Unselected
Tilt 500

REF: 8352597

TILT 500

2016

wie zich af en toe in de stad wil verplaatsen met verschillende tranportmiddelen (lift, bus, metro, ...) en een minimum aan ruimte wil innemen.

Met een licht aluminium kader, 7 Shimano-versnellingen, spatbord en standaard.Dankzij het zijdelingse vouwsysteem met draaiknop kan je de fiets heel gemakkelijk vouwen, opbergen en vervoeren.

Unselected

Eerste gebruik

Hoe moet ik mijn fiets monteren en afstellen?
Hoe hard moet ik mijn banden oppompen?

Om het risico op lek rijden te minimaliseren en de prestaties van je fiets te verhogen, moet je je banden oppompen tussen 3,5 bar en 4,5 bar.

Tilt 500
Hoe kan ik mijn zichtbaarheid en veiligheid met mijn fiets vergroten?

De fiets heeft vooraan een beschermkap waar je het Vioo Clip-fietslampje op kunt bevestigen. Dit is verkrijgbaar in alle Decathlon-winkels.

Tilt 500
Unselected

Ik heb een probleem

Mijn versnellingen schakelen moeilijk

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor schakelproblemen. .1- Kijk of de derailleurpad niet verwrongen is   Als de pad krom staat, heeft dit een verkeerde uitlijning van de derailleur tot gevolg, zodat die niet goed meer werkt. Ga achter je fiets staan en kijk naar de uitlijning van de derailleur. Als de pad verwrongen is, ga dan naar een Decathlon-workshop om de derailleurpad te laten uitlijnen.   2- Controleer de positie van de uiteinden van de kabelmantels. Als de uiteinden van de kabelmantels niet goed zitten kan dit het aantrekken van de derailleurkabel hinderen en het schakelen achteraan ontregelen.Voor de derailleur achteraan zijn er 2 kabelmanteluiteinden te controleren: - Als een kabeluiteinde niet goed zit, zet je het terug op z'n plaats.   3- Het kan zijn dat de kabel en de kabelmantels vastgeroest zijn Als de versnellingen in het bijzonder moeite hebben om naar de kleinere tandwielen te gaan (versnellingen in afnemende zin, van versnelling 1 naar 6) en de derailleur niet beweegt, zelfs niet na gebruik van de versteller, dan zijn de kabel en de kabelmantels zeker vastgeroest.. De kabel en de kabelmantels moeten vervangen worden.Ga langs in een van de Decathlon-workshops of doe de vervanging zelf.Als je je vouwfiets regelmatig gebruikt in natte of modderige omstandigheden, of als je je Hoptown 320 regelmatig met veel water afspoelt, zullen de kabels en de kabelmantels vaker vervangen moeten worden.   4- Het kan zijn dat de transmissie moet afgesteld worden Om alle redenen die hierboven zijn besproken, kan een afstelling van de transmissie nodig zijn. Als je dit zelf wilt doen, kan je deze tutorial volgen. Zo niet, ga dan langs in de dichtstbijzijnde Decathlon-workshop om het door een van onze techniekers te laten uitvoeren.

Tilt 500
Ik heb speling op het stuur

Het zou kunnen dat het balhoofd een beetje is losgekomen. Om dit te verhelpen kun je de instructies volgen van onderstaande video. OPGELET: Deze ingreep vereist aangepast gereedschap. In geval van twijfel onderneem je beter niets en breng je je fiets terug naar de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel. of als de speling aanhoudt, ga dan onmiddellijk naar een van de dichtstbijzijnde Decathlon-winkels om het te laten nakijken door een van onze techniekers.

Ik heb speling in het stuurpenscharnier

De hendel van de stuurpen kan een beetje speling gekregen hebben, wat niet veilig is en tijdens het rijden onaangenaam kan zijn. Om deze speling te verhelpen, volg je best de instructies in onderstaande video. OPGELET: In geval van twijfel onderneem je beter niets en breng je je fiets terug naar de dichtstbijzijnde Decathlon-winkel.

Unselected

Handleiding en software