vouwfiets Tilt 900

Ref: 8517446

TILT 900

2019

Ben je op zoek naar optimale doeltreffendheid en wendbaarheid voor je woon-werkverkeer? Dan is de comfortabele Tilt 900 voor jou gemaakt.

Met zijn negen versnellingen en lichte aluminium frame is de Tilt 900 de meest efficiënte en comfortabele fiets van de Tilt-reeks. Ideaal om slim te schakelen tussen de fiets en het openbaar vervoer.

Eerste gebruik

Wat is de juiste bandendruk?

Om het risico op een lekke band te minimaliseren en de prestaties van je fiets te verbeteren, moet je je banden oppompen tussen 3,5 bar en 4,5 bar.

TILT 900
Hoe kan ik mijn zichtbaarheid en veiligheid op de fiets verbeteren?

De fiets heeft vooraan een beschermkap waar je het Vioo Clip-fietslampje op kunt bevestigen. Dit is verkrijgbaar in alle Decathlon-winkels.

TILT 900

Ik heb een probleem

Ik kan niet goed schakelen

Schakelproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben.

.1- Kijk of de derailleurpad niet verbogen is

Als de pad verbogen is, heeft dit een verkeerde uitlijning van de derailleur tot gevolg, waardoor die niet goed meer werkt. Ga achter je fiets staan en kijk naar de uitlijning van de derailleur. Als de pad verbogen is, ga dan naar een Decathlon-atelier om de derailleurpad te laten uitlijnen.

2- Controleer de positie van de kabelhulzen. Als de kabelhulzen niet goed zitten kan dit het aantrekken van de derailleurkabel hinderen en het schakelen achteraan ontregelen.

Voor de derailleur achteraan zijn er 2 kabelhulzen die je moet controleren:

- Als een kabelhuls niet goed zit, zet je hem met de hand terug op z'n plaats.

3- Het kan zijn dat de kabel en de buitenkabel vastzitten

Als je vooral moeite hebt om naar de kleinere tandwielen te schakelen (dus: van versnelling 1 naar 6) en de derailleur niet beweegt, zelfs niet na gebruik van de shifter, dan zitten de kabel en buitenkabel vast.

Ze moeten dan vervangen worden. Ga langs in een van de Decathlon-ateliers of doe de vervanging zelf. Als je je vouwfiets regelmatig gebruikt in natte of modderige omstandigheden, of als je je fiets regelmatig met veel water afspoelt, zullen de kabels en de buitenkabels vaker vervangen moeten worden.

4- Het kan zijn dat de transmissie afgesteld moet worden

Vanwege alle redenen die hierboven zijn uitgelegd, kan een afstelling van de transmissie nodig zijn.

Als je dit zelf wilt doen, kan je deze tutorial volgen. Zo niet, ga dan langs in het dichtstbijzijnde Decathlon-atelier om het klusje door een van onze specialisten te laten uitvoeren.

TILT 900
TILT 900

Krijg je het probleem niet opgelost, of staat het niet in de lijst? Klik dan op 'om assistentie vragen'.