EB 140

REF: 8872850

DOMYOS EB 140 B (2024)

2024

Hier vind je al onze adviezen:
        Montagevideo.
        Onderhoud.
        FAQ.
        Onderdelen.
        Reparatie.
        Online hulp.
        Handleiding en schema.
En alles wat je nodig hebt!
Je hometrainer is REPAREERBAAR* !!!

*Alle reserveonderdelen zijn beschikbaar gedurende 10 jaar na de verkoop van het laatste nieuwe exemplaar (in de winkel of op onze website).

Productvoordelen

• DOMYOS EB 140 B (2024): handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

Repareerbaar

Vind alle onderdelen voor dit product.

• DOMYOS EB 140 B (2024): handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

Connectiviteit

Compatibel met E-connected + Kinomap. Koppelbaar met sporthorloges, hartslagbanden, enz.

• DOMYOS EB 140 B (2024): handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

Cardiotraining

15 weerstandsniveaus om te fietsen en vooruitgang te maken. Handvatten met hartslagmeting

Montage van de hometrainer

Hier vind je onze handleiding en onze montagevideo om je te helpen!
Belangrijk: zorg ervoor dat je je hometrainer installeert volgens de instructies.

DOMYOS EB140 B (2024) montagevideo

DOMYOS EB 140 B (2024): handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

Onderhoud van het product

BEPERKINGEN
→ Maximumgewicht gebruiker 110 kg.
→ Alleen voor huishoudelijk gebruik.
Materiaal niet geschikt voor professioneel gebruik.

OPBERGADVIES
→ We raden je aan je hometrainer op een droge plaats op te bergen.

ONDERHOUDSADVIES
→ Controleer regelmatig de stevigheid van het frame en de goede bevestiging van de verschillende onderdelen van je materiaal.
→ Als je een geluid hoort, zorg er dan voor om de pedalen en schroeven opnieuw vast te draaien en de stabiliteit van het product te controleren.
→ Verwijder sporen van transpiratie na elke sessie, zweet is immers corrosief en kan je toestel na verloop van tijd beschadigen. Gebruik een zachte doek, lauw water en milde zeep. We raden het gebruik van schurende of giftige producten af.

DOMYOS EB 140 B (2024): handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

Ik heb een vraag over de hometrainer

Hier kun je algemene informatie vinden.

Is deze hometrainer repareerbaar?

JA.
Deze hometrainer is REPAREERBAAR.
Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar en we garanderen 10 jaar beschikbaarheid van reserveonderdelen, vanaf de laatste verkoop van het nieuwe product in een winkel of op onze website.

Wat met de garantie van deze hometrainer?

De garantie bedraagt 2 jaar op onderdelen en werkuren, en 5 jaar op het frame.

Hoe lang zijn de reserveonderdelen beschikbaar?

Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar en we garanderen 10 jaar beschikbaarheid van reserveonderdelen, vanaf de laatste verkoop van het nieuwe product in een winkel of op onze website.

Hoe lang mag ik zijn en hoeveel mag ik wegen om het product te gebruiken?

Deze hometrainer is geschikt voor gebruikers met een lengte tussen 1,50 en 1,90 m met een maximaal gewicht van 110 kg.

Is deze hometrainer eenvoudig te monteren en te verplaatsen?

Het duurt ongeveer 45 minuten om deze hometrainer te installeren. Hij is al voorgemonteerd en wordt geleverd met alle benodigde gereedschappen en een zeer gedetailleerde en gemakkelijk te begrijpen montagehandleiding.   Om je hometrainer aan het einde van je sessie makkelijker te verplaatsen, hebben we vooraan wieltjes voorzien.

Hoe wordt de hometrainer EB140 B gevoed?

Deze hometrainer heeft een kabelaansluiting met transformator.

Wat zijn de afmetingen en het gewicht van deze hometrainer?

Gewicht van het product: 24,5 kg
Gewicht van het product + verpakking: 29,7 kg
Afmetingen van het gemonteerd product (L x B x H): 103 x 50 x 138 cm
Afmetingen verpakking (L x B x H): 100 x 26 x 65 cm

Wat zijn de andere uitrustingen van deze hometrainer?

Voor je comfort is deze hometrainer uitgerust met hartslagsensoren op het stuur, een bidonhouder en verstelbare voetjes achteraan om het toestel aan te passen aan elke ondergrond. De toeclips geven extra comfort als je traint.

Wat is het comfortniveau van deze hometrainer?

De hometrainer EB140 B heeft een comfortabel zadel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Als je wilt, kan je het zadel vervangen door een ander model uit ons B’Twin-assortiment. Bij het ontwerp van deze hometrainer hebben we ook aan je rug gedacht. We hebben hem ontworpen met een laag frame voor een makkelijke instap. De ergonomie van het toestel bevordert ook een rechte en comfortabele houding tijdens je trainingssessies.

Is zo’n betaalbare hometrainer met zoveel geïntegreerde programma’s mogelijk?

Het is Decathlon in ieder geval gelukt! Het display heeft:
- 5 functies: verbrande calorieën, afgelegde afstand, trainingstijd, snelheid en hartslag (sensoren op het stuur).
- 7 geïntegreerde programma's. Bovendien kan hij dankzij de FTMS-connectiviteit (Fitness Machine Service) gekoppeld worden met apps als Kinomap en E-Connected (gratis). Compatibele hartslagbanden of -horloges kunnen ook worden verbonden via Bluetooth low energy (BLE).
 De hometrainer is niet compatibel met ANT+.

DOMYOS EB 140 B (2024): handleiding, reparatie: handleiding, reparatie

Ik heb een probleem, een vraag over de reparatie en het onderhoud

Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Probleem met het display

Het display schakelt niet in

1/ Haal het display uit zijn steun. Als er aan de achterkant een led brandt en je hebt geen weergave, dan moet je het display vervangen. Als er geen led brandt, ga je naar stap 2.

2/ Controleer de aansluitingen.

3/ Controleer de staat van de transformator en wissel van stopcontact.

Als het nog steeds niet werkt, vraag dan om assistentie.

Op het display wordt code E1 weergegeven

Als je product nog onder de garantie valt, raden we je aan om assistentie te vragen.

Als je product niet langer onder de garantie valt, kan je best het display vervangen.

Op het display wordt code E2/E3 weergegeven

- Controleer de aansluiting van het display en de kabels in de stuurbuis.

Als het probleem zich blijft voordoen, vraag dan om assistentie.

Mijn toestel maakt lawaai

Klikkend geluid tijdens het trappen

Als je bij elke pedaalslag een klikkend geluid hoort
- Controleer of de pedalen goed vastgedraaid zijn.

Als het geluid aanhoudt, vraag dan om assistentie.

Continu geluid tijdens het trappen

Als je tijdens het fietsen een aanhoudend geluid hoort, raden we aan om assistentie te vragen.

Knarsend geluid

Hoor je tijdens het trappen een knarsend geluid? Als het een geluid van metaal tegen metaal is, raden we je aan om alle schroeven van het frame goed vast te draaien.
Als het probleem zich blijft voordoen, vraag dan om assistentie.

Hartslag

Mijn hartslag is niet consistent

Plaats je handen correct op de Hand Pulse-sensoren.
Het duurt enkele seconden voordat deze je hartslag waarnemen; bevochtig je handen eventueel om de meting te verbeteren.
De detectie start altijd bij een hartslag van "80" en regulariseert daarna.

De hartslag blijft nul

We raden je aan om de aansluitingen van de Hand Pulse-sensoren te controleren. Als het nog steeds niet werkt, vraag dan om assistentie.

Probleem met de app

E-connected werkt niet

Bekijk onze FAQ over E-connected

Kinomap werkt niet

Bekijk onze FAQ over Kinomap

DOMYOS EB 140

Assistentie vragen

Is je probleem niet opgelost of heb je iets abnormaals opgemerkt tijdens de controles? Vraag dan ondersteuning en geef aan wat je gecontroleerd hebt. Ons team van technici geeft je zo snel mogelijk een antwoord. Geef zoveel mogelijk details en stuur foto's of een filmpje van het probleem (minder dan 20 MB). Zo kunnen we beter bepalen wat er mis is.

DOMYOS EB 140

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).