8500484

REF: 8500484

ULTRA RCR CF ULTEGRA

2019

De RCR CF Ultegra, door onze ingenieurs ontwikkeld om wedstrijden te rijden, is op het hoogste niveau goedgekeurd door onze partner Van Rysel AG2R La Mondiale U19. Het superperformante Ultra RCR CF-frame biedt de perfecte balans tussen licht gewicht, rendement en vinnigheid. De Ultra RCR CF Ultegra voerde Antoine Raugel trouwens naar de titel van Frans kampioen in 2017.

Handleiding

Achterderailleur shimano ultegra r8000
Voorderailleur shimano ultegra r8000

Je fiets onderhouden

Omdat een regelmatig onderhoud nodig is om de goede werking en de levensduur van je fiets te verzekeren, zetten we hier wat onderhoudstips op een rij.

Praktische vragen

Welke druk hebben mijn banden nodig?

Op een koersfiets moet je nog meer letten op de druk in je banden. De grip van je banden wordt vooral tijdens de bochten erg op de proef gesteld.

Om het risico op lekke banden en valpartijen te beperken, pomp je je banden op tussen 6 bar en 8 bar. Als algemene regel geldt dat je je lichaamsgewicht door tien moet delen. Als je 70 kg weegt, pomp je je band dus op tot 7 bar.

Wat moet ik doen als mijn zadelpen lawaai maakt?

Je zadelpen maakt soms lawaai als je aan het rijden bent. Dat komt vaak omdat je zadelpen niet voldoende ingevet is. Neem de zadelpen van je fiets, smeer er een beetje carbonvet op en zet je zadel in een comfortabele positie.

Hoe moet ik mijn zadelpen aanspannen?

Het is noodzakelijk om je zadel correct aan te spannen om zo goed mogelijk op je zadel te zitten. Heb je je zadel te weinig aangespannen? Dan kan het tijdens je fietstocht weleens naar beneden zakken. Span je het daarentegen te hard aan, dan kan je je zadelpen stuk maken en je fiets beschadigen. 

Je gebruikt best een dynamometrische sleutel om je zadelpen aan te spannen. De aanbevolen spanning ligt tussen 4 en 6 newtonmeter.