fro 500

REF: 8862042

X-BIKE

2023

Deze pagina is bedoeld om je te helpen bij het gebruik van je X-BIKE.

Je vindt hier advies voor de montage, de ingebruikname, het onderhoud, probleemoplossing en reparatie van je hometrainer.

Eerste gebruik

De hometrainer stabiel plaatsen

Om te voorkomen dat de hometrainer omkiept tijdens het gebruik, heeft hij op de achterste steun twee extra voetjes die je moet uitklappen.

Eerste gebruik
Werking van de "pull and turn"-knop

Met de 'pull and turn'-knop kan je de hometrainer in de opbergstand zetten, de zadelhoogte aanpassen en de zadelbuis op zijn plaats houden zonder dat je hem helemaal moet losschroeven.

Losdraaien: Draai de knop (1) linksom zodat de draad (2) in de schroefdraad draait en het contactvlak (3) loskomt van de zadelbuis. De zadelbuis wordt op zijn plaats gehouden door de centreerpen (4). Trek aan de knop (1) zodat de centreerpen (4) wordt ingetrokken en de buis kan bewegen.

Vastschroeven: De centreerpen (4) is voorzien van een veer en klikt automatisch op zijn plek als hij in een gat komt. Draai vervolgens de knop (1) rechtsom zodat de draad (2) zich vastschroeft in de schroefdraad en het contactvlak (3) goed in de zadelbuis komt te zitten.

Eerste gebruik
Opvouwen / openvouwen

Om de DOMYOS X-BIKE op te vouwen, klap je de voetjes (1) in en trek je de veiligheidspen uit (2). Vouw de hometrainer op (3) en zet vast met de pen (4).Β
Om open te vouwen ga je andersom te werk.

Openvouwen
Gebruik van het display

Het display gaat automatisch aan zodra je begint te trappen of op de MODE-knop drukt.

Wanneer je het display aanzet, is de hometrainer automatisch in AUTOSCAN-modus. In die modus verschijnen automatisch na elkaar 4 gegevens, elk gedurende 5 seconden (snelheid / afgelegde afstand / verbrande calorieΓ«n / trainingsduur).

Druk op de MODE-knop (1) om de informatie te selecteren die je blijvend wil zien en de AUTOSCAN-modus uit te schakelen. Druk op de MODE-knop om de AUTOSCAN-modus opnieuw in te schakelen.

Je kan de meeteenheid instellen met de regelaar aan de achterkant van het display: KM voor kilometer of MI voor MIJL.

display

Onderhoud van het toestel

Je toestel zorgt goed voor jou, dus moet jij er ook goed voor zorgen. Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Ontdek hier ons onderhoudsadvies.

Opbergadvies

Niet op een vochtige plaats opbergen.
Niet buiten laten staan.
Bij langdurig opbergen raden we aan om de batterijen uit het display te halen.

Gebruiksbeperking

Maximaal gewicht van de gebruiker: 100 kg.
Uitsluitend voor thuisgebruik.

Onderhoudsadvies

1. Verwijder na elke training elk spoor van transpiratie en neem geregeld het stof af met een zachte doek.

2. Kijk geregeld de stabiliteit van je hometrainer na en controleer ook of alle schroeven en moeren goed zijn aangedraaid, zoals in de handleiding wordt uitgelegd.

Problemen oplossen

Is je toestel correct gemonteerd maar heb je problemen bij het gebruik ervan? Ontdek hier de veelgestelde vragen.

Het display gaat niet aan of de weergave is zwak

Controleer om te beginnen of de batterijen aanwezig zijn en goed op hun plek zitten (stap 8 in de montagehandleiding).

Als dat het geval is, zijn ze misschien leeg of bijna leeg. Probeer met nieuwe batterijen.

Als dat het probleem niet oplost, kan je assistentie vragen door te klikken op de knop onder aan deze pagina.

De hometrainer maakt lawaai

Kijk na of alle zichtbare schroeven en de hoogteverstelling van het zadel goed aangedraaid zijn.
Is dat niet het geval, dan kunnen bepaalde onderdelen bewegen en lawaai maken.
Controleer ook of de vergrendelpen op zijn plek zit en of het toestel goed stabiel stat.

lawaai
Het toestel staat niet stabiel

De hometrainer is voorzien van asymmetrische voetjes (1) aan de achterste steun zodat hij stabiel kan staan op verschillende ondergronden.
Je kunt de stabiliteit van de hometrainer afstellen door die voetjes (1) te draaien.
Zorg ervoor dat de 'pull and turn'-knop (2) stevig aangedraaid is voor een optimale stabiliteit.

Het toestel staat niet stabiel
Ik hoor een klikgeluid bij elke trapbeweging

Het is mogelijk dat de schroefdraden van de pedaal en de crank niet goed op hun plaats zitten.

Om dat probleem op te lossen draai je de pedalen twee slagen los en daarna weer heel stevig aan.

Als dat het probleem niet oplost, kan je assistentie vragen door te klikken op de knop onder aan deze pagina.

Problemen oplossen
Op het display verschijnt: "ERR"

Als je op het display "ERR" ziet, doe je het volgende:
- haal de batterijen eruit,
- verschuif aan de achterkant van de console de regelaars van VM naar VE en van KM naar MI (of andersom),
- doe dan de batterijen er terug in en verschuif weer naarΒ VM en KM (en andersom),
- haal de batterijen eruit, wacht 15 seconden, doe de batterijen er weer in.

Als dat het probleem niet oplost, kan je assistentie vragen door te klikken op de knop onder aan deze pagina.

display
FRO 500

Handleiding en exploded view

• HANDLEIDINGEN

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik hier om te downloaden.

• Handleidingen

Heb je de explosietekening van het product nodig? Klik hier om te downloaden.

Bekijk de beschikbare onderdelen

Onderdelen nodig voor je hometrainer?

De hometrainer laten onderhouden/repareren

ONTDEK DE DIENSTEN EN ADVIESPRIJZEN VAN HET ATELIER

FRO 500

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum op de kassabon.