2 Seconds Easy-tenten

REF: 8513472, 8553541, 8576110

2 SECONDS EASY-TENTEN

2022

Profiteer van een supergemakkelijk op te zetten en af te breken tent dankzij de Easy-functie van je 2 Seconds tent.
We staan voor je klaar om je te helpen bij vragen of als je een probleem hebt met je 2 Seconds Easy. We geven je tips over het gebruik, het onderhoud én de reparatie.

Je eerste avonturen: onze tips

Wat moet ik zeker nakijken voordat ik vertrek?

Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het opzetten van je tent, is het een goed idee om thuis alvast een paar zaken te controleren zodat je met een gerust hart kan vertrekken.

- Haal je tent uit de tentzak om deze te laten luchten en onaangename geurtjes te verminderen, en reinig de tent indien nodig (zie ons onderhoudsadvies hieronder).
- Controleer de staat van je uitrusting: ga na of geen van de tentstokken gebroken is, of de scheerlijnen niet kapot zijn, of er geen tentharingen ontbreken enz...
- Controleer het tentdoek en grondzeil op gaten
- Ga na of alle ritssluitingen nog goed werken

Wat is de beste plek om je tent op te zetten?

Voordat je je tent opzet, is het van groot belang een geschikte plek te kiezen. Daarom hebben we enkele tips op een rijtje gezet om je te helpen de perfecte plek te vinden:

- Zoek een vlak en relatief vrij stuk grond (geen steentjes, takken ...) zodat je goed slaapt en beschadiging van je tent voorkomt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, om een aantal redenen: vochtigheid, insecten, het waterpeil dat kan stijgen enz.
- Beperk blootstelling aan de wind zodat je tent niet plots kan wegwaaien en kies een relatief beschutte plek, bijvoorbeeld dicht bij struiken. Zorg ervoor dat de deur van je tent niet in de windrichting staat
- Kies bij koud weer een plek die ochtendzon krijgt om te voorkomen dat je het te koud krijgt.

Hoe zet ik mijn tent op?

Opgelet: Om te voorkomen dat de structuur beschadigd raakt bij het opzetten van de tent, houd je je rug goed recht, ga je rechtop staan en schud je zachtjes met de touwtjes

Span de scheerlijnen niet te hard aan maar laat ze redelijk flexibel, zodat je tent beter bestand is tegen plotse windvlagen.

De haringen steek je in een hoek van 45° in de grond, weg van de tent zodat ze goed verankerd zijn.

een 2 seconds easy-tent opzetten
Hoe weerbestendig is mijn tent?

Al onze tenten worden in het laboratorium getest op waterdichtheid: daar worden ze 3 uur lang blootgesteld aan 200 l water per uur en per vierkante meter. Daarna testen onze experts ze ook nog eens in echte omstandigheden in de praktijk.

Wat de windbestendigheid betreft, worden onze tenten ook getest in een windtunnel op een draaiplateau.

Om de specifieke kenmerken van jouw tentmodel te bekijken, kun je steeds de productfiches op de Decathlon-site raadplegen.

Wat is fresh & black?

Fresh & Black, dat betekent frisser en donkerder slapen! Fresh & Black is een technologie waar Decathlon het patent op heeft en die bestaat uit specifieke materialen die zonnestraling weerkaatsen en isoleren. Zo blijft het koeler en donkerder in je tent. Vergeet niet 's avonds je tent te ventileren om optimaal van de technologie te profiteren!

Hoe voorkom je condensvorming?

Veel regenbuien in de loop van de dag, warme lucht die in de tent blijft hangen terwijl het buiten afkoelt, de warmte van je eigen lichaam ... allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat er zich condens vormt in je tent. Een paar tips om dat verschijnsel te vermijden:

- Zet de ventilatieopeningen van je tent zoveel mogelijk open, zelfs als het regent
- Vermijd plooien in het tentdoek wanneer je de tent opzet, om te vermijden dat het water zich daarin verzamelt
- Zet je tent niet te dicht bij water op, maar kies een beschutte plek waar de temperatuur en vochtigheid gereguleerd worden.

Zie je toch condensdruppels, dan kan je die zachtjes wegvegen met een doek. Ventileer je tent zoveel mogelijk. Open de deur en zet de tent op een droge plaats zodat deze kan drogen.

Ik onderhoud mijn 2 seconds easy-tent

een 2 seconds Easy-tent onderhouden

Juist gebruik

Zet je tent op met de voordeur dicht om te vermijden dat het tentdoek te veel uitrekt wanneer je de stokken rechtzet. Span de scheerlijnen niet te hard aan, als er te veel spanning op het tentdoek staat zou het beschadigd kunnen raken. Stel je tent tot slot niet overmatig bloot aan zon want uv-straling kan voortijdige slijtage veroorzaken.

Schoonmaken

Maak je tent schoon met water of eventueel een sopje indien nodig, maar gebruik nooit schoonmaakproducten. Spoel je tent goed na als je klaar bent.

Drogen

Het is belangrijk dat je je tent na het reinigen goed laat drogen om schimmelvorming te vermijden. Als je er thuis de ruimte voor hebt, zet je je tent op en open je alle deuren zodat deze sneller kan drogen. Heb je niet veel plek, dan haal je de tent zoveel mogelijk uit elkaar en laat je alle onderdelen goed opengelegd drogen.
Vergeet niet om ook de tentzak en het grondzeil goed te laten drogen.

Opbergen

Berg je tent op een droge plek op, bij kamertemperatuur. Vergeet de deur niet te sluiten zodat je de tent de volgende keer gemakkelijker kan opzetten.

Opnieuw waterdicht maken

Verschillende factoren kunnen de waterdichtheid van je tent aantasten, zoals langdurige blootstelling aan de zon, schuren in de tentzak of zelfs gewoon natuurlijke slijtage.
Daarom raden we aan om het tentdoek minstens eens per jaar in te spuiten met een waterdichtmakende spray.

Ik herstel mijn tent zelf

Kies je model en vind alle compatibele onderdelen zodat je zelf reparaties kunt uitvoeren. Voor de reparatie van tentbogen hebben we een schema gemaakt, zodat je het eenvoudig het juiste onderdeel en de juiste lengte kunt opzoeken.

2 Seconds easy 2p blauw

Bekijk dus zeker het technische schema en vind hier de juiste onderdelen van je tent.

2 seconds Easy 2P Blauw
2 Seconds easy fresh & black 2p

Bekijk dus zeker het technische schema en vind hier de juiste onderdelen van je tent.

Tent 2 seconds Easy FB 2P
2 Seconds easy fresh & black 3p

Bekijk dus zeker het technische schema en vind hier de juiste onderdelen van je tent.

ik herstel mijn tent zelf

ER ZIT EEN SCHEUR IN MIJN BINNEN- OF BUITENTENT

Breng eenvoudigweg een patch of een stuk tape aan en het probleem is opgelost! We raden je aan om die aan de binnenkant van je binnen- of buitentent aan te brengen, zodat ze beter blijven zitten.

Ik verkoop mijn 2 seconds easy-tent tweedehands

Gebruik je je tent niet meer en weet je niet wat je ermee moet doen? Gooi je tent niet weg! Bied de tent tweedehands aan via ons platform Decathlon Tweedehands! Geef alle informatie over je product online door. Dan stellen we je de beste oplossingen voor om tot een verkoop te komen en kun je je product in de winkel afgeven om de procedure af te ronden.

ontdekken-hiking-kamp-bivak-quechua-human-friends

15 redenen waarom kamperen top is!

Hartje zomer, heerlijk weertje, het perfecte scenario om de bergen in te duiken. Twijfel je nog? Dan geven wij je 15 redenen waarom kamperen top is!