8502354

REF: 8502354

TRIBAN RC500 

2019

We hebben deze racefiets ontwikkeld en getest voor regelmatige ritten. De fiets voelt zo comfortabel dat je steeds vaker en verder wilt rijden. Fiets verder en vaker met onze meest comfortabele racefiets ooit. Ervaar het plezier van de schijfremmen, de specifieke vormgeving en de Shimano Sora-groep.

Handleiding

      Je fiets onderhouden

          Omdat een regelmatig onderhoud nodig is om de goede werking en de levensduur van je fiets te verzekeren, zetten we hier wat onderhoudstips op een rij.

Praktische zaken

Wat als mijn zadelpen geluid maakt?

Je zadelpen maakt soms geluid als je aan het fietsen bent. Vaak komt dit doordat je zadelpen niet voldoende ingevet is. Neem de zadelpen van je fiets, smeer er een beetje carbonvet op en zet je zadel weer in de juiste positie.

Hoe moet ik mijn zadelpen vastdraaien?

Het is noodzakelijk om je zadel correct vast te draaien om zo goed mogelijk op je zadel te zitten. Heb je je zadel niet strak genoeg vastgedraaid? Dan kan het tijdens je fietstocht weleens naar beneden zakken. Draai je het daarentegen te strak vast, dan kan je je zadelpen stuk maken en je fiets beschadigen. 

Je kunt het best een dynamometrische sleutel gebruiken om je zadelpen vast te draaien. De aanbevolen spanning ligt tussen 4 en 6 newtonmeter.

Op welke druk moet ik mijn banden oppompen?

Bij een racefiets moet je nog meer letten op de druk van je banden. De grip van je banden wordt vooral in bochten erg op de proef gesteld.

Om het risico op lekke banden en valpartijen te beperken, pomp je je banden op tussen 6 bar en 8 bar. Als algemene regel geldt dat je je lichaamsgewicht door tien moet delen. Als je 70 kg weegt, pomp je je band dus op tot 7 bar.

TRIBAN RC500

Kun je het probleem niet oplossen of vind je de oplossing niet? neem dan contact op met onze technici.