BIKE 500

FEB 500 SP

BIKE 500

8503088

Ontworpen om in conditie te blijven met een maximum aan comfort (regelmatig gebruik).

De eerste hometrainer die je overal in huis kan gebruiken! Je hebt geen stopcontact meer nodig.

PRODUCTVOORDELEN:

VLOEIENDE TRAPBEWEGING: vliegwiel van 6kg.

COACHING: 5 functies waaronder een hartslagmeter.
7 programma's

ZITCOMFORT: Comfortabel zadel, gemakkelijk op- en afstappen, verstelbaar stuur, voetriempjes.

WENDBAARHEID: Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes.

STEVIGHEID: Maximum gewicht gebruiker: 130 kg.

MONTAGE EN EERSTE GEBRUIK

Je hebt een product van het merk DOMYOS gekozen en we willen je bedanken voor je vertrouwen. Klik voor hulp bij de ingebruikname van je toestel op het filmpje om je door de verschillende montagestappen te laten leiden.

IK HEB EEN PROBLEEM

Je toestel is correct gemonteerd maar je hebt problemen bij het gebruik ervan? Ontdek hier al onze oplossingen.

ONDERDELENPLAN
FEB 500
HOE MOET IK MIJN HOMETRAINER AANSLUITEN

Je hebt geen elektrische aansluiting nodig voor de hometrainer, hij is zelfaandrijvend.

Je trapbewegingen wekken de elektriciteit op die de console en de motor die de weerstand van de trapbeweging regelt doen werken.

MOEILIJKHEDEN BIJ HET DETECTEREN VAN DE HARTSLAG
handpulse

De hartslagmeter knippert niet of knippert onregelmatig:

1.Maak je handen lichtjes nat.

Als je een Geonaute-hartslagband gebruikt (niet bijgeleverd):

1. Controleer de plaatsing van de batterij of vervang ze door een nieuwe batterij.

2. Maak het gedeelte op de band dat in contact staat met de huid lichtjes nat.

3. Plaats de band altijd op de huid en dus niet over je T-shirt.

IK HEB EEN PROBLEEM MET DE E-CONNECTED APP

Werkt je toestel normaal maar heb je problemen met je applicatie? Klik op de knop 'Mijn E-Connected' en ontdek onze oplossingen.

IK HOOR GEKRAAK BIJ ELKE TRAPBEWEGING

Draai de pedalen een slag los en draai ze vervolgens stevig terug aan.

DE WEERGEGEVEN SNELHEID IS NIET JUIST
Switch

Controleer de positie van de schakelaar achterop de console, die moet op VM staan.

IK KAN DE PEDALEN NIET MONTEREN
bevestiging pedalen

De rechtste pedaal (R) en de linkse pedaal (L) draaien niet dezelfde kant op.

GARANTIE

Je zelfaandrijvend toestel heeft dezelfde garantie als normale hometrainers.

CODE E2 OF E3 VERSCHIJNT OP MIJN CONSOLE
FEB 500

Controleer of de kabels goed zijn aangesloten en controleer de verbindingen aan de console en onderaan de stuurpen.

DE WERKING VAN DE ZELFAANDRIJVING

Je produceert al trappend de nodige elektriciteit voor de FEB 500 SP dankzij een generator die zich in het versnellingssysteem bevindt.

Je moet het toestel niet in het stopcontact steken er je hebt er ook geen batterijen voor nodig.

Om de hometrainer te gebruiken moet je dus minstens 3 seconden trappen tot de console opstart.

MIJN CONSOLE TOONT NIET DE JUISTE MEETEENHEDEN VOOR AFSTAND
Select unit FEB 500

1. Start de console op door 4 seconden te trappen.

2. Stop met trappen en houd de toets 'quit' ingedrukt tot de console uitvalt.

3. Houd de starttoets ingedrukt tot 'KM' of 'MI' op het scherm verschijnt.

4. Druk op het pijltje naar rechts om de meeteenheid te veranderen. KM = kilometer MI = mijl.

5. Druk op de starttoets om je keuze te bevestigen.

MIJN CONSOLE SCHAKELT NIET IN
control console

1. Trap minstens 4 seconden of maak minstens 4 trapbewegingen om de console te activeren.

2. Controleer de aansluitingen en verbindingen aan de console en onderaan de stuurpen.

3. Controleer of er een blauw lichtje brandt achterop de console.

MIJN CONSOLE WERKT, MAAR GAAT NA 5 SECONDEN IN PAUZEMODUS
contr verbinding

Als je maar blijft peddelen en je console na 5 seconden op pauze gaat en de snelheid en afstand 0 blijft, controleer dan of de kabels goed zijn aangesloten en of de verbindingen aan de console en onderaan de stuurpen in orde zijn.

MIJN FIETS MAAKT LAWAAI

1. Draai alle zichtbare schroeven aan.

2. Controleer de verstelbare steunen.

GEGEVENS VAN DE SESSIE

De console heeft geen geheugen, alle informatie verdwijnt wanneer hij uitvalt.

We raden je aan om de Domyos E-connected-applicatie te gebruiken, hierin kan je de gegevens en statistieken van al je sessies opslaan.

Als je console uitvalt tijdens een sessie na 1 minuut zonder activiteit pauzeert de applicatie op je telefoon of tablet, zo kan je de sessie hervatten na enkele seconden trappen.

MIJN FIETS STAAT NIET STABIEL
MIJN CONSOLE VALT UIT

De console valt automatisch uit na 1 minuut zonder activiteit.

Lukt het niet om het probleem op te lossen of vind je het antwoord niet? Neem dan contact op met ons.

ONDERHOUD VAN MIJN PRODUCT

Hij zorgt voor jou, waarom jij dan niet voor hem? Een regelmatig onderhoud is noodzakelijk om de prestaties van je toestel te garanderen en zijn levensduur te verlengen, ontdek hier al onze onderhoudstips.
ONDERHOUDSTIPS

1. Veeg de transpiratie na elke trainingssessie af.

2. Maak het toestel na elke sessie schoon met een zachte, vochtige doek.

3. Controleer regelmatig de stabiliteit van je fiets en draai regelmatig de schroeven aan volgens de handleiding.

OPBERGTIPS

Niet opbergen op een vochtige plaats of buiten.

GEBRUIKSBEPERKINGEN

Enkel voor thuisgebruik.

Maximum gewicht gebruiker: 130 kg.

IK HERSTEL MIJN PRODUCT

Je wilt je product zelf herstellen, maar je weet niet hoe? Ontdek hier al onze tips en video's.
De snelheidssensor vervangen
  • De snelheidssensor vervangen
    De snelheidssensor vervangen
  • De pedalen vervangen
    De pedalen vervangen
  • De beschermkast vervangen
    De beschermkast vervangen
  • De kaart voor zelfaandrijving vervangen
    De kaart voor zelfaandrijving vervangen
  • De spanrol vervangen
    De spanrol vervangen
  • De aandrijfriem vervangen
    De aandrijfriem vervangen
  • De console vervangen
    De console vervangen
  • Het stuur vervangen
    Het stuur vervangen
  • De onderste kabel vervangen
    De onderste kabel vervangen
  • De voedingskabel van de motor vervangen
    De voedingskabel van de motor vervangen
  • De lagers van het crankstel vervangen
    De lagers van het crankstel vervangen
  • De kabel van de console vervangen
    De kabel van de console vervangen
  • De stuurpen vervangen
    De stuurpen vervangen
  • De accu vervangen
    De accu vervangen
  • Het zadel vervangen
    Het zadel vervangen
  • De cranks vervangen
    De cranks vervangen

SAMENSTELLING

SAMENSTELLING

Kader / Frame: 100% - Staal

Bekledingsmateriaal: 100% - Acrylonitril butadieen styreen

Schuim: 100% - Foamed Nitril Butadieen Rubber

Schroef: 100% - Staal

HANDLEIDINGEN

De handleiding van je product nodig? Klik op downloaden.

IK GA MIJN FIETS HERSTELLEN

Ik ontdek de diensten en de maximale adviesprijzen van het Atelier*

*Onze prijzen dekken enkel de werkuren en zijn exclusief onderdelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel. Als de winkel het werk niet ter plaatse kan uitvoeren, worden de producten opgestuurd naar het dichtstbijzijnde regionale Atelier, dit kan een meerprijs met zich meebrengen. Neem contact op met jouw Decathlon-winkel voor een offerte.

PLAATSEN VAN DE SET RING/STUURPEN

Voor een optimaal gebruik van je product, zonder storend lawaai dankzij het plaatsen van de set ring/stuurpen.

VERVANGEN VAN HET VLIEGWIEL

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE CRANKS

Voor het vervangen van de cranks voor een optimaal gebruik van je hometrainer.

REGELING VAN DE MAGNETISCHE SPANNING

Voor een optimale werking van de afregeling van de weerstand.

VERVANGEN VAN DE SPANNINGSREGELAAR

Voor het vervangen van de spanningsregelaar voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN ONDERSTE MECHANISCHE KABEL

Voor het herstellen van de onderste mechanische kabel van je crosstrainer of hometrainer om de weerstand te kunnen regelen.

VERVANGEN VAN DE PEDALEN

Voor het vervangen van de pedalen voor een optimaal gebruik van je hometrainer.

AFNEMEN/TERUGPLAATSEN BESCHERMKAST

Voor het demonteren van de behuizing van je crosstrainer of hometrainer om een kwalitatieve interventie mogelijk te maken.

VERVANGEN VAN HET MONOBLOC CRANKSTEL

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE DRIJFRIEM

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE KNOP VOOR HET OP AFSTAND BEDIENEN

Voor het op afstand bedienen van de weerstand van je hometrainer.

VERVANGEN VAN DE SENSOR

Voor het vervangen van de sensor voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN HET ASBLAD

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE HANDGREPEN OF PEDALEN

Voor een optimaal gebruik van je crosstrainer dankzij het vervangen van de handgrepen of pedalen.

FORFAIT NAKIJKEN

Deze dienst omvat:

- Controle + afstellen + aandraaien van alle schroeven

- Schoonmaken van de fiets.

VERVANGEN VAN DE MOTOR

Om je crosstrainer of hometrainer weer comfortabel te kunnen gebruiken dankzij de vervanging van de motor.

VERVANGEN VAN HET ZADEL

Voor een comfortabel gebruik van je hometrainer.

VERVANGEN VAN DE SCHROEVENSET

Voor het vervangen van de beschadigde of versleten schroeven van je product voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE KABEL VAN DE COMPUTER

Voor het vervangen van de kabel van je computer om de goede werking van je crosstrainer of hometrainer te garanderen.

VERVANGEN VAN DE COMPUTER

Voor het vervangen van de computer van je toestel om opnieuw je activiteit te kunnen volgen op je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE LAGERS VAN HET CRANKSTEL

Voor het vervangen van de lagers van het crankstel voor een optimaal gebruik van je crosstrainer of hometrainer.

VERVANGEN VAN DE SPANROL

Voor een vloeiende trapbeweging tijdens het gebruik.

IK BESTEL DE BESCHIKBARE ONDERDELEN VOOR DIT PRODUCT

HEB JE ONDERDELEN NODIG VOOR JE HOMETRAINER?

ONZE BELOFTES

Domyos geeft bij normaal gebruik een garantie van 5 jaar op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).