Ref: 8615340

2021

De VAN RYSEL GPS 100-fietscomputer maakt verbinding met je telefoon via de DECATHLON CONNECT-app.
Om DECATHLON CONNECT te ontdekken en te downloaden, klik je hier.

Belangrijk: we blijven de interne gps-software voortdurend verbeteren; het model dat je zojuist hebt gekocht, is dus niet noodzakelijkerwijs up-to-date.
Als er een update beschikbaar is, word je in de app op de hoogte gebracht door een rode stip op het pictogram van het menu 'Instellingen'.

Problemen bij het gebruik

Waarom lukt het niet om de gps-fietscomputer te verbinden met mijn telefoon?

Doe het volgende voordat je verbinding probeert te maken:
1. Controleer of je over de laatste versie beschikt van de Decathlon Connect-app.
(Om de huidige versie te controleren, klik je op de onderstaande knop ""DECATHLON CONNECT"" )
2. Controleer of de bluetooth van je telefoon al langer dan 15 seconden is geactiveerd.
3. De GPS 100-fietscomputer moet ingeschakeld zijn.

Waarom vindt mijn fietscomputer het gps-signaal niet?

De ontvangstkwaliteit van het satellietsignaal wordt aanzienlijk beïnvloed door de omgeving en verplaatsingen.
Om de ontvangst te verbeteren, wordt aanbevolen om tijdens de signaaldetectie:
1. Op een open plek te staan, verwijderd van omliggende gebouwen, en ook geen beschutting te zoeken onder een boom.
2. Niet te beginnen met fietsen.
Het zal bovendien langer duren om een gps-signaal te ontvangen als je vanaf een nieuwe locatie vertrekt.

1.3 Ik kan geen verbinding maken met mijn mobiele telefoon, wat moet ik doen?
Hoe weet ik zeker dat mijn sessie goed gesynchroniseerd is?

Wanneer je je sessie beëindigt, kun je de sessie afsluiten en automatisch opslaan door de hoofdknop ingedrukt te houden.
Zet de GPS 100-fietscomputer opnieuw aan om hem met de app te synchroniseren.

1.4 De synchronisatie werkt niet.
Wat moet ik doen als synchroniseren via de app niet werkt?

Het kan gebeuren dat het niet lukt om draadloos te synchroniseren. Sluit in dit geval je gps-fietscomputer via usb aan op je computer. De fietscomputer wordt dan gedetecteerd als een schijf met de naam" VAN RYSEL".
Open de map en pak het bestand met de extensie .fit uit. Je kunt het bestand daarna handmatig importeren in de app van je keuze (bijv.: STRAVA)

Waarom klopt mijn huidige snelheid niet precies?

De huidige snelheid wordt berekend aan de hand van een gemiddelde van enkele seconden. Zo kan er, met name bij krachtig versnellen of remmen,
een zekere vertraging optreden tussen de werkelijke snelheid en de snelheid die op de fietscomputer wordt weergegeven.

Waarom kan ik mijn hartslagsensor niet koppelen?

Controleer het volgende:
1. Ga na of je hartslagsensor beschikt over het Bluetooth S.M.A.R.T-communicatieprotocol.
2. Controleer de staat van de batterijen van je hartslagsensor. Vervang ze indien nodig.
3. Check of je hartslagsensor niet al gesynchroniseerd is met een ander apparaat.
4. Bevochtig het contactoppervlak tussen de sensor en je huid om de ontvangst van je hartslag te verbeteren.

Waarom is de getoonde afstand op mijn GPS 100-fietscomputer
anders dan de theoretische afstand?

De gps berekent zijn positie en dus zijn snelheid op basis van een satellietsysteem.
Het is mogelijk dat het gps-signaal verstoord is, vooral als er obstakels zijn (bos / onder een brug / zwaarbewolkte lucht).
Bovendien berekent de gps-computer bij een plotselinge richtingsverandering een rechte lijn tussen de 2 punten, om zo het traject uit te vlakken.

Waarom duurt de overdracht van sessies soms lang?

De overdrachtstijd van de sessie is afhankelijk van de duur van je sessie (hoe langer de sessie, hoe groter het aantal gps-coördinaten dat moet worden overgedragen).
We raden je daarom aan om je sessies zo vaak mogelijk te synchroniseren (idealiter na elke fietstocht).

Hoe reset ik mijn fietscomputer?

Als je problemen ondervindt met je fietscomputer (verbinding, traagheid, enz.), kun je een RESET uitvoeren:
Hiervoor ga je als volgt te werk:
- Schakel je fietscomputer uit.
- Druk tegelijkertijd op de hoofdknop en de "+"-knop op de achterkant totdat er RESET op het scherm verschijnt.
- Stel de tijd in.
Je fietscomputer is nu gereset.

Problemen bij het gebruik

Eerste gebruik

Hoe installeer ik de GPS 100-computer op mijn fiets?

1. Monteer de "kwartslag"houder die bij de GPS 100-computer is geleverd met behulp van de elastieken.
2. Plaats de fietscomputer in een hoek van 90° en draai vervolgens een kwartslag om hem vast te klikken.

2.1 De eerste keer opstarten
 Welke functies hebben de knoppen van de GPS 100-fietscomputer?

De GPS 100-fietscomputer heeft 3 knoppen:
- een hoofdknop (onderaan) waarmee je opties kunt bevestigen, een activiteit kunt starten/stoppen, de gps-computer kunt uit-/inschakelen
- 2 knoppen (op de achterkant) om tussen de menu's te navigeren

Gebruik van de knoppen
Hoe start ik een sessie?

Zodra het satellietsignaal is gedetecteerd, druk je op de onderste knop om een ​​sessie te starten.
Er verschijnt een "opnamepictogram" op het scherm om te bevestigen dat de opname is gestart.

Kiprun GPS 550
Welke informatie is er beschikbaar op de GPS 100-fietscomputer?

Sommige informatie is beschikbaar tijdens je activiteit en sommige alleen wanneer de fietscomputer gepauzeerd is.
Tijdens je sessie:
Huidige snelheid / Afgelegde afstand / Stopwatch / Gemiddelde snelheid / Maximumsnelheid / Hartslag (indien een sensor is aangesloten) / Calorieën / Tijd
Tijdens een pauze:
Huidige snelheid / Afgelegde afstand / Stopwatch / Gemiddelde snelheid / Maximumsnelheid / Hartslag (indien een sensor is aangesloten) /
Gemiddelde hartslag (als er een sensor is aangesloten) / Maximumhartslag (als er een sensor is aangesloten) / Calorieën / Tijd / Totale afstand

Welke hartslagsensoren zijn compatibel met de GPS 100-fietscomputer?

De GPS 100-fietscomputer kan alleen worden verbonden met hartslagsensoren die beschikken over Bluetooth S.M.A.R.T.

Hoe koppel ik een hartslagsensor?

1. Druk 2 seconden op een navigatieknop (op de achterkant van de fietscomputer).
2. Zo ga je naar de productinstellingen "SET"
3. Selecteer het menu" HR BELT" om de koppeling te starten.

Eerste gebruik
Waarom lukt het niet om mijn hartslagsensor te koppelen?

Controleer het volgende:
1. Ga na of je hartslagsensor beschikt over het Bluetooth S.M.A.R.T-communicatieprotocol.
2. Controleer de staat van de batterijen van je hartslagsensor. Vervang ze indien nodig.
3. Check of je hartslagsensor niet al gesynchroniseerd is met een ander apparaat.
4. Bevochtig het contactoppervlak tussen de sensor en je huid om de ontvangst van je hartslag te verbeteren.

Hoe kan ik mijn activiteiten delen met andere diensten (Strava, Garmin, Polar, Fitbit, ...) ?

Je kunt de gegevens van je GPS 100 automatisch overdragen naar andere diensten met de DECATHLON CONNECT-app.
Je moet dan wel een account hebben bij de andere dienst.
Je moet je gegevens systematisch via bluetooth downloaden naar je DECATHLON CONNECT-app. De gegevens worden vervolgens automatisch gedeeld met de dienst.
Er zijn twee mogelijkheden om dit delen te activeren:

1- Vanuit de DECATHLON CONNECT-app.
- Klik op het tabblad "parameters".
- Selecteer de rubriek "Koppel mijn accounts".
- Selecteer de dienst waarmee je je activiteiten wilt delen.
- Log in bij je account (van de geselecteerde dienst) en bevestig je keuze.

Het delen is dan actief.

2- Vanaf de website https://hub.decathlon.com door de stappen op het scherm te volgen.
Klik op de onderstaande knop als je meer wilt weten over de werking van HUB by DECATHLON..

Hoe wijzig ik de tijd op mijn fietscomputer?

Om de tijd te wijzigen ga je als volgt te werk:
- Schakel je fietscomputer uit.
- Druk tegelijkertijd op de hoofdknop en de "+"-knop op de achterkant totdat er RESET op het scherm verschijnt.
- Stel de tijd in.

Eerste gebruik

App en connectiviteit

Hoe kan ik de software van de fietscomputer updaten (firmware)?

Als er een update beschikbaar is, word je in de app op de hoogte gebracht door een rode stip op het pictogram van het menu 'Instellingen'. Klik dan op:
1. Het menu Instellingen.
2. Daarna op het pictogram van het product.
3. En ten slotte op de strook van de firmware-update.

Hoe kan ik mijn gps-fietscomputer koppelen aan mijn telefoon na een rit?

De verbinding van de computer met de app gebeurt automatisch.
Indien nodig kun je op dit menu klikken om je computer te koppelen.

Kiprun GPS 550

Ik onderhoud mijn product

- Reinigen van je fietscomputer:
Om je fietscomputer schoon te houden, is het raadzaam om hem met een licht vochtige doek te reinigen.

Probeer de computer niet uit elkaar te halen.

Ik repareer mijn fietscomputer

Bij dit product zijn de volgende reparaties mogelijk:

Vervangen van de usb-kabel.

De kabel is verkrijgbaar op onze website decathlon.be of op bestelling in een van onze Decathlon-winkels (zie de rubriek Onderdelen hieronder).

Resetten van je fietscomputer.

Als je problemen ondervindt met je fietscomputer (verbinding, traagheid, enz.), of als je de tijd wilt aanpassen, kun je een RESET uitvoeren:
Hiervoor ga je als volgt te werk:
- Schakel je fietscomputer uit.
- Druk tegelijkertijd op de hoofdknop en de "+"-knop op de achterkant totdat er RESET op het scherm verschijnt.
- Stel de tijd in.
Je computer is nu gereset.

Resetten van je fietscomputer.
Einde van de levensduur van je product

Als je product niet gerepareerd kan worden, breng het dan naar een AEEA-inzamelpunt of naar een Decathlon-winkel voor een optimale recycling.

Onderdelen

Dit is de lijst van onderdelen voor de VAN RYSEL GPS 100-fietscomputer:

- usb-kabel:
Referentie: 8322620
Standaard in de handel verkrijgbare micro-usb-kabel (kies een oplaad- + datamodel)

Vraag meer informatie over beschikbaarheid in je gebruikelijke Decathlon-winkel.

Kiprun GPS 550

Snelstartgids

• Wil je een snelstartgids voor je product? Klik op downloaden.

Controle (troubleshooting)

Hier vind je de controlefiche voor de VAN RYSEL GPS 100-fietscomputer.
Door de stappen van deze fiche te volgen, kun je nagaan of er mogelijk een probleem is met je product. Indien nodig vind je in de rubriek."Ik repareer" geschikte tutorials voor de reparatie. Je kunt ook langsgaan in de werkplaats van je Decathlon-winkel.

Link om de controlefiche van de fietscomputer te downloaden.

Wettelijke verklaring

• Op zoek naar de producthandleiding? Klik op Downloaden.

Conformiteitsverklaring

• Conformiteitsverklaring van het product? Klik op downloaden.

Kiprun GPS 550

Wil je hulp vragen aan het Decathlon-team?

VUL DAN HET CONTACTFORMULIER IN