DECATHLON Connect

DECATHLON CONNECT

Decathlon Connect is de ideale partner voor je verbonden apparaat.

β—† JE SPORTPARTNER! β—†
Analyseer al je sportsessies: snelheidscurve, hartslag, je route op kaart ...

β—† JE WELZIJNSPARTNER! β—†
Volg je vorderingen en blijf gemotiveerd!

β—† GEBRUIK JE FAVORIETE APPS β—†
We helpen je om je gegevens te delen op de belangrijkste sportplatformen (Strava...).

BELANGRIJK:
De app is niet compatibel met bepaalde Samsung Galaxy A5 2015 smartphones (model SM-A500F).

Kies de geschikte versie om DECATHLON CONNECT te downloaden op je telefoon:
De app wordt niet aangeboden op App GALLERY (Huawei en Honor).

Ik heb een probleem

Het lukt niet om mijn apparaat te koppelen

1. Herstart Bluetooth vanaf je telefoon
2. Start je apparaat opnieuw op
3. Zet je apparaat terug naar de fabrieksinstellingen en verwijder je apparaat uit de Bluetooth-instellingen van je telefoon. Raadpleeg de assistentiepagina van je apparaat voor de resetprocedure.

Ik kan mijn apparaat niet synchroniseren

1. Herstart Bluetooth vanaf je telefoon
2. Start je apparaat opnieuw op
3. Zet je apparaat terug naar de fabrieksinstellingen en verwijder je apparaat uit de Bluetooth-instellingen van je telefoon. Raadpleeg de assistentiepagina van je apparaat voor de resetprocedure.

Ik gebruik een advertentieblokkering op mijn telefoon, waarom worden mijn gegeven niet meer gesynchroniseerd?

Als je een adblocker gebruikt (adGuard bijvoorbeeld), werkt de synchronisatie van gegevens mogelijk niet meer en krijg je een foutmelding.
Als dit het geval is, moet je de adblocker uitschakelen om je gegevens normaal te kunnen synchroniseren.

Kan ik via Bluetooth verschillende apparaten tegelijk via mijn telefoon verbinden?

De Bluetooth-technologie maakt het mogelijk om verschillende apparaten te verbinden (normaal 5 tegelijk).

Zo kan je je smartphone verbinden met je Bluetooth-speakers en je sportsessies downloaden van je horloge.

Opgelet, het gelijktijdig koppelen van verschillende apparaten kan storingen veroorzaken.

Compatibele smartphones

DECATHLON CONNECT is compatibel met:

Voor Apple iPhones: iOS 10 en hoger

Voor Android smartphones: Android 5.0 en hoger.
We hebben tal van tests uitgevoerd op compatibiliteit met de meest verkochte Android smartphones. We kunnen de compatibiliteit met de Samsung Galaxy A5 2015 (model SM-A500F) niet garanderen.

Lukt het je niet om je apparaat te koppelen met de app, gebruik dan het contactformulier.

De app wordt niet aangeboden op App GALLERY en is dus niet compatibel met de recente smartphones (2021) van de merken Huawei et Honor.

Bugs / foutcodes

Lijst van foutcodes en bijbehorende oplossingen:

101 tot 104       BLUETOOTH        Fout in het Bluetooth-beheer. Start de Bluetooth van de telefoon opnieuw op.
105        GET_SETTINGS             Onmogelijk om de configuratie van het horloge op te halen, het moet opnieuw worden opgestart.
207        TIMEOUT                       Het apparaat heeft niet op tijd gereageerd, probeer het opnieuw.
217        PAYLOAD                       De app kan een van de door het apparaat verzonden berichten niet begrijpen. Zie oplossing voor fout 307.
307        INVALID                         Een van de gegevens van het horloge is beschadigd. Doe een update naar de nieuwste firmware of zet terug naar de fabrieksinstellingen als het horloge al bijgewerkt is.

Mijn gebruikersaccount

Inloggen, het unieke Decathlon-account

Bij DECATHLON heb je één account voor al onze apps en voor onze DECATHLON-website.
Als je nog geen DECATHLON-account hebt, kan je er een aanmaken rechtstreeks vanuit de app DECATHLON Connect wanneer je die opstart of door te klikken op de knop hieronder.

Ik ben mijn gegevens kwijt

Je gegevens zijn gekoppeld aan je DECATHLON-account en opgeslagen in onze cloud.
Als je na het inloggen op de app je gegevensgeschiedenis niet ziet, heb je meerdere DECATHLON-accounts en heb je een ander account gebruikt dan gewoonlijk. Log in dat geval weer uit en daarna weer in met het juiste account.

Ik krijg geen toegang tot mijn account

Controleer eerst of je geen fout hebt gemaakt in je e-mailadres of wachtwoord.

Als het probleem zich blijft voordoen, start je de identificatie opnieuw op, het kan gewoon gaan om een probleem met de internetverbinding.

Als het nog steeds niet werkt, vraag dan een nieuw wachtwoord aan (β€œwachtwoord vergeten”).

Als het probleem zich ondanks alles blijft voordoen, kan het probleem bij Decathlon liggen. Neem in dat geval contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina.

Vertrouwelijkheid van de gegevensΒ

Alle verwerkingen met betrekking tot je persoonsgegevens vind je op de pagina:
https://www.decathlon.be/nl/landing/decathlon-personal-data-protection/_/R-a-personal-data-protection

Waar, wanneer, hoe en waarom we je gegevens gebruiken en ook wat je rechten zijn.

Hoe verwijder ik mijn Decathlon-account?

Als je dat wenst kan je zelf al je sportgegevens definitief wissen.

Hiervoor log je in op https://account.decathlon.com/security/account-deletion

Gebruik dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als op de app DECATHLON CONNECT.

OPGELET: De volledige historiek van je sportieve activiteiten en aankopen wordt hierdoor definitief gewist. Je kan die gegevens in de toekomst niet opnieuw ophalen.

DECATHLON Connect

Het dashboard

Decathlon Connect beheert verschillende soorten verbonden apparaten die specifieke gegevens doorsturen.

Die gegevens worden ingedeeld in 5 categorieΓ«n: dagelijkse activiteiten; slaap; hartslag; sportieve activiteiten en lichaamsgewicht.

Niet alle verbonden apparaten sturen gegevens door voor alle categorieΓ«n. Een smartwatch zal bijvoorbeeld geen informatie over je lichaamsgewicht doorsturen.

Via de knop "Bewerken" op het dashboard kan je de plaats van die gegevens organiseren. Je kan bijvoorbeeld de gegevenscategorie die je het vaakst bekijkt bovenaan zetten.

Je kan ook een categorie wissen als je die niet wil raadplegen. Later kan je ze altijd weer toevoegen.

Dagelijkse activiteiten

Wat zijn "dagelijkse activiteiten"?

Met de functie "dagelijkse activiteiten" worden automatisch al je actieve momenten gedurende de dag (van 0:00 tot 24:00 uur) gemeten.
De volgende zaken kan je opvolgen:
- je aantal stappen
- je afgelegde afstand
- hoeveel calorieΓ«n je hebt verbrand
- hoeveel tijd je actief bent geweest.
Die gegevens worden elke dag om middernacht terug op nul gezet.

Die functie is alleen beschikbaar met de compatibele apparaten: Oncoach, Oncoach 900/HR, CW700HR, Kiprun 550

Is er een verschil tussen dagelijkse stappen en stappen tijdens een sportactiviteit?

De app geeft informatie over twee stappentellingen:
- Dagelijkse stappen: totaal aantal stappen gemeten tijdens dagelijkse activiteit gedurende een dag (van 0:00 u tot 24:00 u). Dat totaal wordt elke dag om middernacht weer op nul gezet.
- Stappen tijdens een sportactiviteit: Totaal aantal stappen wanneer je een sportactiviteit opstart op het apparaat.

De stappentelling die wordt weergegeven in het overzicht "dagelijkse activiteiten" van het dashboard is het totaal van de dagelijkse stappen en de stappen tijdens een sportactiviteit.

Compatibele apparaten

De dagelijkse activiteit is compatibel met de volgende apparaten:

Oncoach 100, 900, 900HR
Kiprun 550
CW700 HR

Slaap

Wat zijn de verschillende slaapfasen?

Lichte slaap: De lichte slaap kent 2 fasen.
Cyclus 1: Gedurende de eerste 7 minuten kom je in de fase van lichte slaap. Je hebt het moeilijk om je ogen open te houden en je spieren beginnen zich te ontspannen.
Cyclus 2: Daarna kom je in de tweede fase van lichte slaap, waarin je lichaam zich ontspant en zich voorbereidt om te dromen.

Diepe slaap: Ook de diepe slaap bestaat uit 2 fasen.
Cyclus 3 (trage-golf-slaap): die fase duurt 20 tot 40 minuten en zorgt ervoor dat het lichaam recupereert.
Cyclus 4 (paradoxale slaap): dit is de fase waarin je droomt. Ze verbetert de hersenfuncties en zorgt ervoor dat herinneringen worden opgeslagen. Een gezonde slaap wordt gekenmerkt doordat de perioden van paradoxale slaap steeds langer worden naarmate de nacht vordert. Die fase vervangt geleidelijk de cyclus 3.
Belangrijk: niet alle apparaten maken het onderscheid tussen de 4 cycli. Meestal meten ze de lichte slaap en de diepe slaap.

Worden dutjes ook geregistreerd?

Neen, de CW700 detecteert geen dutjes.Β

Compatibele apparaten

De slaapfunctie is beschikbaar op de apparaten:

Oncoach 100, 900 en 900HR
CW700 HR

Lichaamsgewicht

Waarom is de weergave anders dan bij Decathlon Coach?

Om interfaceredenen geeft Decathlon Connect de informatie niet op dezelfde manier weer als Decathlon Coach. Meer vergelijkingen krijg je op http://decathloncoach.com

Waarom is de som van de verschillende percentages niet 100?

Water zit in alle organen en weefsels van het lichaam.
Hierdoor wordt een deel van het water dat wordt gemeten bij het vochtpercentage ook meegeteld in het vet- en spierpercentage.
Het is dus normaal dat je boven de 100% uitkomt als je al die percentages bij elkaar telt.

Wat is vochtpercentage en hoe moet ik het interpreteren?

Het vochtgehalte geeft het volume water weer dat het lichaam bevat. Het water is verdeeld over de verschillende weefsels en organen van het lichaam.

Wat is vetpercentage en hoe moet ik het interpreteren?

De vetmassa is het totaal van alle vetten die aanwezig zijn in het lichaam.
Vetten zijn essentieel voor een goede werking van het organisme. Het is een energievoorraad die door het lichaam vooral wordt aangesproken bij langdurige inspanningen van lage tot matige intensiteit.
Vrouwen hebben gemiddeld een vetpercentage tussen 20 en 32%, mannen tussen 14 en 25%.

Wat is spierpercentage en hoe moet ik het interpreteren?

De spiermassa zijn alle cellen die samen de spieren vormen. Zorg bij een dieet of intensief sporten voor een gevarieerde en evenwichtige voeding om je spiermassa op peil te houden.
Mannen hebben gemiddeld een vetpercentage van ongeveer 40% van hun totale gewicht en vrouwen 30% van hun totale gewicht.

Wat is botpercentage en hoe moet ik het interpreteren?

De botmassa zijn alle cellen die samen de beenderen van het skelet van het lichaam vormen.
Gemiddeld bedraagt het botpercentage 4 tot 5%, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Wat is BMI en hoe moet ik het interpreteren?

De 'body mass index' (BMI) geeft het gewicht in verhouding tot de lengte en wordt vaak gebruikt als eenvoudig hulpmiddel om overgewicht en obesitas bij volwassenen in te schatten. Het wordt berekend door het gewicht te delen door het kwadraat van de lengte, uitgedrukt in kg/mΒ². De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de volgende grenswaarden bepaald:

- minder dan 16 > anorexia of ondervoeding
- tussen 16,5 en 18,5 > ondergewicht
- tussen 18,5 en 25 > normaal gewicht
- tussen 25 en 30 > overgewicht
- tussen 30 en 35 > matige obesitas
- tussen 35 en 40 > ernstige obesitas
- hoger dan 40 > morbide obesitas

Opgelet, die berekeningsmethode houdt geen rekening met bepalende factoren als lichaamsbouw, botstructuur of leeftijd. Daarom blijft het resultaat een benadering en moet het genuanceerd worden.

Compatibele apparaten

De functie lichaamsgewicht is compatibel met de volgende apparaten:
Scale 700

Mijn sportactiviteiten

Filters

De lijst van je sportactiviteiten verzamelt je volledige historiek van opgegeven of geΓ―mporteerde activiteiten.

Na verloop van tijd kan die lijst dus erg uitgebreid worden. Daarom kan je filteren op sport of datum om een of meer activiteiten snel terug te vinden.

Die filters worden terug op nul gezet zodra je de lijst met activiteiten verlaat, behalve voor het raadplegen van een specifieke activiteit.

Het verschil tussen splits en laps

Voor iedere sportactiviteit kan je in het detail van de activiteit (tabblad ronde) het volgende bekijken:
De splits: detail van de tussentijden die standaard door de app worden voorgesteld: elke km voor hardlopen, elke 5 km voor fietsen, elke 25 m voor zwemmen ...
De laps: detail van de tussentijden volgens de op het apparaat gekozen instellingen of handmatig opgeslagen tijdens het sporten (door op de knop 'lap' te drukken).

De verschillen tussen tempo en snelheid

Op de app kan je je prestaties op twee manieren bekijken:
- Snelheid: uitgedrukt in km/u: die meting is bijzonder geschikt voor fietsers die willen weten welke afstand ze elk uur hebben afgelegd.
- Tempo: uitgedrukt in minuut per km: die meting is meer geschikt voor hardlopers die gewoonlijk hun doorgangstijd voor elke afgelegde kilometer kennen.

De berekening van de verschillende hoogtes en hoogteverschillen

De app toont informatie over hoogte en hoogteverschil bij een sportactiviteit (indien compatibel apparaat):

- De min. hoogte: hoogte van het laagste punt op het afgelegde traject.
- De max. hoogte: hoogte van het hoogste punt op het afgelegde traject (bijv.: col, bergtop,...).
- Het negatief hoogteverschil: totaal van alle afdalingen op het afgelegde traject.
- Het positief hoogteverschil: totaal van alle beklimmingen op het afgelegde traject.

De nauwkeurigheid van die gegevens hangt af van het gebruikte apparaat:

- minder nauwkeurig bij een apparaat dat alleen over een gps beschikt (bijv.: Kiprun 500/550).
- veel nauwkeuriger bij een apparaat dat is uitgerust met een gps en een druksensor.

Hoe werken de hartslagzones?

Om de hartslag tijdens de inspanning weer te geven, gebruiken we de methode van Karvonen die rekening houdt met de maximale hartslag, de hartslag in rust en de hartslagreserve en vervolgens "zones" voor de training bepaalt.

De theoretische maximale hartslag wordt als volgt berekend: HFmax = 208 - 0,7 x leeftijd. Die maximale hartslag kan echter licht variΓ«ren volgens het individu en een test in het laboratorium of op het terrein is betrouwbaarder. Je kan ze aanpassen in de instellingen van de app.
De hartslag in rust (HFmin) wordt gedurende meerdere dagen gemeten om zeker te zijn van de waarde.
Vervolgens kan je de hartslagreserve (HFres) berekenen: HFmax - HFmin

Zo krijg je trainingszones die als volgt verdeeld zijn:
- 1 Opwarming: 50 tot 60% van de HFres
- 2 Comfort: 60 tot 70%
- 3 Duurtraining: 70 tot 80%
- 4 Weerstandstraining: 80 tot 90%
- 5 Zwaar/Maximaal: 90 tot 100% van de HFres

In de formule van Karvonen, die de HFmax bepaalt op basis van je leeftijd, kan je door regelmatig te trainen je rusthartslag laten dalen en een grotere hartslagreserve krijgen. Het is dus belangrijk om geregeld je rusthartslag te controleren en aan te passen.

Delen

Hoe je sessies delen met andere apps

Hoe deel ik mijn sessies op sociale netwerksites?

Je kan de samenvatting van je sportsessie delen op de sociale media.

Hiervoor ga je gewoon naar de samenvatting van de activiteit die je wil delen en klik je op het icoontje voor delen rechtsboven op de pagina.

Hoe deel ik mijn gegevens met andere apps? (bijvoorbeeld: Β Strava)

Je kan inhoud verzenden naar en ontvangen van andere diensten of sportieve sociale netwerken als Strava, Garmin, Polar, Fitbit, Coros enz.
Die functie kan je activeren vanuit de app of vanaf http://hub.decathlon.com

Na activering van de dienst gebeurt de overdracht volledig automatisch en op de achtergrond, je hoeft niets anders te doen.

De andere apps van Decathlon

De Decathlon-apps gebruiken een cloudarchitectuur die je gegevens automatisch deelt tussen de apps. Je kan een sessie die je hebt aangemaakt op Connect terugvinden op Decathlon Coach en andersom.

Meldingen

Compatibele apparaten

De dienst meldingen is beschikbaar voor de volgende apparaten:

Oncoach 900, 900HR (alleen iOS)
Kiprun 900
CW700 HR

Draait op de achtergrond op Android

De meldingsdienst werkt op de achtergrond in combinatie met de app Decathlon Connect.
Als je de app op de achtergrond sluit, stopt de dienst.

Sommige smartphonefabrikanten voegen aan Android "standaard" een andere app voor batterijbeheer toe die onze app willekeurig kan stoppen.
We raden je aan om deze site te bezoeken: https://dontkillmyapp.com/ om te weten wat je moet doen om te verhinderen dat DECATHLON Connect op de achtergrond wordt afgesloten.

DECATHLON Connect

Mijn instellingen

Updates van apparaten

Om te genieten van de laatste verbeteringen aan je verbonden apparaat, worden soms updates voorgesteld. Die werken de firmware van je apparaat bij.

Elke keer dat je apparaat synchroniseert, controleert de app of je de nieuwste beschikbare firmware gebruikt. Als dat niet het geval is, zal de app je een update voorstellen, met de geraamde duur ervan.

Specifieke instructies voor je verbonden apparaat worden voorgesteld in de app.

Bij een probleem kan je contact opnemen met ons support team via het formulier onderaan de pagina.

Download de app

Klik op een van de knoppen hieronder om de app te downloaden:

selecteer je versie: Android of iOS.

DECATHLON Connect

Tester worden

Wil je ons graag helpen om de app nog beter te maken?

Wij zijn op zoek naar testers.
Als tester krijg je toegang tot versies die nog in ontwikkeling zijn en kan je nieuwe concepten uitproberen dankzij interactieve modellen ... Om je op te geven hoef je alleen maar een vragenlijst in te vullen door te klikken op de knop hieronder:

Hartelijk dank!

DECATHLON Connect

Wil je contact opnemen met het Decathlon support team?Β