TC 490

Réf: 8114073

Année de commercialisation : 2009

Conçu pour la pratique occasionnelle à régulière du cardio-training à domicile (jusqu'à 45mn d'utilisation cumulée par jour). Le tapis confort pour une pratique régulière !

SES AVANTAGES:

SOLIDITE: Conçu pour un poids utilisateur de 130kg maxi.

CONFORT D'ACCUEIL: Surface : 45 x 130cm. Vitesse : 1-16 km/h. 1,75 CV. Inclinaison élec : 1-10 %.

MESURE DE L'ACTIVITE: Calories, fréquence cardiaque (handpulse), vitesse, distance, temps, inclinaison.

COACHING: 6 programmes variant vitesse et inclinaison. Compatible Coaching MP3.

FACILITE DE RANGEMENT: Dim. plié : L83xl.82xH147 cm. Pliage sécurisé. Roulettes de déplacement.

J'AI UN PROBLEME

Votre appareil est monté correctement mais vous rencontrez des difficultés lors de son utilisation? Retrouvez toutes nos FAQ ici.
QUAND JE MONTE SUR MON TAPIS, LA VITESSE RALENTIT

La bande de course est détendue:

=> Sélectionnez l’onglet "tension de la bande de course" dans la rubrique ENTRETIEN.

MA CONSOLE NE S'ALLUME PAS

Mauvais branchement du tapis de course:

=> Vérifiez le branchement de la prise secteur, puis assurez-vous que l’interrupteur général du tapis est sur « 1 »,

=> Vérifiez ensuite que la clé de sécurité est mise,

=> Vérifiez et appuyez sur le disjoncteur s’il est disjoncté.

LE MOTEUR DE MON TAPIS RALENTI OU S'ARRÊTE DE FAÇON IRRÉGULIÈRE SANS QUE LA CONSOLE S'ÉTEIGNE

Tension trop importante de la bande de course:

=> Vérifiez la tension de la bande de course afin d’ avoir un débattement d’environ 3 centimètres entre la planche et la bande de course, la mesure de cet écartement est à prendre au milieu de la planche.

=> Si ce n’est pas le cas agissez sur les deux vis six pans se situant à l’arrière du tapis de chaque coté du rouleau puis desserrez la bande de course.

L'INCLINAISON DU TAPIS NE FONCTIONNE PAS OU EST BLOQUÉE

Si le tapis n’a pas eu le temps de calibrer l’inclinaison:

=> Eteignez le tapis, rallumez-le et insérez la clé de sécurité

=> Laissez effectuer le cycle de calibrage. Le tapis va alors monter au maximum de sa capacité puis redescendre au point zéro. L’opération peut prendre plusieurs minutes.

Pour forcer le calibrage du tapis:

1.Appuyez sur stop et speed + en même temps,

2. Inserer la clé de sécurité en laissant un appuie sur les boutons,

3. Appuyez sur stop 1 fois et les infos sur l'écran apparaissent,

4. Appuyer sur inclin+ et la calibration se lancera.

MON TAPIS DE COURSE FAIT DU BRUIT

Les vis sont desserrées:

=> Resserrez toutes les vis du montant.

La bande de course est décentrée:

=> Sélectionnez l’onglet "Centrage de la bande de course" dans la rubrique ENTRETIEN.

La bande de course n’est pas lubrifiée:

=> Sélectionnez l’onglet "Lubrification de la bande de course" dans la rubrique ENTRETIEN.

MA CONSOLE N'INDIQUE PAS LES BONNES UNITÉS DE MESURE POUR LA DISTANCE
LE TAPIS NE DEMARRE PAS + BRUIT DE MOTEUR ET DEUX TRAITS CLIGNOTENT SUR LA CONSOLE

Le tapis est en mode calibration:

=> attendez 2-3 minutes , vous constaterez que le tapis monte et descend. Après le calibrage, la console s'allumera.

Krijg je het probleem niet opgelost of vind je het antwoord op je vraag niet? Neem dan contact met ons op.

ONDERHOUD VAN MIJN PRODUCT

Hij zorgt voor jou, dus waarom niet iets terugdoen? Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Ontdek hier al onze onderhoudstips.

CENTREREN VAN DE LOOPBAND

Neem de inbussleutel (BTR) die bij de wandelband werd meegeleverd:

1. Start de wandelband op lage snelheid (4 km/u).

2. Plaats de sleutel in de schroef aan de kant waar de band afwijkt.

3. Draai in stappen van een kwartdraai in wijzerzin (wacht 30 seconden tussen elke kwartdraai) tot de positie van de band weer correct is.

SPANNING VAN DE LOOPBAND

De band is een slijtagedeel dat losser gaat zitten na verloop van tijd. Span de band aan zodra hij losser is (slipperig gevoel, onregelmatige snelheid).

1&2. Draai de 2 stelschroeven een halve draai in wijzerzin (herhaal deze bewerking indien nodig, maar span de band niet te strak aan).

3. De band is correct aangespannen als je de boorden aan weerszijden 2 tot 3 cm kunt opheffen.

SMEREN VAN DE LOOPBAND

Het is belangrijk om je loopband regelmatig te smeren (elke 200 gebruiksuren) om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat.

1 & 2. Twee keer sprayen aan elke kant onder de loopband is voldoende.

3. Laat de loopband na het smeren 5 minuten onbelast draaien aan 5 km/u.

ONDERHOUDSTIPS

Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Om storende geluiden van je loopband te verminderen, is het belangrijk om:

Een keer per maand alle schroeven en bouten aan te draaien.

De loopband na elke 200 uur gebruik te smeren.

Een geschikte grondmat (type Domyos Training Mat) onder je loopband te leggen.

SCHOONMAKEN NA ELK GEBRUIK:

Zet de loopband uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Doe een klein beetje milde allesreiniger op een volledig katoenen doekje. Breng het nooit direct aan op je loopband en gebruik geen ammoniak- of zuurhoudende schoonmaakmiddelen.

Veeg de console en display af.

Verwijder stof en eventuele vlekken van de leuningen, de randen, de voetsteunen, het frame en de motorkap. Veeg ook het platform langs de loopband af. Reinig niet onder de loopband.

JE COMMANDE LES PIECES DÉTACHÉES DISPONIBLES POUR CE PRODUIT

VOUS AVEZ BESOIN DE PIECES POUR VOTRE TAPIS DE COURSE?

ONDERHOUD EN HERSTELLING VAN JE LOOPBAND DOOR EEN TECHNICUS

Ontdek de diensten* voor onderhoud en reparatie van je loop- of wandelband.

*Onze prijzen dekken enkel de werkuren en zijn exclusief onderdelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel. Als de winkel het werk niet ter plaatse kan uitvoeren, worden de producten opgestuurd naar het dichtstbijzijnde regionale Atelier, dit kan een meerprijs met zich meebrengen. Neem contact op met jouw Decathlon-winkel voor een offerte.

Vervanging van de hartslagsensoren
25

Voor betrouwbare meting van je hartslag tijdens het gebruik van je loop- of wandelband.

Vervanging van de vijzel voor opening/sluiting
23

Om je loop- of wandelband eenvoudig en veilig te openen en sluiten.

Vervanging van de controlekaart
27

Om je loop- of wandelband optimaal te gebruiken.

Vervanging van de band
45

Om weer comfortabel te lopen of wandelen door vervanging van de band.

Vervanging van de elektrische bedrading
36

Om je loop- of wandelband te besturen via het bedieningspaneel.

Vervanging van de rol
28

Om weer comfortabel te lopen of te wandelen door vervanging van de rol.

Regeling van de spanning
19

Om vlot en zonder haperingen te lopen of wandelen door de spanning te regelen.

Vervanging van de filter
28

Om je loop- of wandelband te gebruiken.

AFNEMEN/TERUGPLAATSEN BESCHERMKAST
8

Om je loop- of wandelband gemakkelijk te kunnen repareren of onderhouden.

Vervanging van de teller
15

Om je activiteit op de loop- of wandelband bij te houden.

VERVANGEN VAN DE MOTOR
35

Om je loop- of wandelband te gebruiken.

Vervanging van de hellingsmotor
26

Om de hellingsmotor te vervangen zodat je de helling kunt regelen met een motor en aangepaste programma's kunt gebruiken.

VERVANGEN VAN DE SENSOR
29

Om je loop- of wandelband weer comfortabel te gebruiken door vervanging van de receptor.

Vervanging van de aandrijfriem
28

Om je loop- of wandelband optimaal te gebruiken.

Vervanging van de plank
43

Om te genieten van een loop- of wandelervaring zoals je die buiten zou hebben.

FORFAIT REVISIE
35

Deze dienst omvat:

- Controle + regeling + vastdraaien van schroeven en bouten

- Smering van de rolband

- Reiniging van de loopmat

NOTICE

Besoin de la notice du produit? Cliquez sur télécharger.

ONZE BELOFTES

Domyos geeft bij normale gebruiksomstandigheden 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op de andere onderdelen en de werkuren, geteld vanaf de datum van aankoop. Hierbij dient uw kassaticket of registratie op uw klantenkaart als bewijs.