8405261

REF: 8610935

ELEKTRISCHE FIETS CITY SPEED 900 E CONNECT B'TWIN

2023

Op deze pagina vind je montage-instructies en onderhouds- en reparatieadvies voor je fiets.
Mocht het nodig zijn, dan vind je hier ook een link naar alle onderdelen die voor jouw fiets verkrijgbaar zijn.

EERSTE STAPPEN MET JE FIETS

Ontvangen, uitgepakt en op weg!

Ontdek hier alle praktische vragen die je zou kunnen hebben bij het eerste gebruik van je fiets.
Het is zover, je bent klaar om er voor de eerste keer met je fiets op uit te trekken! Voordat je de voet op de pedalen zet en je fiets uitprobeert, moet je eerst wat kleine dingen nakijken ;)

Hier vind je de startgids:

Moet je trappen om ondersteuning te krijgen?

Ja, de elektrische ondersteuning gaat pas aan als je de pedalen gebruikt!

Een cadanssensor in de motorunit geeft informatie over de trapsnelheid door aan de boordcomputer, die de motor inschakelt.

Je kan de geleverde ondersteuning regelen met de verschillende standen (1, 2 of 3). In stand 1 zal je steviger moeten trappen dan in stand 3 om dezelfde snelheid te halen.

Daarom raden we aan om stand 3 te gebruiken op hellingen, omdat je dan minder kracht op de pedalen hoeft te zetten.

Welke druk moeten mijn banden hebben?

De aanbevolen ideale bandenspanning is 5 bar.
Voor meer comfort kan je de bandenspanning verlagen tot 4,5 bar (minimaal 3,5 bar).

Je remmen inremmen

Als je fiets nog spiksplinternieuw is, is het remvermogen beperkt, omdat de remblokken en -schijven nog niets gedaan hebben. Daarom adviseren we om koud remmen en langdurig remmen te vermijden, omdat dit kan leiden tot oververhitting en "verglazing" van de remblokken.

Om dat fenomeen tegen te gaan, raden we aan om je remmen in te remmen. Dat doe je door met elke rem een tiental keer te remmen.

Opgelet: als je een dun en glanzend laagje op je remblokken ziet, dan zijn ze wellicht verglaasd. Om dat te verhelpen en te voorkomen dat je ze moet weggooien, kun je ze ontglazen met relatief fijn schuurpapier (korrel 120). Draag handschoenen en een mondkapje terwijl je je remblokken schuurt. Monteer je remblokken daarna weer op je fiets en rem ze opnieuw in.

Wat is de voetgangersstand?

De voetgangersstand is een handig hulpmiddel om je fiets moeiteloos voort te duwen wanneer je ernaast loopt.
De stand is bijvoorbeeld erg nuttig als je uit een garage met een helling moet lopen.
Om de voetgangersstand te activeren en te gebruiken, zet je de fiets in ondersteuningsstand 1, 2 of 3 en houd je de knop "-" ingedrukt (pijltje naar beneden).
Om de voetgangersstand uit te schakelen, laat je de knop gewoon los.

FAQ ACCU

De accu van de CITY SPEED 900 E heeft een actieradius van 30 tot 80 km. Je moet jezelf echter wat goede gewoontes aanleren om ervoor te zorgen dat je van de optimale actieradius van je elektrische fiets gebruik kunt maken. Aarzel niet om onze FAQ hierover te raadplegen en alles te leren over je accu.

FAQ: CONNECTIVITEIT & VERBONDEN DIENSTEN

Op deze pagina vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen over de app Decathlon Mobility en de verbonden diensten (geolocatie, fietsdiefstal ...).

APP MAHLE MY SMARTBIKE

Wat is de app MAHLE MY SMARTBIKE ?

De fiets SPEED 900 E is voorzien van een elektrisch systeem van het merk MAHLE (accu, motor, bedieningssysteem).
MAHLE heeft zijn eigen app ontwikkeld waarmee je de fiets via bluetooth met je telefoon kunt verbinden.
Je kunt de fiets ook zonder deze app gebruiken, maar de app biedt interessante functionaliteiten die je ervaring kunnen verrijken:
- actieradius van de accu
- ritgeschiedenis
- personalisatie van het gedrag van de motor (sportprofiel of handmatige instelling)
- informatie en status van de fiets
- waarschuwingen en meldingen
- tutorials

Wat is het verschil met de app DECATHLON MOBILITY?

De apps DECATHLON MOBILITY en MAHLE werken totaal onafhankelijk van elkaar en zijn op geen enkele manier met elkaar verbonden.
Je kan de app van MAHLE gebruiken voor het personaliseren van het gedrag van de motor, een visuele weergave van de acculading en het bijwerken van de firmware.
De app DECATHLON MOBILITY is bedoeld voor de geolocatie van de fiets en alle verbonden diensten, maar ook voor een historie van het gebruik van je fiets.

Maar waarom twee apps in plaats van één? Op dit moment is het technisch nog niet mogelijk om de twee te combineren.
De gebruikersprofielen van de verbindingen zijn ook verschillend.

Hoe maak je verbinding met de app van MAHLE?

Voer "MAHLE MY SMART BIKE" in de app store van je telefoon in om de app van MAHLE te downloaden.

Vervolgens moet je een profiel aanmaken en de instructies volgen om je fiets via bluetooth te koppelen.

IK HEB EEN PROBLEEM

Heb je problemen met je fiets?

Mijn fiets is nieuw, maar de accu lijkt niet te werken

Nieuwe accu's staan standaard in de slaapstand, zo behouden ze hun volle vermogen.

Bij het eerste gebruik moet je de accu aansluiten op de lader en op een stopcontact om de accu te activeren, als dat nog niet in de winkel is gebeurd.

Als het probleem aanhoudt, neem dan gerust contact op via het assistentieformulier, of ga even langs bij het atelier van je Decathlon-winkel.

De accu laadt niet op

1. Controleer of er geen vuilresten zijn die het opladen belemmeren
De connectoren van de lader en de accu moeten schoon zijn. Verwijder alle vuilresten die het contact tussen de lader en de accu verhinderen.

2. Controleer de aansluiting accu > lader > stopcontact.
> Controleer of de gebruikte lader de oorspronkelijke lader van Decathlon is.
> Sluit de lader aan op de accu en op netstroom.

Is je accu volledig leeg, dan duurt het 5 uur voordat deze weer vol is.

3. Het is mogelijk dat enkel de ledlampjes op de accu defect zijn.
Ga dan even langs in een van onze Decathlon-ateliers om ze te laten repareren.

Als het probleem aanhoudt, neem dan gerust contact op via het assistentieformulier of ga even langs bij het atelier van je Decathlon-winkel.

Mijn actieradius is klein of is afgenomen

1. Controleer of je de gebruiks- en bewaarinstructies goed opvolgt.

De actieradius van je SPEED 900 E is afhankelijk van verschillende factoren:

> DE BELASTING VAN JE FIETS: Hoe zwaarder de fiets, hoe minder ver je kunt rijden.

> HET TYPE PARCOURS: Hellingen beperken de actieradius.

> DE BANDENDRUK: Je kan verder rijden bij een bandendruk tussen minimaal 3,5 en maximaal 5 bar.

> DE BUITENTEMPERATUUR: Bij koud weer kan je minder kilometers maken (soms tot wel 50% minder).

> DE GEBRUIKTE ONDERSTEUNINGSSTAND: We raden je aan de ondersteuningsstand wat lager te zetten bij een laag accupeil.

> DE TRAPFREQUENTIE: Je moet trappen om verder te kunnen rijden. Een elektrische fiets blijft een fiets. Je moet de versnellingen dus aanpassen aan het terrein.

2. Een oudere accu kan wat vermogen verliezen.
De actieradius zal dan wat kleiner zijn. Loop gerust binnen in een Decathlon-atelier om de staat van je accu te laten controleren.

Mijn ondersteuning gaat niet aan/hapert/valt uit

Let op, de SPEED 900 E is een elektrische fiets met cadanssensor.

Als je stopt met trappen, schakelt de ondersteuning uit.

Als het fietsen te zwaar wordt, kan je de ondersteuningsstand verhogen.

Trouwens, het is normaal dat de ondersteuning uitschakelt boven de 25 km/u, dat is geen defect.

Krijg je desondanks toch geen ondersteuning, hapert de ondersteuning of valt de ondersteuning uit, volg dan deze instructies:

1. Controleer de lading van de accu.

2. Laat het systeem afkoelen
Bij hoge temperaturen of na een lange rit kan het gebeuren dat het elektrische systeem oververhit raakt. Laat de fiets dan een paar minuutjes afkoelen voor je de trapondersteuning opnieuw inschakelt.

3. Kies een ondersteuningsstand die niet nul is
Als ondersteuningsstand '0' wordt weergeven, is het normaal dat je geen ondersteuning krijgt.
Kies een ondersteuningsstand, 1, 2 of 3.
Zodra je een stand hebt gekozen, begin je te trappen. Duw goed op de pedalen.
Verhoog de ondersteuningsstand (3 is de krachtigste) wanneer je merkt dat je zelf te veel kracht moet leveren om ondersteuning te krijgen.

Werkt de elektrische ondersteuning nog altijd niet, neem dan contact met ons op of kom even langs in een van onze Decathlon-winkels.

De app van MAHLE geeft een foutcode

4 - BESCHERMING TEGEN ONDERSPANNING: De spanning van de accu is te laag. Laad de accu op.

5 - BESCHERMING TEGEN OVERSPANNING: De spanning van de accu is niet geschikt voor dit systeem. Plaats een accu die specifiek geschikt is voor het systeem van je elektrische fiets.

6 - FOUT IN DE HALLSENSOREN: Controleer de aansluiting van de motorkabel. Start het systeem van de elektrische fiets opnieuw op. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

7 - BESCHERMING TEGEN OVERVERHITTING:  Je elektrische fiets bevindt zich buiten het toegestane temperatuurbereik. Zet je elektrische fiets uit en laat de motorunit afkoelen of opwarmen tot de toegestane temperatuur. Start het systeem opnieuw op. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

8 - FOUT IN DE TEMPERATUURSENSOR: De temperatuursensor is beschadigd. We raden aan om contact op te nemen met je Decathlon-atelier om dit probleem op te lossen.
9 - FOUT IN DE STROOMSENSOR: De stroomsensor is beschadigd. We raden aan om contact op te nemen met je Decathlon-atelier om dit probleem op te lossen.
10/11 - COMMUNICATIEFOUT VAN HET BEHEERSYSTEEM VAN DE ACCU: Fout in de communicatie met de accu. We raden aan om contact op te nemen met je Decathlon-atelier als dit probleem aanhoudt.

12 - DRIVERFOUT - ONDERSPANNING: De spanning van de accu is te laag. Laad de accu op.
13 - DRIVERFOUT - TE HOGE TEMPERATUUR: Je elektrische fiets bevindt zich buiten het toegestane temperatuurbereik. Zet je elektrische fiets uit en laat de motorunit afkoelen of opwarmen tot de toegestane temperatuur. Start het systeem opnieuw op. We raden aan om contact op te nemen met je Decathlon-atelier als dit probleem aanhoudt.

14 - DRIVERFOUT - OVERSPANNING: De stroom die de accu levert is te hoog. Verminder de vraag en start het systeem van de elektrische fiets opnieuw op. We raden aan om contact op te nemen met je Decathlon-atelier als dit probleem aanhoudt.

15 - DRIVERFOUT - ONDERSPANNING: De spanning van de accu is te laag. Laad de accu op.
16/17
18/19
20/21 - MOTORFASEFOUT: Controleer de staat van de connector van de motor. Controleer of de connector van de motor goed is aangesloten en de pijlen goed zijn uitgelijnd. Controleer de staat van de kabel van de motor. Ga na of de verbindingspinnen beschadigd of slecht uitgelijnd zijn. Start het systeem van de elektrische fiets opnieuw op. We raden aan om contact op te nemen met je Decathlon-atelier als dit probleem aanhoudt.

22/23
24 - FOUT IN DE CONNECTOR VAN DE MOTOR
25 - BESCHERMING VAN DE ONDERDELEN: Detectie van een nieuw onderdeel dat niet gekoppeld is aan het systeem van deze
elektrische fiets. Neem contact op met je Decathlon-atelier om dit onderdeel te activeren.

26 - STANDAARDPARAMETERS VAN HET SYSTEEM:  Standaardparameters van het systeem ingesteld.
27/28 - FOUT IN DE DATABASE: Fout in het systeem van de foutendatabase. Start het systeem
van de elektrische fiets opnieuw op. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.
29 - FOUT IN DE SPANNINGSSENSOR VAN DE ACCU: De sensor van de accu is beschadigd. Start het systeem van de elektrische fiets opnieuw op. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.
30/31 - BESCHERMING TEGEN OVERSPANNING: De stroom die de accu levert is te hoog. Verminder de vraag.
Als het systeem blokkeert, start het systeem van de elektrische fiets dan opnieuw op. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

32 - FATALE COMMUNICATIEFOUT: Fatale fout. Start het systeem van de elektrische fiets opnieuw op. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

33/35 - PROBLEEM MET DE SNELHEIDSSENSOR: Fout van de snelheidssensor: de motor verbruikt stroom, maar de sensor ontvangt geen snelheid. Controleer de snelheidssensor. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

34 - FOUT MET DE VERSNELSPANNING: Neem contact op met je Decathlon-atelier.

129 - DEMOMODUS: Neem contact op met je Decathlon-atelier.
193
195 - OVERSPANNING VAN DE CELLEN: Ontlaad de accu en laad deze dan opnieuw op. Laat de accu na het opladen nog twee uur in de lader zitten om de cellen weer uit te balanceren.

194
196 - ONDERSPANNING VAN DE CELLEN: Laad de accu op en laat deze na het opladen nog 1 tot 2 uur
in de lader zitten om de cellen weer uit te balanceren. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

197 - OVERSPANNING VAN DE LADING:  Controleer of de oplader in goede staat is. Laat de accu twee uur rusten. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

199 - KORTSLUITING: Controleer de laadpoort. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

201 - ACCU UIT BALANS: Laat de accu opladen tot de foutmelding verdwijnt (ongeveer 3 uur).
202 - KORTSLUITVERGRENDELING: Sluit de lader aan.
203 - OMGEKEERDE VERBINDING: Controleer de laadpoort en de oplader. Blijft het probleem aanhouden, neem dan contact op met je Decathlon-atelier.

204 - OVERVERHITTING VAN DE LADING:  Stop het laden. Laat het systeem 30 minuten rusten (met uitgeschakelde fiets). Ga verder met opladen.

205 - OPLADEN TE KOUD: Stop het laden. Bescherm je fiets tegen de kou en wacht tot de temperatuur van de cellen stijgt. Ga verder met opladen.

206 - OVERVERHITTING BIJ HET ONTLADEN: Verlaag de snelheid van het ontladen of stop een paar minuten. Wacht tot de temperatuur zakt.

207 - ONTLADEN TE KOUD: Doe, als deze foutmelding actief is, geen zwaar beroep op het vermogen, om slijtage van de accu te voorkomen. Laad de accu op binnen het juiste temperatuurbereik.

208 - OVERVERHITTING VAN DE VELDEFFECTTRANSISTOR: Doe, als deze foutmelding actief is, geen zwaar beroep op het vermogen, om slijtage van de accu te voorkomen. Probeer het systeem niet te gebruiken bij extreme temperaturen (minder dan 10 °C of meer dan 40 °C).

213 - CELLEN UIT EVENWICHT: Laat de cellen opladen tot de foutmelding verdwijnt (ongeveer 3,5 uur).
Blijft het probleem aanhouden, dan moet je de accu een aantal keer opladen en ontladen (acculading van 100% tot 50%).
Blijft het probleem met de accu na maximaal 5 cycli nog aanhouden, neem dan contact op met de fabrikant van je fiets.

JE FIETS ONDERHOUDEN

Omdat een regelmatig onderhoud nodig is om de goede werking en de levensduur van je fiets te verzekeren, vind je hier ons onderhoudsadvies.

1. Check voor elk ritje of je bandendruk minimaal 3,5 en maximaal 5 bar is.

2. Maak de transmissie van je fiets schoon en smeer deze.

3. Controleer regelmatig de remblokken en banden op slijtage.

4. Maak je fiets regelmatig schoon volgens de reinigingsvoorschriften.

ELEKTRISCHE FIETS CITY SPEED 900 E CONNECT B'TWIN

ONZE BELOFTES

B'TWIN geeft bij normaal gebruik levenslange garantie op het frame, de voorvork, het stuur en de stuurpen. Voor de andere onderdelen (de accu en de elektrische en mechanische onderdelen, met uitzondering van slijtonderdelen) en de werkuren geven we 2 jaar garantie vanaf de aankoopdatum.

ELEKTRISCHE FIETS ELOPS 920 E CONNECT HOOG EN LAAG FRAME

Assistentieformulier

Lukt het je niet om een mechanisch of elektrisch probleem aan je fiets op te lossen?  Neem dan via de onderstaande knop contact op met ons assistentieteam.

Let op! Als je een vraag over de app of de connectiviteit van je fiets hebt, kun je deze sturen naar het adres:

[email protected]