TOWN 7EF ZANDGRIJS

REF: 8494838

TOWN 7EF ZANDGRIJS

2018

Gebruiksgemak: Je vouwt de step en handvatten in een oogwenk open en dicht dankzij het Easyfold-systeem.

Transportgemak: 6,6 kg, gemakkelijk mee te nemen als een trolley.

Remcontrole: Tweede rem aan het stuur, zoals bij een fiets.

Verstelbaar: Hoogte van het stuur is nauwkeurig af te stellen, voor gebruikers tussen de 1,45 m en 1,95 m.

Altijd schone kleren: Spatbord vooraan en achteraan om je tegen opspattend vuil te beschermen.

Rolvermogen: 2 grote wielen van 200 mm, PU-rubber.~ABEC 7-lagers.~Rem op het achterwiel.

Ergonomische grip: Dankzij de vorm van de handvatten, voor minder druk op de handen.

Technische informatie en onderhoud

Is de oxelo town 7 geschikt voor langere ritten door de stad (van 2 tot 5 km)?

Ja!De rubberen grip op de voetplank en de supercomfortabele ergonomische handvaten met "handpalmsteun" verminderen de trillingen van de weg en zorgen zo voor extra comfort.De volwassen step TOWN 7 is ook voorzien van een bel, zodat je kunt laten horen dat je eraan komt. Ten slotte geeft het stuur dat iets naar voren staat een betere controle over je richting.

Zijn er bepaalde veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van de town 7 step?

Over het algemeen geldt bij het steppen dat je altijd bescherming (helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers) moet dragen.De meeste ernstige ongevallen gebeuren in de eerste maanden: neem dus voldoende tijd om de basis van het steppen onder de knie te krijgen, zodat je je snelheid kunt controleren en steeds kunt remmen in noodsituaties, ongeacht het weer (vooral op een natte ondergrond).

Hoe vouw je de step open en dicht?

Zonder handen en in geen tijd! Dat is het Easyfold-concept.De truc? Ga met je gezicht naar de step staan, met de voetplank goed recht voor je, en druk op de pedaal: dat is alles! Je TOWN 7 is opgevouwen in minder tijd dan je nu nodig hebt gehad om deze instructies te lezen.De handvatten gaan al net zo gemakkelijk. Je drukt op de knoppen om ze op dicht te vouwen. En openvouwen gaat in geen tijd!

VOUWSYSTEEM
Hoe mijn step opbergen?

Binnen: De meest eenvoudige oplossing is om op elke stap van je route een plaats te zoeken (of er thuis een te maken): thuis, op het werk of bij je vrienden. Je kunt je step tegen een muur zetten, achter een deur, onder een bureau, of zelfs in een opbergruimte (kofferbak, kast), wat extra eenvoudig is als je een opvouwbare step hebt gekocht. In een tas/hoes: Als je een vouwstep hebt, is het nog eenvoudiger om je step, dan nog maar half zo groot, op te bergen. Je opgevouwen step neem je heel gemakkelijk overal mee naartoe, onder de arm, in een tas of in een transporthoes. Op een houder: Hiervoor geldt hetzelfde als bij het steppen over de stoep: als je dan toch plek inneemt, doe het dan op een originele manier en met stijl! Je kunt je step op een speciaal daarvoor gemaakte houder vastmaken: op de grond, waar je het wiel van je step verticaal blokkeert; of in de hoogte, met een muurbevestiging, zoals je ook voor fietsen hebt.

houder
Hoe houd ik mijn step in goede staat?

Spaar je remmen Herhaald gebruik van je rem kan je achterwiel snel doen verslijten, waardoor hij zijn ronde vorm kan verliezen en op bepaalde plaatsen kan afvlakken. Om dit te voorkomen zet je bij voorkeur je voet op de grond om te stoppen. Heb je de rem echt nodig, druk hem dan zachtjes in (zo rem je trager, maar spaar je je wiel). Vermijd water en vuil Als je door water rijdt, zullen de lagers aan de binnenkant van je wielen sneller verslijten. Een ander probleem is dat de antislipstrook op je voetplank zijn grip zal verliezen en je uit evenwicht raakt. De oplossing is heel eenvoudig: step altijd op droog asfalt en vermijd waterplassen, zand en aarde zoveel mogelijk. Netheid is de basis Je step schoon en netjes houden is de meest eenvoudige en efficiënte manier om je step te onderhouden. Even een doekje over de lagers en de vuile onderdelen halen (wielen, balhoofd, antislipstrook, enzovoort) is altijd welkom. Met deze eenvoudige handeling voorkom je dat het vuil zich ophoopt en uiteindelijk de goede werking van die onderdelen ondermijnt.

Reserveonderdelen 

Heb je reserveonderdelen nodig? 

De reparatie-videotutorials

Ontdek hier al onze videotutorials voor de reparatie van je step

Vervanging van het Easy Handles-systeem

Diensten van onze decathlon-ateliers

Gebruikershandleiding