Je rugzak mt900 zelf repareren
Voor elk model zijn losse onderdelen verkrijgbaar zodat je reparaties zelf kan doen.
REF: 8676376, 8676379, 8676380, 8493062, 8737338
De rugzak MT900 is ideaal voor al je trektochten, je zal helemaal weg zijn van zijn draagcomfort en robuustheid.
Heb je een vraag over je product of zit je met een probleem? We zijn er om je te helpen.
Deze instructies zijn geldig voor alle rugzakmodellen MT900 Symbium.
Het correct afstellen van je rugzak is heel belangrijk voor optimaal draagcomfort en om rugklachten te voorkomen.
Stappen:
1/ Maak alle riemen en bandjes los
2/ Stel het rugpand af volgens jouw ruglengte, op basis van de markeringen
3/ Doe de rugzak om
4/ Doe de heupgordel om en span aan, het gewicht van de rugzak rust voornamelijk op je heupen
5/ Span de rugbandjes van de heupgordel aan en daarna die van de schouderriemen
6/ Pas de stabilisatieriempjes en borstriem aan
Stabilisatiebandjes zijn bandjes bovenaan iedere schouderriem van je rugzak.
Omdat de rughoogte verstelbaar is (dankzij de schouderriemen) moet je ook de positie van de schouderriemen aanpassen zodat je rugzak niet heen en weer slingert tijdens het lopen. Daarvoor dienen de stabilisatiebandjes.
Eens je de rugzak op je rug hebt, met de heupgordel dicht en de schouderriemen correct aangespannen, pak je de stabilisatiebandjes op je schouders beet en trek je ze naar voren tot je voelt dat de rugzak contact maakt met je rug.
Om de stabiliteit van je rugzak te controleren, haal je een paar keer de schouders op en zet je indien nodig de stabilisatiebandjes nog wat strakker.
Je zal je rugzak meerdere dagen dragen. Daarom is het belangrijk dat je bij het inpakken het gewicht zo verdeelt dat zowel de voor- en achterkant als de linker- en rechterkant in balans zijn. Als je rugzak uit evenwicht is zal je immers sneller moe worden.
Onderaan geven we tips waar je alles het beste kan stoppen: op de bodem, in het midden of bovenaan.
Dankzij de SYMBIUM-technologie is de MT900 belastbaar tot maar liefst 25 kg (onze testlimiet).
Als je echter een meerdaagse tocht maakt en uren na elkaar je rugzak zal dragen, geldt de vuistregel dat je niet meer dan 25% van je lichaamsgewicht mag meedragen.
Het SYMBIUM-concept bestaat uit een scharniersysteem aan de heupgordel en schokdempers op de schouderriemen waardoor de rugzak de bewegingen van je bekken tijdens het lopen perfect volgt, voor meer comfort, vooral als je een zware rugzak draagt.
Net als de meeste fabrikanten maakt FORCLAZ zijn rugzakken van materialen die waterafstotend maar niet waterdicht zijn. Om een rugzak te maken die 100% waterdicht is zouden we immers alle naden moeten afdichten en specifieke, heel dure ritsen moeten gebruiken. Daarom wordt bij al onze rugzakken een regenhoes meegeleverd die je over je rugzak kan doen ter bescherming.
Iedereen zijn eigen stijl! Er zijn verschillende manieren om je spullen onderweg te beschermen tegen nat, elk met voor- en nadelen.
Regenponcho:
Een regenponcho is ongetwijfeld de meest efficiΓ«nte oplossing om je rugzak aan de buitenkant te beschermen. Zowel jijzelf als je rugzak zijn volledig bedekt en er is geen gevaar dat het water langs je rug drupt. Het grootste nadeel van poncho's is dat ze heel onhandig zijn op momenten dat je rugzak op de grond zet om er iets uit te halen.
Regenhoes:
Een regenhoes is een lichte en snel aan te brengen hoes die je rugzak aan de buitenkant beschermt. Als hij in een apart zakje zit en je er langs buiten bij kan (zoals het geval is bij onze nieuwe rugzakken zoals de MT500 AIR) heb je hem in een paar tellen over je rugzak gedaan. In een groep kan iedereen de persoon naast of voor hem even helpen zodat niemand zijn rugzak op de grond hoeft te zetten.
Gekleurde regenhoezen verhogen bovendien je zichtbaarheid bij mistig weer of 's nachts.
Het nadeel van een regenhoes is dat hij je schouders niet beschermt. Als het hard regent komt het niet zelden voor dat het water doorsijpelt via de achterkant van de rugzak en daarom moet je delicate spullen altijd beschermen door ze in waterdichte hoesjes te stoppen.
Daarnaast zijn regenhoezen gevoelig voor gaatjes en scheuren.
Verstevigde regenhoes:
Dit type regenhoes beschermt net als de gewone regenhoes tegen regen maar heeft twee verschillende kanten: een klassieke, goed zichtbare kant (oranje) en een verstevigde donkere kant die beter bestand is tegen scheuren en gaatjes die kunnen worden veroorzaakt door schurende takken. Dit type regenhoes is echter zwaarder.
Waterafstotende opberghoezen:
Waterafstotende opberghoezen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en handig bij het inpakken van je rugzak en om je spullen te beschermen tegen vocht. Het enige probleem is dat je moet onthouden wat je in welk hoesje hebt gestopt, anders moet je misschien lang zoeken. Opgelet, dit soort opberghoezen is niet volkomen waterdicht. Ze zijn dus niet geschikt om langdurig te worden blootgesteld aan water (gebruik ze niet buiten je rugzak).
Waterdichte opberghoezen:
Dit soort hoezen is steviger en vooral 100% waterdicht. Ze zijn ideaal om heel gevoelige items te beschermen of om items ook buiten je rugzak te beschermen. Helaas zijn ze door hun kunststof structuur stugger en zwaarder.
Rugzakken van Decathlon zijn ontwikkeld om sterk en duurzaam te zijn en worden uitvoerig getest (materialen, naden en afgewerkt product) zodat je er zeker van kan zijn dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.
We geven 10 jaar garantie op al onze rugzakken, te rekenen vanaf de datum op de kassabon.
Voor elk model zijn losse onderdelen verkrijgbaar zodat je reparaties zelf kan doen.
Moet je rugzak gerepareerd worden? Een afbeelding van je rugzak met de referenties van alle onderdelen vind je hier.
Moet je rugzak gerepareerd worden? Een afbeelding van je rugzak met de referenties van alle onderdelen vind je hier.
Een gesp of bandje vervangen... Een afbeelding van je rugzak met de referenties van alle onderdelen vind je hier.
REPARATIEFILMPJES
EEN GAT OF SCHEUR IN JE TREKKINGRUGZAK REPAREREN
Als er een gaatje in de voorkant of bodem van je rugzak is gekomen, kan je dat makkelijk dichten met een plakker of een stukje tape (knip een rondje dat 1 of 2 cm groter is dan het gat). We raden aan om zowel aan de buiten- als aan de binnenkant een plakker aan te brengen.
Wanneer het een groot gat is, breng je je rugzak best naar een schoenmaker die je rugzak deskundig kan herstellen.
Reparatietape
Reparatieplakkers
Wil je je rugzak een persoonlijk tintje geven? Het atelier van je Decathlon-winkel biedt diverse mogelijkheden. Bedrukken, borduren, stickers⦠kies maar uit!
Je gebruikt je rugzak niet meer en weet niet wat je ermee moet doen? Gooi hem niet weg, maar verkoop hem op het tweedehandsplatform van Decathlon! Vul online alle gegevens over je product in. Wij geven je dan de beste oplossingen om het te verkopen, daarna kan je het naar de winkel brengen om de procedure te voltooien.