EB 520

Ref: 8640779

DOMYOS EB 520

2021

Gebruik: regelmatig, tot 5 uur per week.
Gewicht vliegwiel: 6 kg.
Weerstand: magnetisch.
Maximaal gewicht gebruiker: 130 kg.
Lengte gebruiker: tussen 1,50 en 2,00 m

Samenstelling:

Frame: 100% - Staal
Schuim: 100% - Geschuimd nitril-butadieenrubber
Beschermingskap: 100% - Polyvinylchloride
Schroeven: 100% - Staal

GEWICHT EN AFMETINGEN

Het product: L 98 x B 63 x H 164 cm / 40 kg
De verpakking: L 30 x B 102 x H 70 cm
Totaalgewicht (verpakking + fiets) 44 kg

Montage en eerste gebruik

Hartelijk dank voor je vertrouwen in het merk DOMYOS. Klik op het filmpje om aan de slag te gaan met je toestel, we leggen je stap voor stap uit hoe je het monteert.

EB 520

Het zadel monteren

Het zadel monteren

Een probleem met het display

Je display gaat niet aan of pauzeert na enkele seconden

Als je display niet aangaat of na enkele seconden pauzeert, kun je dit probleem waarschijnlijk oplossen door een paar eenvoudige dingen te controleren:

1/ Je fiets laadt vanzelf op. Als je hem voor de eerste keer gebruikt, moet je beginnen te trappen om elektriciteit op te wekken, zodat het display aangaat en de batterij kan opladen. Die neemt het dan over als je niet meer trapt.

2/ Kijk de staat van de kabels en de verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van het display en onderaan de stuurpenbuis.

Kijk na of:

- de stekkers diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgebroken zijn,

- de stekkerpennen goed zijn uitgelijnd.

In de video hieronder zie je welke handeling je moet verrichten. Het artikel is geen Domyos EB 520, maar de handeling is dezelfde.

3/ Lossen deze controles je probleem niet op, kijk dan of er achteraan het display, onder de connector, een blauw lampje brandt, en vraag om hulp onderaan deze pagina.

Verbindingen controleren

Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode e2 / e3 te zien of de weerstand verandert niet

Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode E2 / E3 te zien of de weerstand verandert niet. Kijk de staat van de kabels en de verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van het display en onderaan de stuurpenbuis.

Kijk na of:

- de stekkers diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgebroken zijn,

- de stekkerpennen goed zijn uitgelijnd.

In de video hieronder zie je welke handeling je moet verrichten. Het artikel is geen Domyos EB 520, maar de handeling is dezelfde.

Is het probleem nog steeds niet opgelost? Stuur ons dan een vraag om ondersteuning onderaan deze pagina.

Verbindingen controleren

Mijn display geeft niet de juiste snelheid of meeteenheid weer

Dit is een probleem met de configuratie van het display.

Als je display niet de juiste snelheid weergeeft: Controleer of de schuifknop aan de achterkant van het display op het juiste type toestel staat:

- VM = hometrainer.

- VE = crosstrainer.

- RO = roeitrainer.

Druk daarna op de knop links van de schuifknop om het display opnieuw te starten.

Als je display niet de juiste meeteenheid weergeeft:

1/ Als je display aan staat, druk je op QUIT om het uit te zetten.

2/ Druk enkele seconden op OK om de meeteenheid weer te geven.

3/ Kies nu de juiste eenheid: km voor kilometer/uur of mi voor mijl/uur. Druk daarvoor op + of -.

4/ Druk op OK om je keuze te bevestigen.

Knop VE/RO/VM

Mijn hometrainer maakt lawaai

Ik hoor een knarsend geluid als ik mijn hometrainer gebruik

Kijk na of de zichtbare schroeven en afstelwieltjes goed aangespannen zijn.
Is dat niet het geval, dan kunnen bepaalde onderdelen bewegen en lawaai maken.
Kijk ook de stabiliteit van je toestel na.

stabiliteit EB 140
Ik hoor een klikgeluid bij elke trapbeweging

Het is mogelijk dat de schroefdraden van de pedaal en de crank niet goed op hun plaats zitten.

Om dit probleem op te lossen, draai je de pedalen twee slagen los en draai je ze daarna opnieuw stevig aan.

FEB 500 SP

De hometrainer staat niet stabiel

Zijn de schroeven van je hometrainer stevig aangedraaid?

1. Draai alle zichtbare schroeven aan.

2. Draai de afstelwieltjes opnieuw aan.

stabiliteit EB 140
Zijn de poten juist afgesteld?

Draai aan de verstelknoppen aan de achterpoot om het toestel stabiel te zetten.

stabiliteit EB 140

Onderdelen

EB 520
DOMYOS EB 140

Assistentie vragen

Is je probleem niet opgelost of heb je iets abnormaals opgemerkt tijdens de controles? Vraag dan ondersteuning en geef aan wat je gecontroleerd hebt. Ons team van technici geeft je zo snel mogelijk een antwoord. Geef zoveel mogelijk details en stuur foto's of een filmpje van het probleem (minder dan 20 MB). Zo kunnen we beter bepalen wat er mis is.

Onderhoud van mijn product

Je toestel zorgt voor jou, dus waarom zou je het geen wederdienst bewijzen? Aangezien een regelmatig onderhoud noodzakelijk is om de prestaties van je toestel op peil te houden en zijn levensduur te verlengen, vind je hier ons onderhoudsadvies.

Onderhoudsadvies

1. Veeg transpiratie na elke trainingssessie af.

2. Maak je toestel na elke sessie schoon met een zachte, vochtige doek.

3. Controleer regelmatig of je hometrainer nog stabiel staat en of de schroeven nog goed zijn aangedraaid. Maak hiervoor gebruik van de handleiding.

Opbergadvies

Niet op een vochtige plek opbergen, niet buiten laten staan.

Gebruiksbeperking

Uitsluitend voor thuisgebruik.

Maximaal gewicht gebruiker: 130 kg.

Batterij

Technische informatie:

- capaciteit: 1300 mAh,

- accumulator: NiMH,

- certificering: IEC 62133.

Opbergen:

- tussen - 20 en 35°C,

- laad de batterij minstens 20 minuten per 4 maanden op,

- koppel de batterij los als je de fiets meer dan 4 maanden niet gebruikt.

De batterij loskoppelen

Onderdelen voor dit product bestellen

Onderdelen nodig voor je hometrainer?

Handleiding, goedkeuring

• EB FOLD

Handleiding eb fold

Zoek je de handleiding van je toestel? Klik op de onderstaande link.

DOMYOS EB 140

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).