EB 140

Ref: 8543290

DOMYOS EB 140

2019

Start verkoop: 2019

Gebruik: tweemaal per week.

Gewicht van het vliegwiel: 6 kg.

Maximum gewicht gebruiker: 110 kg.

Samenstelling:

Frame: 100% - Staal

Schuim: 100% - Foamed Nitril Butadiene Rubber

Beschermkap: 100% - Vinylpolychlorure

Schroeven: 100% - Staal

Montagevideo en handleiding

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik op de link.

EB 140

Mijn display gaat niet aan of geeft een foutcode weer

Je display gaat niet aan

Als je display niet aangaat, kun je dit probleem waarschijnlijk oplossen door een paar eenvoudige dingen te controleren:

1/ Kijk na of de fiets goed aangesloten is op een stopcontact, en of het stopcontact goed werkt.

2/ Kijk de staat van de kabels en verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van de display en onderaan de stuurpenbuis.

Kijk na of:

- de connectoren diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgeknipt zijn,

- de pinnen van de connectoren mooi recht staan.

3/ Lossen deze controles je probleem niet op, kijk dan of er achteraan de display, onder de connector, een blauw lampje brandt, en vraag om hulp onderaan deze pagina.

Nakijken van de kabels en de connectie

Je krijgt een foutcode e2 op een nieuw toestel, of vanaf het moment dat je de stroom inschakelt

Je krijgt een foutcode E2 op een nieuw toestel, of vanaf het moment dat je de stroom inschakelt: De motor die de weerstand regelt is slecht gekalibreerd met de display. Om dat probleem op te lossen doe je het volgende:

- Trek de elektrische transformator uit (laat het andere einde in het stopcontact zitten)

- Wacht 5 seconden

- Sluit de elektrische transformator weer aan op het toestel

- Doe dit 5 keer

.De motor zal zachtjes draaien bij elke elektrische impuls, totdat hij in zijn functiestand zit.

Als het probleem blijft duren voer je de volgende controles uit, volgens de stappen van de FAQ 'Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode E2 te zien, of een foutcode E3'.

Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode e2 te zien, of een foutcode e3

Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode E2 te zien, of een foutcode E3. Kijk de staat van de kabels en verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van de display en onderaan de stuurpenbuis.

Kijk na of:

- de connectoren diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgeknipt zijn,

- de pinnen van de connectoren mooi recht staan.

Is het probleem nog steeds niet opgelost? Stuur ons dan een vraag om hulp, onderaan deze pagina.

Kijk de kabels en de connectie na

Mijn display geeft niet de juiste snelheid of maateenheid weer

Dit is een probleem met de configuratie van de display.

Als je display niet de juiste snelheid weergeeft: Controleer of de schuifknop achterop de display op het juiste soort toestel staat:

- HT = hometrainer.

- CT = crosstrainer.

- RT = roeitrainer.

Druk daarna op de knop links van de schuifknop om de display opnieuw te starten.

Als je display niet de juiste meeteenheid weergeeft:

1/ Als je display aan staat, druk je op QUIT om ze uit te zetten.

2/ Druk enkele seconden op OK om de meeteenheid weer te geven.

3/ Kies nu de juiste eenheid: km voor kilometer/uur of mi voor mijl/uur. Druk daarvoor op + of -.

4/ Druk op OK om je keuze te bevestigen.

Knop CT / RT / HT

Mijn toestel maakt lawaai

Ik hoor een knarsend geluid als ik mijn toestel gebruik

Kijk na of de zichtbare schroeven goed aangespannen zijn. Is dat niet het geval dan kunnen bepaalde onderdelen bewegen en lawaai maken. Kijk ook de stabiliteit van je toestel na.

stabiliteit EB 140
Ik hoor iets klepperen telkens als ik de pedalen ronddraai

Het is mogelijk dat de schroef van de pedaal en de crank niet op de juiste plaats zit.

Om dit probleem op te lossen draai je de pedalen twee slagen los en draai je ze daarna opnieuw stevig aan.

FEB 500 SP

Mijn toestel staat niet stabiel

Zijn de schroeven van je fiets stevig aangedraaid?

1. Draai alle zichtbare schroeven aan.

2. Draai de afstelwieltjes opnieuw aan.

stabiliteit EB 140
Zijn de poten juist afgesteld?

Draai aan de regelknoppen aan de achterpoot om het toestel stabiel te zetten.

stabiliteit EB 140

Overzicht van de onderdelen

Doorsnede van de fiets
Doorsnede EB 140
EB 140

Slaag je er niet in om het probleem op te lossen of vind je het antwoord niet? neem dan contact op met een van onze specialisten.

Onderhoud van mijn product

Onderhoudstips

1. Veeg de transpiratie na elke trainingssessie af.

2. Maak het toestel na elke sessie schoon met een zachte, vochtige doek.

3. Controleer regelmatig of je hometrainer nog stabiel staat, en of de schroeven nog goed zijn aangedraaid. Maak hiervoor gebruik van de handleiding.

Opbergtips

Gebruiksbeperking

Enkel voor thuisgebruik.

Maximum gewicht gebruiker: 110 kg.