KLICK 500

REF: 8528390

KLICK 500

2024

Productfiche van je step KLICK500, met de handleiding, onze onderhoudstips en instructiefilmpjes om je step te repareren.

Klick 500

filmpje voorstelling

Technische informatie en onderhoud

Wat houdt het ondersteuningssysteem van Oxelo in?

De elektrische ondersteuning van OXELO is een systeem om de accu optimaal te gebruiken.

De ondersteuning wordt geactiveerd wanneer je meer dan 6 km/u rijdt.

Dankzij de ondersteuning behoud je de snelheid die je met je afzet van je voet hebt geproduceerd.

Bijv.: Wanneer je met je afzet meer dan 10 km/u genereert, wordt de ondersteuning geactiveerd en constant op dezelfde snelheid gehouden.

-        Wil je versnellen, dan zet je opnieuw af met je voet en zal de ondersteuning de nieuwe snelheid aanhouden.

-        Wil je vertragen, dan druk je op de hendel om je snelheid te verminderen of gebruik je de achterrem.

Welke factoren beïnvloeden de autonomie van de accu?

Oxelo heeft tests uitgevoerd om de autonomie van de accu te testen. Afhankelijk van het gebruik kunnen enkele factoren de autonomie van de accu beïnvloeden:

1.      Je gewicht:

 De tests zijn uitgevoerd met een persoon van 80 kg. Weeg je meer, dan kan de actieradius lager zijn. Weeg je meer, dan kan de actieradius hoger zijn.

2.      Het traject:

 Het traject heeft een directe invloed op de actieradius van je step. Het bereik van de accu neemt af op wegen in slechte staat en op een glooiend traject.

3.      De temperatuur: 

De buitentemperatuur heeft een invloed op je accu.

Bijvoorbeeld:

-        De gemiddelde temperatuur waar OXELO rekening mee heeft gehouden is 10°C. Op die temperatuur (en bij hogere temperaturen) zal de accu optimaal werken

-        Bij 0°C zal de actieradius van de accu met ongeveer 10% afnemen.

Daarom raadt OXELO je aan om de step te stallen bij een gematigde temperatuur. Berg de step tijdens winternachten niet op in de kofferbak van je auto of in je garage.

Hoe mijn step opbergen?

Binnen: De meest eenvoudige oplossing is om op elke stap van je route een plaats te zoeken (of er thuis een te maken): thuis, op het werk of bij je vrienden. Je kunt je step tegen een muur zetten, achter een deur, onder een bureau, of zelfs in een opbergruimte (kofferbak, kast), wat extra eenvoudig is als je een opvouwbare step hebt gekocht.

In een tas/hoes: Als je een vouwstep hebt, is het nog eenvoudiger om je step, dan nog maar half zo groot, op te bergen. Je opgevouwen step neem je heel gemakkelijk overal mee naartoe, onder de arm, in een tas of in een transporthoes.

Op een houder: Hiervoor geldt hetzelfde als bij het steppen over de stoep: als je dan toch plek inneemt, doe het dan op een originele manier en met stijl! Je kunt je step op een speciaal daarvoor gemaakte houder vastmaken: op de grond, waar je het wiel van je step verticaal blokkeert; of in de hoogte, met een muurbevestiging, zoals je ook voor fietsen hebt.

houder
Hoe houd ik mijn step in goede staat?

Spaar je remmen

Herhaald gebruik van je rem kan je achterwiel snel doen verslijten, waardoor hij zijn ronde vorm kan verliezen en op bepaalde plaatsen kan afvlakken. Om dit te voorkomen zet je bij voorkeur je voet op de grond om te stoppen. Heb je de rem echt nodig, druk hem dan zachtjes in (zo rem je trager, maar spaar je je wiel).

Vermijd water en vuil

Als je door water rijdt, zullen de lagers aan de binnenkant van je wielen sneller verslijten. Een ander probleem is dat de antislipstrook op je voetplank zijn grip zal verliezen en je uit evenwicht raakt. De oplossing is heel eenvoudig: step altijd op droog asfalt en vermijd waterplassen, zand en aarde zoveel mogelijk.

Netheid is de basis

Je step schoon en netjes houden is de meest eenvoudige en efficiënte manier om je step te onderhouden. Even een doekje over de lagers en de vuile onderdelen halen (wielen, balhoofd, antislipstrook, enzovoort) is altijd welkom. Met deze eenvoudige handeling voorkom je dat het vuil zich ophoopt en uiteindelijk de goede werking van die onderdelen ondermijnt.

De reparatievideotutorials

Ontdek hier al onze videotutorials voor de reparatie van je KLICK500