VTT ROCKRIDER e ST 900 ORANGE

Ref: 8545546

MTB ROCKRIDER E-ST 900 ORANGE 27,5"

2020

Deze elektrische mountainbike van 27.5"+ is perfect voor ritten in de bergen.

Met de elektrische MTB E-ST 900 heb je geen grenzen meer. Dankzij de middenmotor met 70 Nm koppel overwin je elk obstakel, met de batterij van 500 Wh rijd je langer.

Eerste gebruik

De banden oppompen

Bij een elektrische fiets moet je nog meer letten op de druk in je banden. De wielen krijgen het immers zwaar te verduren door de motor en het gewicht van de fiets. Om het risico op lekrijden te beperken en een optimaal bereik te verzekeren, raden we je aan om je banden op te pompen tussen 1.0 en 1.8 bar.

BANDEN-MTB-ROCKRIDER-ST540-OPPOMPEN

De voorvork afstellen

Klik op de onderstaande link en ontdek hoe je de hydraulische ROCKSHOX JUDY voorvering met 120 mm veerweg perfect afstelt

Je remmen inrijden

Als je fiets uit de winkel komt, zijn de schijven en remplaatjes nog nieuw. Je kunt dan nog niet op volle kracht remmen. Door koud en aanhoudend te remmen (bijvoorbeeld in een afdaling), kunnen de remblokken oververhit raken en verglazen. Om ervoor te zorgen dat je remmen optimaal presteren, is het best dat je ze eerst 'inremt'.  Je remmen zijn helemaal klaar na 10 keer inremmen (per rem). Inremmen wil zeggen sterk vertragen van 25 naar 5 km/u, maar zonder je wiel te blokkeren en door slechts één rem tegelijk te gebruiken.

Het display gebruiken

De knoppen gebruiken

Dit zijn de functies van elke knop:

KNOP "PIJLTJE NAAR BOVEN"

> Lang ingedrukt houden = walk-assist (wandelstand) inschakelen

> Kort drukken = een stand hoger schakelen

KNOP "PIJLTJE NAAR ONDER"

> Kort drukken = een stand lager schakelen

KNOP "ON/OFF"

> Lang drukken = het scherm aan of uit schakelen

KNOP "VERLICHTING"

De Rockrider e-ST900 is niet voorzien van verlichting, deze knop heeft dan ook geen toegewezen functie. Bovendien wordt de backlight van het display automatisch geregeld.

Als het verklikkerlampje van de verlichting aanspringt, dan kan je het weer uitschakelen met een lange druk op de knop "VERLICHTING".

NAVIGATIEJOYSTICK

Een joystick die je naar boven, onder, links en rechts kunt bewegen om te scrollen tussen de verschillende schermen en gegevens.

Je kan je instellingen ook bevestigen (taal, reset ...) door op de joystick te klikken.

knoppen display mtb rockrider e-st 900
De belangrijkste schermen
belangrijkste schermen rockrider e-st900
Navigatieschermen
navigatieschermen rockrider e-st900

Vragen over de schermen en hun functie

Wat als ik vergeet de fiets uit te schakelen?

Geen nood, de fiets schakelt automatisch uit na een paar minuten.

Wat is de walk assist of wandelstand?

Als je je fiets op een helling moet duwen bijvoorbeeld, dan is deze functie ideaal om het gewicht van de fiets even te vergeten!

Let op, gebruik deze stand niet als je op de fiets zit. Je schakelt hem in door het pijltje naar boven op het display ingedrukt te houden. De assist schakelt uit zodra je de knop loslaat.

Gebruik de walk assist niet wanneer je op de fiets zit. dat kan de levensduur van de motor schaden.

Wat is het ondersteuningsniveau in elke stand?

STAND 0 = geen elektrische ondersteuning

STAND 1 = de motor geeft je 40% extra trapkracht.

STAND 2 = het elektrisch systeem geeft je 80% extra trapkracht

MODE 3 = het elektrisch systeem geeft je 160% extra trapkracht

MODE 4 = het elektrisch systeem geeft je 320% extra trapkracht

De batterij

Hoe lang moet de batterij opladen?

Het duurt 3 uur voor de batterij weer volledig is opgeladen (van 0 naar 100%).

OPLADER
Kan ik nog fietsen met een lege batterij?

Dit is een fiets met trapondersteuning. Het is dus perfect mogelijk om te fietsen zonder die ondersteuning.

Je zal het gewicht van de fiets dan wel echt voelen.

Mag ik de batterijlader laten insteken, ook als de batterij weer helemaal vol is?

Ja hoor, de batterij en de lader zijn voorzien om de klok rond ingeplugd te blijven.

Zodra de batterij volledig is opgeladen, schakelt de lader uit. Dat zie je aan de ledverklikker op de lader die uitschakelt.

Moet ik wachten tot de batterij helemaal leeg is voor ik ze weer oplaad?

Neen, batterijen met lithium-ioncellen hebben geen geheugeneffect, je kan ze dus op elk moment weer opladen.

Het wordt aangeraden om je batterij regelmatig op te laden om de goede werking ervan te behouden.

Laadt de batterij op terwijl ik fiets?

Neen, er is geen 'dynamo-effect'. Je hebt bepaalde systemen waarbij de batterij wordt opgeladen door te rollen of te remmen, maar het rendement van die technologieën is nogal pover:

Wat met een versleten batterij?

Als je batterij versleten is, breng ze dan binnen bij je Decathlon-winkel. Daar zorgt men ervoor dat ze gerecycleerd wordt door een gespecialiseerde firma.

Hoe bewaar ik de batterij?

Je bewaart de batterij best in een koele (tussen +10°C en +25°C) en droge ruimte, uit de zon.Bewaar de batterij niet leeg (minder dan 10% lading). Als ze dan diep ontlaadt, dan kan het zijn dat ze onbruikbaar wordt.Denk eraan om de batterij (zelfs al gebruik je ze niet) minstens om de 6 maanden te herladen, om diepontlading te vermijden en het vermogen intact te houden.

Waar kan ik een tweede batterij kopen?

Je kan een nieuwe batterij aanschaffen in het Atelier van je Decathlon-winkel.Loop gerust even langs bij je Atelier om er eentje te kopen of te bestellen.

Wat is het rijbereik van mijn rockrider e-st900?

De autonomie van je elektrische fiets hangt af van tal van factoren:> DE BELASTING VAN DE FIETS: De autonomie zal verkleinen wanneer de fiets te zwaar geladen is.> JE ROUTE: De autonomie neemt af als het omhoog gaat.> JE EIGEN INSPANNING: Afhankelijk van de trapkracht die je zelf levert, is het rijbereik hoger of lager.> DE BANDENDRUK: De batterij gaat langer mee bij een bandendruk tussen 1.0 en 1.8 bar.> DE BUITENTEMPERATUUR: De autonomie neemt af bij koud weer.> DE GEBRUIKTE ONDERSTEUNINGSSTAND: We raden je aan de ondersteuningsstand wat lager te zetten bij laag batterijpeil.> DE GOEDE NALEVING VAN DE HERLAAD- EN OPSLAGCONDITIES VAN DE BATTERIJ.

uitrusting-mtb-st520-rockrider

De juiste uitrusting bij pech

Bij een lekke band, een kettingbreuk of elke andere vorm van pech heb je graag het juiste materiaal bij je tijdens je MTB-ritjes. Wij maakten een selectie van een aantal producten die ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ik heb een probleem

De batterij laadt niet op

1. CHECK DE CONNECTIE BATTERIJ > LADER > STOPCONTACT

Check of de gebruikte lader wel degelijk de originele Decathlon-lader is.

Sluit de batterij aan op de lader en de lader op een stopcontact.

Vast brandende rode led = de batterij laadt op.

Vast brandende groene led = de batterij is opgeladen.

Knipperende led = er is een probleem met de batterij of de lader.

Een volledig lege batterij heeft 6u nodig om op te laden.

2. CONTROLEER OF ER GEEN VUIL HET LADEN HINDERT

De contacten van de lader en de batterij moeten schoon zijn. Er mag geen vuil het goede contact tussen lader en batterij hinderen.

3. HET IS MOGELIJK DAT ENKEL DE LEDLAMPJES OP DE BATTERIJ DEFECT ZIJN

Loop dan even langs in een van onze ateliers om ze te laten repareren.

Een of meerdere leds op de batterij knipperen

DE LAATSTE LED KNIPPERS (die het verst van de batterijknop).

De batterij is bijna leeg en moet worden opgeladen. Sluit je batterij aan op de lader.

DE VIERDE LED KNIPPERT

Je batterij is in onderspanning en is sinds lang niet opgeladen. Sluit ze zo snel mogelijk aan op de lader en op netstroom. Zoniet loop je het risico dat ze diep ontlaadt en dat je ze niet meer kunt gebruiken.

ER KNIPPERT EEN ANDERE LED

Er is iets abnormaals aan de hand met je batterij, wat ze onklaar heeft gemaakt. Dit defect kan tijdelijk of permanent zijn. Ga langs in een Decathlon-atelier en laat de batterij en de fiets nakijken.

Batterijled
Er verschijnt een foutcode op het display

FOUT 10 / 12 = BATTERIJ IN ONDERSPANNING

Laad de batterij op.Verdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 11 = BATTERIJ IN OVERSPANNING

Schakel de fiets uit en start hem weer opVerdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 20 = FOUT IN DE STROOMMETING

Schakel de fiets uit en start hem weer opVerdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 21/23 = PROBLEEM MET DE TEMPERATUURSENSOR

Schakel de fiets uit en start hem weer opVerdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

ERREUR 24/25 = ABNORMALE SPANNING OF STROOMSTERKTE

Laad de batterij op en herstart de fietsBlijft de fout, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 26 = PROBLEEM MET DE TEMPERATUURSENSOR

Laad de batterij op en herstart de fietsBlijft de fout, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 30 = PROBLEEM MET DE WALK ASSIST

Schakel de fiets even uit, laad de batterij op en herstart de fietsBlijft de fout, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 30 = PROBLEEM MET DE WALK ASSIST

Schakel de fiets even uit, laad de batterij op en herstart de fietsBlijft de fout, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 40/41 = OVERSPANNING IN DE MOTOR

Gun de motor even rust door wat minder krachtig te trappen of de ondersteuningsstand te verlagen.Verdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 42/43 = FOUT OF KORTSLUITING IN DE MOTOR

Schakel de fiets uit en start hem weer opVerdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 44 = OVERVERHITTING VAN DE MOTOR

Gun de motor even rust door wat minder krachtig te trappen of de ondersteuningsstand te verlagen.Verdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 45 = FOUT RECHTGEZET TIJDENS HET GEBRUIK

Schakel de fiets uit en weer in.Verdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 46 = DE MOTOR WERKT NIET

Controleer of de motor goed is aangesloten en herstart de fiets.Verdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 60 = COMMUNICATIEFOUT TUSSEN REGELAAR EN DISPLAY

Controleer het displaycontact. Check ook of de batterij goed is ingeklikt en dicht genoeg bij de connector van de motorunit zit.

FOUT 70/71/72/73 = PROBLEEM MET DE KOPPELSENSOR

Schakel de fiets uit en weer in.Verdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 80/82/83/84 = FOUT IN HET MOTORPROGRAMMA

Schakel de fiets uit en weer in.Verdwijnt de fout niet, ga dan even langs in het Atelier van je Decathlon-winkel.

FOUT 81 = GEEN SNELHEIDSMETING

Check of de magneet op een van de spaken van het achterwiel nog wel aanwezig is en correct is gepositioneerd ten opzichte van de snelheidssensor.

Het rijbereik is heel laag of minder

1. Zorg ervoor dat je de gebruiks- en bewaarinstructies goed volgt.

De autonomie van je elektrische fiets hangt af van tal van factoren:

> DE BELASTING VAN DE FIETS: hoe zwaarder de fiets, hoe minder ver je kunt rijden.

> JE ROUTE: bergop heb je minder autonomie.

> DE BANDENDRUK: de batterij gaat langer mee bij een bandendruk tussen 1.0 en 1.8 bar.

> DE BUITENTEMPERATUUR: bij koud weer neemt het bereik af (tot wel -50%).

> DE GEBRUIKTE ONDERSTEUNINGSSTAND: we raden aan om de ondersteuningsstand te verlagen bij laag batterijniveau.

> DE GOEDE NALEVING VAN DE HERLAAD- EN BEWAARINSTRUCTIES VAN DE BATTERIJ.

2. Een oude batterij kan aan capaciteit verliezen.

Ze zal dan een beperkte autonomie hebben. Ga naar je Decathlon-atelier om de staat van je batterij te laten checken.

> Mechanica

Er zit een slag in mijn wiel na een paar ritten

Tijdens de eerste ritten met je nieuwe fiets zijn er altijd verschillende onderdelen die bewegen en zich nog moeten zetten.

Dat is onder meer het geval voor de spaken van je wiel die je hoort 'kraken'. Dat geluid wordt veroorzaakt door de residuele torsie van de montage.

Normaal gezien zal het wiel niet gerecht moeten worden. Is dat toch het geval? Geen probleem! Je kunt tijdens de eerste 6 maanden na je aankoop je fiets in één van onze Decathlon-ateliers laten nakijken om die lichte afwijking bij te stellen.

Slag in het wiel
Ik kan maar moeilijk schakelen

Er zijn verschillende redenen waarom je mogelijk moeilijk kunt schakelen (kransjes).1- Controleer hoe de hulzen van de buitenkabels geplaatst zijn.Indien de kabelhulzen slecht geplaatst zijn, kan de kabel van de derailleur minder goed trekken waardoor je moeilijker kunt schakelen achteraan (kransjes). Als er een uiteinde verkeerd zit, zet het dan met de hand terug op zijn plaats.2- Het is mogelijk dat de binnen- en buitenkabels vastgelopen zijn Als je vooral moeite ondervindt om naar de kleinste versnellingen (kransjes) te schakelen en als de derailleur zelfs niet beweegt nadat je de schakelhendel gebruikt hebt, is het meer dan waarschijnlijk dat de binnenkabel en de buitenkabels vastgelopen zijn. Ze moeten dan vervangen worden.

Dat kan in een van onze Decathlon-ateliers of gewoon bij je thuis, door het volgende instructiefilmpje te volgen.3- Breng je MTB binnen bij het Atelier van je Decathlon-winkel om de derailleur te laten afstellen.

4- Check ook of de derailleurpad niet is kromgetrokken.

Transmissie e-ST900
Ik ben een sleuteltje kwijt

Je kan een sleutel laten bijmaken bij een klassieke slotenmaker.

Ben je de twee sleuteltjes kwijt, ga dan langs bij het Atelier van je Decathlon-winkel om het slot te laten vervangen.

Daar krijg je ook een nieuwe set sleuteltjes voor het nieuwe slot.

Slot ST900

Mijn mtb onderhouden

Hoe mijn e-st900 schoonmaken?

Als je je elektrische Rockrider e-ST900 schoonmaakt, laat dan vooral de batterij op de fiets zitten! Ze beschermt de motor tegen insijpelend water!

Gebruik geen hogedrukreiniger, het water kan in de kogellagers sijpelen en de elektrische onderdelen onherstelbaar beschadigen!

Was je fiets met de tuinslang en met een sponsje (bij Decathlon vind je een handige reinigingsset).

Droog je fiets af met een doek

Smeer de ketting met een geschikt smeermiddel

Hoe stal je je rockrider e-st900 zoals het hoort?

> Stal je fiets op een droge, beschutte plek.

> Maak je fiets schoon, om modder en zand te verwijderen. Dat kan immers voor roestvorming zorgen.

> Smeer de ketting: vernevel wat 'All In One' op de ketting en het derailleurwieltje (let op dat het niet op de remblokken komt) om die onderdelen te beschermen tegen corrosie.

> Leg je ketting op het kleinste kransje.

> Laad de batterij minstens om de 6 maanden op (zo regelmatig mogelijk is ideaal).

Welke onderhoudsbeurten moet mijn fiets krijgen, en hoe vaak?

Remblokken vervangen > Om de 2.000 km

Banden vervangen  > Om de 1.000 km bij regelmatig gebruik op asfalt

> Om de 2.000 km bij offroadgebruik

De ketting en de cassette vervangen > Om de 2.000 km

Compatibele accessoires

Fietsendrager thule europower

Deze fiets kan je vervoeren op de Thule Europower-dragers, te koop bij Decathlon. Op dit model, een trekhaakdrager, kan je tot twee e-bikes vervoeren.

Fietsendrager voor elektrische fietsen

Onderdelen

1 - Bedieningsdisplay e-st900

Ontdek het bedieningsdisplay voor je Rockrider E-ST900

BEDIENINGSDISPLAY E-ST900
2 - Derailleurpad rr xc/am 100s

Ontdek de DERAILLEURPAD RR XC/AM 100S voor je ROCKRIDER E-ST 900

DERAILLEURPAD RR XC/AM 100S
3 - Zadelklem 31.8mm zwart ergolock

Ontdek de ZADELKLEM 31.8MM ZWART ERGOLOCK

zadelklem 31.8 zwart
4- Ketting 10 speed x10e 114s elektrische fiets

Ontdek de KETTING 10 SPEED X10E 114S ELEKTRISCHE FIETS voor je ROCKRIDER E-ST900

KETTING 10 SPEED X10E KMC 114S E-ST900
5- Mtb-band taipan koloss 27.5x2.80 tlr etrto 70-584

Ontdek de MTB-BAND TAIPAN KOLOSS 27.5X2.80 TLR ETRTO 70-584 voor je ROCKRIDER E-ST900

MTB-BAND TAIPAN KOLOSS 27.5X2.80 TLR ETRTO 70-584
SRAM-CASSETTE-10V

Om nog verder te gaan

Zijn bepaalde onderdelen aan vervanging toe? Hier vind je al onze onderdelen voor de MTB ST 900.

MTB ROCKRIDER E-ST 900 ORANGE

Assistentie nodig?

Handleidingen en gelijkvormigheidsattest

MTB ROCKRIDER E-ST 900 ORANGE

Onze beloftes

Rockrider geeft levenslange garantie op het frame, de stuurpen en het stuur van je MTB (in normale gebruiksomstandigheden).

Op de andere onderdelen heb je twee jaar garantie.

Als je je mountainbike voor de eerste keer van staal haalt, kunnen bepaalde onderdelen lichtjes bewegen. Daarom kun je bij ons je MTB gratis laten nakijken binnen de eerste zes maanden na je aankoop.