EB 140

Ref: 966119

DOMYOS EB FOLD

2021

Start verkoop: 2021

Gebruik: occasioneel, 3 uur per week.
Gewicht vliegwiel: 6 kg.
Maximaal gewicht gebruiker: 110 kg.
Lengte gebruiker: 1,55 m tot 1,90 m

Samenstelling:

Frame: 100% staal
Schuimstof: 100% nitrilbutadieenrubber
Beschermkap: 100% polyvinylchloride
Schroeven: 100% staal

GEWICHT EN AFMETINGEN

Dichtgeklapt: L 53 x B 47 x H 103 cm
Opengeklapt: L 110 x B 47 x H 138 cm
Gewicht product: 29 kg
Afmetingen doos: L 100,8 x B 24,5 x H 58,5 cm
Totaal gewicht: 32 kg

Montage en eerste gebruik

Hartelijk dank voor je vertrouwen in het merk Domyos. Klik op het filmpje om aan de slag te gaan met je apparaat, we leggen je stap voor stap uit hoe je het monteert.

EB FOLD

Display

De display licht niet op of valt na enkele seconden uit

Als de display niet oplicht of na enkele seconden meteen uitvalt, kun je het probleem oplossen met een aantal eenvoudige controles:

1/ Check of de hometrainer aangesloten is op het elektriciteitsnet en of het stopcontact werkt.

2/ Kijk de staat van de kabels en verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van de display en onder de buis.

Kijk na of:

- de stekkers diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgeknipt zijn,

- de stekkerpennen mooi rechtop staan.

3/ Als het probleem nog niet is opgelost, check dan of er een blauw licht brandt achter de display boven de stekker en vraag onderaan deze pagina om assistentie.

Je krijgt een foutcode e2 op een nieuw toestel of vanaf het moment dat je de stroom inschakelt

Je krijgt een foutcode E2 op een nieuw toestel of vanaf het moment dat je de stroom inschakelt: de motor die de weerstand regelt is slecht gekalibreerd met de display. Om dit probleem op te lossen, doe je het volgende:

- trek de elektrische transformator uit (laat het andere einde in het stopcontact zitten),

- wacht 5 seconden,

- sluit de transformator opnieuw aan op het toestel,

- doe dit 5 keer.

De motor zal zachtjes draaien bij elke elektrische impuls, totdat hij in zijn functiestand zit.

Als het probleem blijft duren, voer je de volgende controles uit, volgens de stappen van de FAQ "Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode E2 of E3 te zien".

Je krijgt op willekeurige momenten een foutcode e2 of e3 te zien of de weerstand verandert niet

Krijg je op willekeurige momenten een foutcode E2 / E3 te zien of verandert de weerstand niet, kijk dan de staat van de kabels en verbindingen van je toestel na, aan de achterkant van de display en onder de buis.

Kijk na of:

- de stekker diep genoeg zitten,

- de kabels niet beschadigd zijn, blootliggen of doorgeknipt zijn,

- de stekkerpennen mooi rechtop staan.

Is je probleem nog steeds niet opgelost? Stuur ons dan een vraag om hulp, onderaan deze pagina.

Mijn display geeft niet de juiste snelheid of maateenheid weer

Dit is een probleem met de configuratie van de display.

Als je display niet de juiste snelheid weergeeft: controleer of de schuifknop aan de achterkant op het juiste type apparaat staat:

- VM = hometrainer.

- VE = crosstrainer.

- RO = roeitrainer.

Druk daarna op de knop links van de schuifknop om de display opnieuw te starten.

Als je display niet de juiste meeteenheid weergeeft:

1/ Als je display aan staat, druk je op QUIT om hem uit te zetten.

2/ Druk enkele seconden op OK om de meeteenheid weer te geven.

3/ Kies nu de juiste eenheid: druk op + of - om km voor kilometer/uur of mi voor mijl/uur te kiezen.

4/ Druk op OK om je keuze te bevestigen.

Knop VE / RO / VM

Mijn hometrainer maakt lawaai

Ik hoor een knarsend geluid als ik mijn hometrainer gebruik

Kijk na of de zichtbare schroeven goed aangespannen zijn. Is dat niet het geval, dan kunnen bepaalde onderdelen bewegen en lawaai maken. Kijk ook na of je toestel goed stabiel staat.

stabiliteit EB 140
Ik hoor een klikgeluid bij elke trapbeweging

Het is mogelijk dat de schroefdraden van de pedaal en de crank niet goed op hun plaats zitten.

Om dit probleem op te lossen, draai je de pedalen twee slagen los en draai je ze daarna opnieuw stevig aan.

FEB 500 SP

Het toestel staat niet stabiel

Zijn de schroeven van je hometrainer stevig aangedraaid?

1. Draai alle zichtbare schroeven aan.

2. Draai de afstelwieltjes opnieuw aan.

stabiliteit EB 140
Zijn de poten juist afgesteld?

Draai aan de regelknoppen aan de achterpoot om het toestel stabiel te zetten.

stabiliteit EB 140

Onderdelen

EB FOLD
Domyos EB 140

Assistentie vragen

Is je probleem niet opgelost of heb je iets abnormaals opgemerkt tijdens de controles? Vraag dan ondersteuning en geef aan wat je gecontroleerd hebt. Ons team van technici geeft je zo snel mogelijk een antwoord. Geef zoveel mogelijk details en stuur foto's of een filmpje van het probleem (minder dan 20 MB). Zo kunnen we beter bepalen wat er mis is.

Onderhoud van mijn product

Je toestel draagt zorg voor jou, dus waarom zou je het geen wederdienst bewijzen? Een regelmatig onderhoud is immers noodzakelijk om de prestaties van je toestel op peil te houden en zijn levensduur te verlengen.

Onderhoudsadvies

1. Veeg transpiratie na elke trainingssessie af.

2. Maak na elke sessie schoon met een zachte, vochtige doek.

3. Controleer regelmatig of je hometrainer nog stabiel staat en of de schroeven nog goed zijn aangedraaid. Maak hiervoor gebruik van de handleiding.

Opbergadvies

Niet op een vochtige plek opbergen, niet buiten laten staan.

Gebruiksbeperking

Uitsluitend voor thuisgebruik.

Maximaal gewicht gebruiker: 110 kg.

Onderdelen voor dit product bestellen

Onderdelen nodig voor je hometrainer?

Handleiding, goedkeuring

• EB FOLD

Handleiding eb fold

Zoek je de handleiding van je apparaat? Klik dan op onderstaande link.

Domyos EB 140

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).