MTB-SCHOENEN 500 ZWART B'TWIN

Ref: 8315396

MTB-SCHOENEN 500 ZWART B'TWIN

2016

Ontworpen voor wie regelmatig MTB-tochten doen of begint met crosscountry of biking.

MTB-schoenen met sterke prestaties, die goed blijven zitten (hiel, wreef, 3 klittenbandsluitingen) en een stevige buitenzool met harde noppen voor goede grip op alle ondergronden.

Eerste gebruik

Wat moet ik doen voor ik vertrek?

Voor het eerste gebruik moet je de schoenplaatjes correct installeren.Volg daarvoor aandacht onderstaande video

Hoe kan ik mijn schoenplaatjes correct installeren?

Om je schoenplaatjes optimaal te kunnen gebruiken en ze gemakkelijk in en uit de pedalen te klikken, moeten ze in het midden worden gemonteerd zoals in de afbeelding hieronder.

ย

Het schoenplaatje moet in het midden van de hiervoor voorziene ruimte worden geplaatst.

ย

Je moet het schoenplaatje helemaal aandraaien, tot het niet meer beweegt.

ย

Controleer na je eerste gebruik of het schoenplaatje nog in de correcte positie zit. Is dat niet het geval, zet het dan opnieuw juist en schroef het harder aan.

MTB-SCHOENEN 500 ZWART B'TWIN
Hoe moet ik mijn schoenplaatje bevestigen?

We raden aan om je schoenplaatje te bevestigen met een aandraaimoment van 6 N/m.

Je kunt gebruikmaken van een momentsleutel om het schoenplaatje correct te bevestigen.

Hoe moet ik mijn schoenen onderhouden?

1. Je kunt je schoenen met water en een zachte doek schoonmaken (zonder reinigingsmiddelen).

Doe ze niet in de wasmachine en droogkast.

ย

2. Om ze optimaal te laten drogen, raden we aan om de binnenzool uit de schoen te halen.Je kunt de schoen en de binnenzool dan apart laten drogen aan de lucht.ย

Een probleem?

Ik kan niet in of uit mijn pedalen klikken

Als het moeilijk of onmogelijk is om in of uit je pedaal te klikken, kan dit veroorzaakt worden door verschillende dingen:1- controleer of je schoenplaatje goed is vastgeschroefd op je schoen2- controleer of het schoenplaatje goed in het midden van de hiertoe voorziene ruimte is bevestigd3- controleer of de veerspanning van je pedaal in het midden staat. Je kunt ook met een schroevendraaier de veerspanning verminderen om gemakkelijker te kunnen in- en uitklikken Als dit niet werkt, neem dan contact met ons op via de ondersteuning of ga naar de dichtstbijzijnde DECATHLON-winkel.   !! BELANGRIJK!!   Omdat de combinatie schoen-schoenplaatje-pedaal niet altijd optimaal is, raden we aan om de volgende modellen van SPD-pedalen te gebruiken om zeker te zijn dat het goed werkt:-SHIMANO SPD SEMI-AUTO M324-SHIMANO SPD AUTO M520Deze schoenen zijn niet compatibel met het huidige gamma van SPD B'TWIN-schoenplaatjes of -pedalen, en ook niet met de platte klikpedalen van het type enduro / freeride.