PLAY 5 PAARS

REF: 8376493

PLAY 5 PAARS

2018

Ontworpen voor kinderen van 4 tot 6 jaar, van 95 cm tot 1,20 m groot. Het is tijd om het steppen te ontdekken! Met rem aan het stuur, voor een betere controle over de snelheid en dus aangenamer steppen.

Kenmerken:

WENDBAARHEID: Groot voorwiel / klein achterwiel, voetplank speciaal ontworpen voor meer ergonomie

REMCONTROLE: Dubbel remsysteem~- handrem aan het stuur~- voetrem op het achterwiel

GEBRUIKSGEMAK: In hoogte verstelbaar~Snel vouwsysteem met dubbele veiligheid~Eenvoudig mee te nemen

ROLVERMOGEN: Voorwiel van 125 mm en achterwiel van 100 mm.~ABEC 5-lagers.

 

Technische informatie en onderhoud

Hoe gebruik in mijn step in alle veiligheid?

Wij raden aan om je step voor en na elke rit te controleren. Abnormale speling, scheurtjes, scherpe randen... kijk alles na. Wielen en lagers zijn onderdelen die verslijten: controleer ze daarom regelmatig, en vervang ze waar nodig. Voor het repareren van je step en ervoor te zorgen dat hij langer meegaat, kan je altijd contact opnemen met je Decathlon-atelier.

Hoe mijn step opbergen?

Binnen: De meest eenvoudige oplossing is om op elke stap van je route een plaats te zoeken (of er thuis een te maken): thuis, op het werk of bij je vrienden. Je kunt je step tegen een muur zetten, achter een deur, onder een bureau, of zelfs in een opbergruimte (kofferbak, kast), wat extra eenvoudig is als je een opvouwbare step hebt gekocht. In een tas/hoes: Als je een vouwstep hebt, is het nog eenvoudiger om je step, dan nog maar half zo groot, op te bergen. Je opgevouwen step neem je heel gemakkelijk overal mee naartoe, onder de arm, in een tas of in een transporthoes. Op een houder: Hiervoor geldt hetzelfde als bij het steppen over de stoep: als je dan toch plek inneemt, doe het dan op een originele manier en met stijl! Je kunt je step op een speciaal daarvoor gemaakte houder vastmaken: op de grond, waar je het wiel van je step verticaal blokkeert; of in de hoogte, met een muurbevestiging, zoals je ook voor fietsen hebt.

houder
Welke bescherming moet ik gebruiken?

Zoals bij alle sporten waar er een risico op vallen is, is het belangrijk om goede bescherming te dragen: helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers.

Bescherming
Hoe houd ik mijn step in goede staat?

Spaar je remmen Herhaald gebruik van je rem kan je achterwiel snel doen verslijten, waardoor hij zijn ronde vorm kan verliezen en op bepaalde plaatsen kan afvlakken.Om dit te voorkomen zet je bij voorkeur je voet op de grond om te stoppen. Heb je de rem echt nodig, druk hem dan zachtjes in (zo rem je trager, maar spaar je je wiel). Vermijd water en vuil Als je door water rijdt, zullen de lagers aan de binnenkant van je wielen sneller verslijten. Een ander probleem is dat de antislipstrook op je voetplank zijn grip zal verliezen en je uit evenwicht raakt. De oplossing is heel eenvoudig: step altijd op droog asfalt en vermijd waterplassen, zand en aarde zoveel mogelijk. Netheid is de basis Je step schoon en netjes houden is de meest eenvoudige en efficiënte manier om je step te onderhouden. Even een doekje over de lagers en de vuile onderdelen halen (wielen, balhoofd, antislipstrook, enzovoort) is altijd welkom. Met deze eenvoudige handeling voorkom je dat het vuil zich ophoopt en uiteindelijk de goede werking van die onderdelen ondermijnt.    

onderhoud

Reserveonderdelen

Reserveonderdelen nodig?

Diensten van onze decathlon-ateliers

Gebruikershandleiding