ON GO'UP 600

Ref: 8164096

ON GO'UP 600

2013

Eerste ingebruikneming

Is mijn ongo up 600 waterdicht?

De ONgo UP 600 is waterdicht tot 5 ATM (50 meter), wat betekent dat je ermee kunt zwemmen. We raden wel aan om de knoppen onder water niet in te drukken, om zo niets aan waterdichtheid te verliezen.

Kan ik mijn ongo up 300 ijken tijdens het opnemen van een sessie?

Het is mogelijk om de ONgo UP 300 Hiking tijdens het opnemen van een sessie te ijken.
Dat doe je als volgt:
> als je in de modus ALTI staat (de hoogte staat aangegeven), houd je de knop INSTELLINGEN 3 seconden ingedrukt (linksboven)
> de hoogte gaat knipperen
> stel de hoogte in waar je je nu bevindt (die kun je vinden op een kaart of bordje met hoogteaanduiding) door op de knoppen rechtsboven (+) of rechtsonder (-) te drukken
> als je de juiste hoogte hebt ingesteld, verlaat je het menu door nog eens op de knop INSTELLINGEN (linksboven) te drukken

Nauwkeurigheid

Waarom is de hoogte die op mijn horloge staat aangegeven niet correct? hoe kan ik de hoogtemeter van mijn horloge ijken?

De ONgo UP 300 meet de hoogte aan de hand van de luchtdruk. Hij is dus gevoelig voor weersveranderingen, en het is nodig om hem te ijken.
Dat doe je als volgt:
> als je op het scherm met de tijdsaanduiding staat, klik je op "Mode" (linksonder)
> als je in de modus ALTI bent aangekomen (de hoogte staat dus aangegeven), houd je de knop INSTELLINGEN (linksboven) 3 seconden ingedrukt
> de hoogte gaat knipperen
> stel de hoogte in waar je je nu bevindt (die kun je vinden op een kaart of bordje met hoogteaanduiding) door op de knoppen rechtsboven (+) of rechtsonder (-) te drukken
> als je de juiste hoogte hebt ingesteld, verlaat je het menu door nog eens op de knop INSTELLINGEN (linksboven) te drukken

De aangegeven hoogte schommelt, ook als ik mij niet beweeg. is dat normaal?

Een schommeling van ongeveer 10 meter is normaal bij dit soort horloge. De ONgo UP 600 meet de hoogte aan de hand van de luchtdruk. Een schommeling in luchtdruk van 0,1 mbar komt overeen met 10 meter.

Hoe kan ik mijn kompas ijken?

Als je het kompas wilt ijken, moet je er eerst voor zorgen dat er geen magnetische bronnen (metalen elementen, ...) in de buurt zijn die de meting kunnen verstoren.
Je kunt het beste naar buiten gaan om je kompas te ijken.
Leg het horloge horizontaal neer.
Dit is heel belangrijk.
Als je het horloge niet perfect horizontaal houdt, loop je het risico dat je het kompas met de foute waarden ijkt.
Volg de instructies uit de handleiding en/of op het scherm van het horloge in de modus CALIBRATION en draai het horloge traag rond (360° in minimaal 10 seconden). Meerdere rondes zijn nodig voor een goede ijking.

Waarom komt de temperatuur die mijn horloge aangeeft niet overeen met de buitentemperatuur?

Om de buitentemperatuur te meten moet je het horloge van de pols nemen (om niet beïnvloed te worden door je lichaamstemperatuur