TOWN 5XL CHOCOLADEBRUIN

REF: 8401636

TOWN 5XL CHOCOLADEBRUIN

2018

Ontworpen voor occasionele ritjes in de stad op korte afstanden (tot 2 km). Lengte: van 1,45 m tot 1,95 m. Maximaal gewicht: 100 kg.

Kenmerken:

GEBRUIKSGEMAK: Grote wielen van 200 mm.~Met een zet van je voet geraak je verder!

TRANSPORTGEMAK: 4,7 kg, superlicht, eenvoudig aan de riem te dragen.~Eenvoudig te stallen met de standaard.

VERSTELBAAR: Hoogte van het stuur is nauwkeurig af te stellen, voor gebruikers tussen de 1,45 m en 1,95 m.

ALTIJD SCHONE KLEREN: Zeer efficiënte spatborden voor- en achteraan.

 

Technische informatie en onderhoud

Hoe mijn step opbergen?

Binnen: De meest eenvoudige oplossing is om op elke stap van je route een plaats te zoeken (of er thuis een te maken): thuis, op het werk of bij je vrienden. Je kunt je step tegen een muur zetten, achter een deur, onder een bureau, of zelfs in een opbergruimte (kofferbak, kast), wat extra eenvoudig is als je een opvouwbare step hebt gekocht. In een tas/hoes: Als je een vouwstep hebt, is het nog eenvoudiger om je step, dan nog maar half zo groot, op te bergen. Je opgevouwen step neem je heel gemakkelijk overal mee naartoe, onder de arm, in een tas of in een transporthoes. Op een houder: Hiervoor geldt hetzelfde als bij het steppen over de stoep: als je dan toch plek inneemt, doe het dan op een originele manier en met stijl! Je kunt je step op een speciaal daarvoor gemaakte houder vastmaken: op de grond, waar je de wiel van je step verticaal blokkeert; of in de hoogte, met een muurbevestiging, zoals je ook voor fietsen hebt.

houder
Is de town 5 xl gebruiksvriendelijk?

Het stuur staat iets naar voren, waardoor je meer controle houdt over je richting en omgeving.Dit stuur komt bovendien met een schaalverdeling, waardoor je snel elke keer opnieuw de juiste hoogte kunt instellen.En je draagt de Town 5 XL eenvoudig aan de draagriem (meegeleverd). Heb je zin om ergens stil te staan? Met de zijstandaard kan je de step stallen waar je maar wilt.

GEBRUIKSVRIENDELIJK
Hoe houd ik mijn step in goede staat?

Spaar je remmen Herhaald gebruik van je rem kan je achterwiel snel doen verslijten, waardoor hij zijn ronde vorm kan verliezen en op bepaalde plaatsen kan afvlakken. Om dit te voorkomen zet je bij voorkeur je voet op de grond om te stoppen. Heb je de rem echt nodig, druk hem dan zachtjes in (zo rem je trager, maar spaar je je wiel). Vermijd water en vuil Als je door water rijdt, zullen de lagers aan de binnenkant van je wielen sneller verslijten. Een ander probleem is dat de antislipstrook op je voetplank zijn grip zal verliezen en je uit evenwicht raakt. De oplossing is heel eenvoudig: step altijd op droog asfalt en vermijd waterplassen, zand en aarde zoveel mogelijk. Netheid is de basis Je step schoon en netjes houden is de meest eenvoudige en efficiënte manier om je step te onderhouden. Even een doekje over de lagers en de vuile onderdelen halen (wielen, balhoofd, antislipstrook, enzovoort) is altijd welkom. Met deze eenvoudige handeling voorkom je dat het vuil zich ophoopt en uiteindelijk de goede werking van die onderdelen ondermijnt.    

onderhoud
Welke uitrusting heeft de town 5 xl?

De lange en goed omhullende rem op het achterwiel garandeert doeltreffend remmen en fungeert tegelijk als spatbord.

Wat zijn de veiligheidsvoorschriften voor deze step?

LET OP. Draag altijd bescherming (helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers) bij het steppen.Omdat de meeste ernstige ongevallen in de eerste maanden gebeuren, is het verstandig om voldoende tijd te nemen om de basis van het steppen onder de knie te krijgen, zodat je je snelheid kunt controleren en steeds kunt remmen in noodsituaties, ongeacht het weer (vooral op een natte ondergrond).

Reserveonderdelen 

Reserveonderdelen nodig? 

Diensten van onze decathlon-ateliers

Gebruikershandleiding