ONcoach100

Ref: 8376345

ONCOACH 100

2016

-

Eerste ingebruikneming

Hoe kan ik de voortgang aflezen van mijn dagelijks streefstappenplan?

Door de middelste knop in te drukken, kunt u de tijd en vervolgens de voortgang aflezen met betrekking tot uw dagelijkse doel. Nadat de tijd werd weergegeven, verschijnt uw voortgang aan de hand van 12 lampjes. Wanneer er 4 lampjes branden, bent u op 25% van uw doel. Wanneer er 6 lampjes branden, bent u 50% van uw doel enz.

Hoe kan ik de tijd aflezen op min oncoach 100?

Door de middelste knop in te drukken, kunt u de tijd en vervolgens de voortgang aflezen met betrekking tot uw dagelijkse doel. 4 indicatielampjes geven de 4 kwartieren van een uur weer. Een indicatielampje geeft de tijd aan en een ander knipperend lampje geeft de minuten aan.

Hoe neem ik een sportsessie op met de trainingmodus?

U kunt met uw ONcoach 100 andere sportactiviteiten meten dan de dagelijkse loopactiviteit.Met deze modus kunt u de duur en de tijdens de sessie verbruikte calorieën meten.
Voor lopen en hardlopen wordt ook de gemiddelde snelheid en de afstand gemeten.

Om een sportsessie op te nemen, drukt u 2 keer op de middelste knop.
2 lampjes draaien rechtsom om aan te geven dat het opnemen werd gestart.
Druk 2 keer op de knop om het opnemen te onderbreken.
2 lampjes draaien linksom om aan te geven dat het opnemen werd gestopt.

Hoe bevestig ik mijn oncoach 100 op mijn pols?

Er bevindt zich een driehoekige indicator aan de achterzijde van de module. Deze indicator komt overeen met het bovenste gedeelte van uw ONcoach 100. Wanneer u de ONcoach 100 aandoet, moet u ervoor zorgen dat deze indicator zich aan de buitenkant van uw pols bevindt.

Hoe kan ik mijn slaap meten?

Uw ONcoach 100 meet uw slaap automatisch. Om het meten mogelijk te maken, moet u deze dragen tijdens uw slaap. Afhankelijk van uw bewegingen's nachts zullen onze algoritmen automatisch de tijd van het naar bed gaan, wakker worden en de verschillende slaapfasen detecteren.
Wanneer de trainingmodus is geactiveerd, kan uw ONcoach 100 niet uw slaap meten.

Hoe koppel ik mijn oncoach 100 met de oncoach-applicatie?

Om uw ONcoach 100 voor het eerst te koppelen met de applicatie:
- download de ONcoach applicatie in Google Play of Apple Store
- maak een account aan of log in met uw Geonaute account-ID (Decathlon coach, myGeonaute connect, Domyos live)
- volg de instructies

Om een nieuwe ONcoach 100 te koppelen met de app, gaat u naar het menu, kiest u “Mijn Oncoach 100” en vervolgens “Een nieuwe ONcoach 100 koppelen”

Ik zie geen activiteit- of slaapperiode op de app, hoe zit dat?

Als u uw ONcoach 100 niet hebt gedragen tijdens deze periode, kan hij uw activiteit of slaap niet meten.

Als u uw ONcoach 100 tijdens deze periode hebt gedragen, controleert u eerst of hij wel aangesloten is op de applicatie en dat u hem goed hebt gesynchroniseerd.

Hoe kan ik mijn doelen instellen met niet en/of wel slapen?

U zult worden gevraagd om de instellingen van uw stap- en slaapdoelstellingen wanneer u de ONcoach app voor het eerst start. Als u deze doelstellingen later wilt wijzigen, doet u dit in het menu “Mijn doel" van uw app.

Bij het aanmaken van mijn account, kreeg ik een bericht “e-mailadres bestaat al”, wat moet ik doen?

Uw e-mailadres is al in gebruik in de Geonaute account (Decathlon coach, myGeonaute connect, Domyos live). U kunt dan inloggen met dit adres en wachtwoord zonder een nieuwe account aan te maken.

Hoe synchroniseer ik mijn trainingen?

Bij het synchroniseren van uw ONcoach 100 met de app, moet u de sport opgeven voor elke sportsessie die is opgenomen.
U kunt zo de duur en de tijdens de activiteit verbruikte calorieën weergeven.
Voor lopen en hardlopen zal de ONcoach 100 ook de gemiddelde snelheid en de afstand meten.

logo-ios
logo-android

Inloggen

Telt mijn oncoach 100 het aantal stappen wanneer ik in de auto zit?

De algoritmen van de ONcoach 100 zijn zo ontworpen dat ze geen stappen tellen wanneer u in een auto, bus of ander transportmiddel zit. Het kan echter gebeuren dat de trillingen die worden geproduceerd door het voertuig extra stappen toevoegen.

Telt mijn oncoach 100 het aantal stappen wanneer ik niet loop?

De algoritmen van de ONcoach 100 zijn zo ontworpen dat ze alleen stappen tellen tijdens een loopactiviteit.
Het kan echter gebeuren dat er extra stappen worden geteld wanneer u bewegingen maakt waarvan de frequenties lijken op die van lopen.

Telt mijn oncoach 100 het aantal stappen wanneer ik een wandelwagen duw?

Uw ONcoach telt uw stappen wanneer u met een kinderwagen loopt, maar her kan voorkomen dat de telling lager uitvalt dan de werkelijkheid omdat uw armen dan niet bewegen.

Nauwkeurigheid

Worden mijn middagdutjes opgeslagen?

Ja, uw slaap wordt gedetecteerd en gemeten door de ONcoach 100, ongeacht op welk tijdstip.

De afstand die ik hard lopend heb afgelegd lijkt mij niet juist (in de trainingmodus)

De afstand gemeten door uw ONcoach 100 wordt berekend met een algoritme ontwikkeld door ons R&D team.
Als deze volgens u niet klopt, kunt u de stappenlengte wijzigen in de applicatie met het menu Mijn ONcoach 100 / Mijn ONcoach 100 kalibreren.
Kalibreren is alleen mogelijk voor hardlopen.

Wat zijn de verschillende slaapfasen?

Lichte slaap:
Er zijn 2 soorten lichte slaap.
Cyclus 1: De eerste 7 minuten bent u in een fase van lichte slaap. Uw ogen prikken en uw spieren beginnen zich te ontspannen.
Cyclus 2: U komt vervolgens in de tweede fase van de lichte slaap. Uw lichaam ontspant zich en u staat op het punt om te dromen.

Diepe slaap:
Er zijn 2 soorten diepe slaap.
Cyclus 3 (niet-REM slaap): deze fase duurt 20 tot 40 minuten en stelt het lichaam in staat tot rust te komen.
Cyclus 4 (REM-slaap): dit is de fase waarin men droomt. De REM-slaap verbetert de hersenfuncties en helpt herinneringen aan te maken.
Een rustgevende slaap wordt gekenmerkt door langere duur van de REM-slaap in de loop van de nacht. Geleidelijk aan vervangt deze cyclus 3.

Wat is de mate van nauwkeurigheid van mijn oncoach 100 bij het hardlopen (in trainingmodus)?

De ONcoach 100 werd getest tijdens een steekproef onder meer dan 90 personen die loop- en hardloopactiviteiten beoefenden op comfortabele snelheid.De fout geconstateerd voor het aantal stappen bij hardlopen is +/- 3% voor 68%.
Deze is hoger voor de rest van de gebruikers.De fout geconstateerd voor een hardloopafstand is +/- 15% voor 68%.
Deze is hoger voor de rest van de gebruikers.

Om de nauwkeurigheid van de afstandmeting te verbeteren tijdens hardlopen, kunt u deze kalibreren met de app in het menu “Mijn ONcoach 100” / “Mijn ONcoach 100 kalibreren".

Wat is de mate van nauwkeurigheid van mijn oncoach 100 voor mijn dagelijkse loopactiviteit?

De ONcoach 100 werd getest tijdens een steekproef onder meer dan 100 personen die loop- en hardloopactiviteiten beoefenden op comfortabele snelheid.De fout geconstateerd voor het aantal stappen bij lopen is +/- 6% voor 68%.
Deze is hoger voor de rest van de gebruikers.

Het kan echter voorkomen dat wanneer u andere bewegingen maakt met uw armen, de ONcoach 100 enkele extra stappen registreert.

Batterij

De led-display is zwak of werkt niet, wanneer ik de knop indruk, hoe komt dat?

Als de LED-display zwak is of niet werkt, kan het dat de batterij bijna leeg is.
U kunt het batterijniveau controleren met de app en het menu “Mijn ONcoach 100” / “Informatie”.
Het wordt aanbevolen de batterij te vervangen, wanneer deze displaystoring zich voordoet.

Hoe vervang ik de batterij van mijn oncoach 100?

Als u de batterij van de ONcoach 100 wilt vervangen, draait u het deksel van het batterijvakje naar links en verwijdert u het.
Trek aan het zwarte lintje om de batterij te verwijderen.
Installeer de nieuwe batterij en plaats hem met de pluspool naar boven op de bodem van het batterijvak.
Sluit het batterijvakje door de 2 driehoekige indicatoren tegen over elkaar te plaatsen en te controleren dat het lintje op de batterij wordt teruggeplaatst.
Druk het deksel aan om het te sluiten.
Naar rechts draaien totdat de driehoekige indicator in verticale positie is.

Synchroniseer uw ONcoach 100 met uw app, om de tijd te actualiseren.

Wat is de autonomie van de oncoach 100?

De ONcoach 100 heeft een autonomie van 6 maanden bij normaal gebruik.
Aangezien hij op een batterij werkt, is autonomie afhankelijk van het gebruik ervan en met name van de frequentie waarop hij wordt gesynchroniseerd met de applicatie en van de frequentie van de lampjes.

Een andere vraag?

Is min oncoach 100 waterdicht?

De ONcoach 100 is waterdicht tot 3 ATM, wat betekent dat hij bestand is tegen douches, transpiratievocht, regen of waterspatten.
Zorg ervoor dat u de armband en de module goed droogt wanneer uw ONcoach 100 nat is.

Wat is de trainingmodus?

Met de trainingsmodus kunt u het begin en het einde van een sportsessie registreren. U kunt deze sessie vervolgens terugvinden op de ONcoach applicatie. De applicatie vraagt u om de beoefende sport te kiezen uit meer dan 40 takken van sport. U kunt vervolgens de duur en de tijdens de activiteit verbruikte calorieën weergeven. Voor loop- en hardloopactiviteiten beschikt u tevens voor informatie over de afstand en de gemiddelde snelheid.

Wat is de geheugencapaciteit van mijn oncoach 100?

Uw ONcoach 100 kan maximaal 30 dagen data opnemen.
Het wordt echter aangeraden om uw ONcoach 100 regelmatig te synchroniseren met de ONcoach app, om de overdrachtsduur te optimaliseren.

4 Kruisvormige lampjes verschijnen wanneer ik op de middelste knop druk. wat betekent dit?

Wanneer de Trainingsmodus actief is (opname van een sportsessie), kunnen de gegevensoverdracht naar de smartphone en de tijdweergave van uw doelmeter niet worden weergegeven. Bij het indrukken van de knop zal een controlelampje (4 kruisvormige lampjes) aangeven dat de Trainingsmodus actief is.

ONcoach100

Wilt u contact met ons opnemen? een contactformulier openen

Handleidingen

• notice-pictogramme

Heeft u de producthandleiding nodig? Klik op downloaden.

Conformiteitsverklaring

• notice-pictogramme

Verklaring van overeenstemming van het product? Klik op downloaden.