Unselected
SET MET SNELHEIDS- EN TRAPFREQUENTIESENSOR ANT+/BLUETOOTH SMART B'TWIN

Ref: 8487134

SENSORENSET VOOR FIETSTRAINER B'TWIN

2017

Ontworpen voor wie zijn B'TWIN-fietstrainer wil koppelen met zijn tablet of smartphone en de app B'TWIN Training Premium wil gebruiken.

Set met 2 sensoren (snelheid/trapfrequentie) met Bluetooth Smart en ANT+, om je B'TWIN-fietstrainer te verbinden met je tablet of smartphone.

Inclusief code voor 1 jaar gratis B'TWIN Training Premium.

Unselected

Eerste gebruik

Hoe kan ik controleren of mijn smartphone of tablet compatibel is met de bluetooth smart-technologie?

Voor een Apple-telefoon: de modellen vanaf iPhone 4S en iPad 3 zijn steeds compatibel. Voor een Android-telefoon: het minimaal vereiste besturingssysteem is Android 4.3. Wil je de compatibiliteit van je Android-telefoon of -tablet controleren? Download en installeer 'Decathlon Utility' uit de Google Play Store op je telefoon of tablet. Met deze handige tool kun je in enkele seconden controleren of je apparaat compatibel is met Bluetooth Smarth. Je kunt ook de onderstaande QR-code scannen om de applicatie te downloaden.

Ik kan mijn activatiecode niet gebruiken

1- Start de applicatie B'TWIN Training. Heb je de applicatie nog niet geïnstalleerd? Download ze dan via de App Store (voor een Apple-telefoon) of via Google Play Store (voor een Android-telefoon).

2- Voer de activatiecode in. De activatiecode vind je op het kaartje dat op de omslag van de handleiding van de fietstrainer geplakt is. De handleiding van de hometrainer bevindt zich in de doos van het product. Zowel voor Android als iOS (Apple) zijn er instructiefilmpjes. Neem contact met ons op als het nog steeds niet lukt om het probleem op te lossen.

Hoe kan ik b'twin training op mijn televisie weergeven?

Om je helemaal door de ervaring te laten meeslepen, kun je de filmpjes en/of het dashboard weergeven op je televisie. Je moet er dan wel voor zorgen dat je tablet met je televisie verbonden is. Die verbinding kun je maken via Apple TV (voor iPads), Chromecast (voor Android-tablets) of via een HDMI-kabel. Die accessoires worden niet met het product meegeleverd.

Hoe koppel je je snelheids-/trapfrequentiesensor met je tablet of je smartphone?

Gebruik de applicatie B'TWIN Training om de sensor met je tablet of telefoon te verbinden. Het is niet mogelijk om de sensor via de bluetooth-instellingen van je smartphone of tablet te koppelen!

1- Download de applicatie B'TWIN Training op je telefoon of tablet. De applicatie is verkrijgbaar in de Apple Store (iOS) of op Google Play Store (Android).

2- Monteer de snelheids-/trapfrequentiesensor op je fiets. Je kunt ook het schematische overzicht met de verschillende stappen gebruiken om de sensor op de juiste manier te monteren.

3- Start de applicatie B'TWIN Training.

4- Meld je aan op je 'Geonaute'-account of maak een account aan als je er nog geen hebt. Gebruik het platform 'Decathlon Coach' in je account om al je sessies te archiveren, raadplegen en analyseren.

5- Voer de activatiecode in. De activatiecode vind je op het kaartje dat op de omslag van de handleiding van de fietstrainer geplakt is.

6- Kies een trainingsvideo. 7- Wacht op verbinding met de sensor. Werk je via iOS (Apple)? Dan wordt er automatisch verbinding gemaakt wanneer je de eerste video bekijkt. Werk je met Android? Dan moet je voor de eerste training eerst een profiel aanmaken. Begin te trappen zodat de fietstrainer de sensor kan herkennen.

Hoe monteer je de snelheids-/trapfrequentiesensor op je fiets?

Het onderstaande filmpje toont je hoe je de snelheids-/trapfrequentiesensor moet monteren.

Je kunt daarnaast een schematisch overzicht met de verschillende stappen van de installatie terugvinden in de handleiding bij je product of je kunt het overzicht op deze pagina downloaden.

Ik kan geen bluetooth-verbinding maken met de snelheids-/trapfrequentiesensor

1- Druk op de knop van de sensor. De leddiode aan de rechterkant van de knop moet oplichten. Als het lampje niet oplicht, moet je de batterij van de sensor vervangen.

2- Breng de magneetjes naar de sensor toe. Breng het magneetje op het achterwiel naar de sensor toe en beweeg regelmatig met het magneetje voor de sensor. Als je de eerste keren met het magneetje voor de sensor komt, moet een geel ledlampje oplichten en knipperen. Als het ledlampje niet oplicht, beweeg je het magneetje in de richting van de sensor. Doe hetzelfde voor het magneetje op de pedaalarm. Er moet een rood ledlampje oplichten en knipperen als je de eerste keren met het magneetje voor de sensor komt. Als het ledlampje niet oplicht, beweeg je het magneetje in de richting van de sensor.

3- Controleer de bluetooth-compatibiliteit van je apparaat (smartphone of tablet). Voor een Apple-telefoon: de modellen vanaf iPhone 4S en iPad 3 zijn steeds compatibel. Voor een Android-telefoon: het minimaal vereiste besturingssysteem is Android 4.3. Wil je de compatibiliteit van je Android-telefoon of -tablet controleren? Download en installeer 'Decathlon Utility' uit de Google Play Store op je telefoon of tablet. Met deze handige tool kun je in enkele seconden controleren of je apparaat compatibel is met Bluetooth Smarth. Je kunt ook de onderstaande QR-code scannen om de applicatie te downloaden.

4- Controleer of de sensor met één apparaat verbonden is. De sensor kan niet met meerdere apparaten verbonden zijn. Als je de sensor al met een ander apparaat verbonden hebt (smartphone of tablet) ga je naar de bluetooth-instellingen van je apparaat en verbreek je de verbinding met de snelheids-/trapfrequentiesensor.

5- Start de applicatie B'TWIN Training. Start de applicatie B'TWIN Training op je apparaat (smartphone of tablet) dat compatibel is met bluetooth smart. Blijf ondertussen trappen om de sensor ingeschakeld te houden. Stel je apparaat in volgens het model: iOS (Apple) of Android. Neem contact met ons op als het nog steeds niet lukt om verbinding te maken met je snelheids-/trapfrequentiesensor.

Hoe kan ik controleren of mijn sensor correct geplaatst is?

De sensor beschikt over een ledlampje dat je laat zien of hij correct geplaatst is. Als de twee magneetjes op de juiste manier zijn aangebracht, begint het ledlampje te knipperen bij beweging voor de sensor. Het lampje knippert geel voor de snelheidssensor (magneet gemonteerd op een spaak van het achterwiel) en rood voor de trapfrequentiesensor (magneetje op de pedaalarm). Het knipperen stopt na tien herhalingen. Druk op de knop van de sensor om hem opnieuw op te starten.

Kan ik b'twin training verder blijven gebruiken als het gratis abonnement van drie maanden verlopen is?

De fietstrainer In'ride 320 Connect wordt geleverd met een toegangscode voor de applicatie B'TWIN Training. Die toegangscode is drie maanden geldig. Gedurende die drie maanden heb je onbeperkt toegang tot de geogelokaliseerde filmpjes van Kinomap. Aan het einde van die periode kun je je abonnement verlengen via de applicatie B'TWIN Training. Zowel voor Android als iOS zijn er instructiefilmpjes die je tonen hoe je je abonnement moet verlengen. Als je je abonnement niet verlengt, heb je een beperkte toegang tot de gratis instructiefilmpjes.

Waarom moet ik een geonaute-account aanmaken?

Het Geonaute-account geeft je toegang tot het platform 'Decathlon Coach'. Alle sessies op je hometrainer In'ride 320 Connect worden automatisch geregistreerd op dit platform. Je kunt dus niet alleen het overzicht van je sessies bewaren maar je kunt ze ook analyseren en delen. Decathlon Coach is beschikbaar als webversie of mobiele versie.

Waar dienen de knop en de led van de snelheids-/trapfrequentiesensor voor?

De sensor beschikt over een ledlampje dat je laat zien of hij correct geplaatst is. Als de magneetjes op de juiste manier zijn aangebracht, begint het ledlampje te knipperen bij beweging voor de sensor. Het lampje knippert geel voor de snelheidssensor (magneet gemonteerd op een spaak van het achterwiel) en rood voor de trapfrequentiesensor (magneetje op de pedaalarm). Het knipperen stopt na tien herhalingen. Druk op de knop van de sensor om hem opnieuw op te starten.

Unselected
logo-ios
logo-android
Unselected

Handleidingen

• handleiding-pictogram

Conformiteitsverklaring van het product? Klik op downloaden.

Unselected

Conformiteitsverklaring

• handleiding-pictogram

Conformiteitsverklaring van het product? Klik op downloaden.

Unselected
SENSORENSET VOOR FIETSTRAINER B'TWIN