RUN100E-VERSIE A

Ref: 8734772

INITIAL RUN

Verkocht sinds: juli 2022

De INITIAL RUN is een interactieve, compact opklapbare loopband in een strak design.

Montage en eerste gebruik

Gefeliciteerd met de aankoop van dit toestel van DOMYOS en hartelijk dank voor je vertrouwen. Klik op het filmpje om aan de slag te gaan met je toestel.

INITIAL RUN

Ingebruikname en gebruik van het toestel

Gefeliciteerd met de aankoop van dit toestel van DOMYOS en hartelijk dank voor je vertrouwen. Om je te helpen bij het eerste gebruik vind je hier enkele tips voor de ingebruikname en het gebruik van je toestel.

De loopband starten

1. Steek de stekker in het stopcontact.

2. Zet de schakelaar naast de stroomkabel op "I".

3. Ga met je voeten op de treeplanken aan weerskanten van de loopband staan.

4. Maak de clip van de veiligheidssleutel vast aan je kleding.

5. Steek de veiligheidssleutel in de daarvoor voorziene opening op het bedieningspaneel.

6. Het scherm gaat aan en je ziet GO.

7. Je kan starten met de looptraining!

Gebruiksadvies

1. Als je net begint met hardlopen, train dan enkele dagen met een lage snelheid, zonder jezelf te forceren, en rust indien nodig. Voer langzaam maar zeker het aantal trainingen of je trainingsduur op. Denk eraan om tijdens de training de ruimte waarin de loopband staat goed te ventileren.

2. Cooling-down: loop na elke training een paar minuten rustig uit. Door dat rustig wandelen keren je hart, longen, bloedsomloop en spieren terug naar hun normale toestand. Zo kan je neveneffecten voorkomen, zoals opstapeling van melkzuur, een van de belangrijkste oorzaken van spierpijn en -kramp.

3. Vergeet niet te stretchen. We raden aan om na iedere training te stretchen om je spieren te ontspannen en sneller te herstellen.

Een probleem oplossen

Is je toestel correct gemonteerd maar heb je problemen bij het gebruik? Ontdek hier de veelgestelde vragen.

Bekijken welke afstand en hoeveel uren je al hebt gelopen op je loopband

Je kunt zien hoe ver en hoe lang je sinds de allereerste ingebruikname hebt gelopen.

Dat doe je als volgt:
1 - Verwijder de veiligheidssleutel en druk tegelijk en gedurende 3 seconden op de knoppen ""STOP"" en ""+"".
2- Druk op de knop ""play/pause"" om door de informatie te scrollen.
3 - Druk op STOP om het menu te verlaten.

Het geluid van het bedieningspaneel aan of uit zetten

Als je op een knop van het bedieningspaneel drukt, hoor je een geluid om aan te geven dat je actie correct is geregistreerd. Je kunt dit geluid uitzetten:

1. Steek de veiligheidssleutel in om naar het beginscherm "0000" te gaan.
2. Druk op de ""+""-knop om het geluidssignaal aan te zetten / Druk op de ""-""-knop om het geluid uit te zetten.
3. Na 3 seconden keert het scherm automatisch terug naar GO.

De afstandsbediening koppelen

KOPPELEN:
1- Stop de veiligheidssleutel erin.Β
2- Druk de ""+"" en ""-""-knop tegelijk in en houd 5 seconden lang ingedrukt.

INITIAL RUN

Waarvoor dient de "usb"-aansluiting?

De" usb"-aansluiting dient alleen om je smartphone aan te sluiten en op te laden. (Je kan ze niet gebruiken voor mp3)

De loopband gaat niet aan

1. Controleer of de stekker in een stopcontact zit dat werkt (controleer dit door een lamp of ander elektrisch apparaat op het stopcontact aan te sluiten).

2. Controleer of het andere uiteinde van de stroomkabel is aangesloten op je loopband.

3. Controleer of de hoofdschakelaar naast de stroomkabel op stand I staat en of het lichtje brandt.

Als het lichtje niet brandt, moet je mogelijk de zekering van de schakelaar vervangen. (Zie 'zekering vervangen' in de rubriek "REPARATIE").

of: https://players.brightcove.net/3415345270001/DOHosj6Wy_default/index.html?videoId=ref:p2196884_1

4. Controleer of de veiligheidssleutel goed in het bedieningspaneel zit.

EEN PROBLEEM OPLOSSEN
De loopband maakt lawaai

1. Schoenen:
=> Het geluid dat je hoort, kan afkomstig zijn van het schuren van je schoenen op de loopband. Bekijk het filmpje hieronder om te controleren of het geluid niet afkomstig is van je schoenen

2. De schroeven zitten los:
=> Draai alle schroeven van de staander aan.

3. De loopband bevindt zich niet in het midden:
=> Ga naar het tabblad "De loopband centreren" in de rubriek ONDERHOUD.

4. De loopband moet worden gesmeerd:
=> Ga naar "De loopband smeren" in de rubriek ONDERHOUD.

De snelheid daalt wanneer ik op de loopband ga staan

De loopband heeft niet genoeg spanning

=> Ga naar "Controleren of de loopband correct is aangespannen" in de rubriek ONDERHOUD.

De loopband valt uit tijdens het gebruik

1. Gebruik geen verlengkabel maar sluit de loopband rechtstreeks aan op een stopcontact.

2. Blijft het probleem aanhouden? Mogelijk wordt het veroorzaakt door de stroomkabel zelf. Raadpleeg in dat geval de FAQ hieronder: "DE LOOPBAND GAAT NIET AAN"

Probleem met de hartslagband

Opgelet: er wordt geen hartslagband meegeleverd met de INITIAL RUN!
Je kan een Bluetooth hartslagband met ref. 8334795 aanschaffen via onze website decathlon.be of in je Decathlon-winkel.

EEN PROBLEEM OPLOSSEN
Probleem met de app

Werkt je toestel normaal maar heb je problemen met de app? Klik op de knop "MIJN APP" en bekijk de oplossingen.

De melding "service" verschijnt op het scherm

Elke 200 km geeft het "GO"-startscherm de melding "service". Dit herinnert je eraan dat het tijd is voor onderhoud.

We raden aan om de loopband te smeren.

Gebruik uitsluitend het smeermiddel ref. 8326425 dat je kan vinden op decathlon.be of in je Decathlon-winkel.

Om de melding te verwijderen:
Zodra de veiligheidssleutel is aangesloten en de servicemelding verschijnt, druk je tegelijk op de "STOP"-knop en de ""+""-knop voor de snelheid en houd je die gedurende 3 seconden ingedrukt.

Overzicht onderdelen

INITIAL RUN
RUN100E versie A

Onderhoud

Je toestel draagt zorg voor jou, dus waarom zou je het geen wederdienst bewijzen? Aangezien een regelmatig onderhoud noodzakelijk is om de prestaties van je toestel op peil te houden en zijn levensduur te verlengen, vind je hier ons onderhoudsadvies.

Onderhoud na elk gebruik

1 - Zet de loopband uit en haal de stekker uit het stopcontact.

2 - Doe wat milde allesreiniger op een katoenen doek.
Β Β Β Β Breng het product nooit direct aan op je loopband en gebruik geen ammoniak- of zuurhoudende schoonmaakmiddelen.

3 - Veeg het bedieningspaneel en scherm af.

4 - Verwijder stof en eventuele vlekken van de leuningen, staanders, voetsteunen, het frame en de motorafdekking.
Β Β Β Β Veeg ook de treeplanken naast de loopband af.

Regelmatig onderhoud of "service"-melding

Het is belangrijk om je loopband regelmatig te onderhouden, voor een optimaal gebruik en om ervoor te zorgen dat hij langer meegaat.
We raden aan dit zeker te doen als de "SERVICE"-melding op het scherm verschijnt.

1 - Smeer de loopband na 200 km.
Raadpleeg hiervoor de veelgestelde vragen hieronder: "DE LOOPBAND SMEREN".

2 - Haal de stekker uit het stopcontact en haal de afdekkap van de motor om de binnenkant voorzichtig te stofzuigen.
Raadpleeg voor meer informatie de rubriek "REPARATIE" om te ontdekken hoe je de afdekkap kan afhalen.

3 - Controleer alle uitwendige onderdelen en draai ze nog eens aan.
Je kunt hiervoor het montagefilmpje of de handleiding raadplegen.

RUN100E versie A

Opbergadvies

Zet het toestel niet in een vochtige ruimte, laat het niet buiten of in een veranda in de volle zon staan.Β

Leg een geschikte mat (type Domyos-trainingmat) onder je loopband.

Gebruiksbeperkingen

Uitsluitend voor thuisgebruik.

Maximaal gewicht gebruiker: 100 kg.

De loopband centreren

Pak de inbussleutel die met de loopband werd meegeleverd: Β
1. Start de loopband op lage snelheid (4 km/u). Β
2. Plaats de sleutel in de schroef aan de kant waar de band naar afwijkt. Β
3. Draai in stappen van een kwartslag met de klok mee (wacht 30 seconden tussen elke kwartslag) tot de band weer centraal ligt.

Controleren of de loopband correct is aangespannen

De spanning van de loopband van de RUN100E moet 1,09 (+/- 0,03) bedragen. Dat is de spanning van de motorstroom.

Controleer de spanning op het bedieningspaneel:
als de waarde te laag is moet je de band aanspannen. (Aanspannen doe je door de 2 bouten van de achterste looprol met de klok mee aan te draaien).

Als de waarde te hoog is, moet je de band losser zetten. (Losser maken doe je door de 2 bouten van de achterste looprol tegen de klok in los te draaien).

Een halve slag met de sleutel = 0,03

Voor het instellen: kies de tab "spanning van de loopband'" in de rubriek ONDERHOUD.

De spanning controleren op het bedieningspaneel:
1. Plaats je voeten op de treeplanken.
2. Verwijder de veiligheidssleutel en druk tegelijk en gedurende 3 seconden op de knoppen "START" en "STOP".
3. Op het scherm verschijnt 'START'. Druk nu op de knop " START " en plaats de veiligheidssleutel terug.
4. De loopband schakelt in met 5 km/u en toont de spanning van de loopband. (Regel bij indien nodig).
OPGELET: Het kan zijn dat de spanning niet automatisch wordt weergegeven. Druk in dat geval 3 keer op een van de programmaknoppen (Calorie Burn, Endurance, Training) van het bedieningspaneel om de spanning te zien.
5. Druk op de knop " STOP " om af te sluiten.

INITIAL RUN

De loopband smeren

Het is belangrijk dit regelmatig te doen (om de 200 km) om ervoor te zorgen dat je loopband lang meegaat.

Gebruik hiervoor uitsluitend het smeermiddel van Domyos (ref.: 8326425) dat je kunt bestellen in je Decathlon-winkel of op onze website via de knop "DOMYOS SMEERMIDDEL" hieronder.

1 & 2. Twee keer sprayen aan elke kant van de loopband is voldoende.
3. Laat de loopband na het smeren 5 minuten onbelast draaien aan 5 km/u.

RUN100E versie A

Tips voor preventief onderhoud

1. Kijk de motor en de aandrijfriem na elke 600 uur gebruik of na 3600 km na*
2. Vervang de loopband na elke 500 uur gebruik of na 3000 km*
3. Vervang de plaat onder de loopband na elke 700 uur gebruik of na 4200 km*
4. Vervang de rollen na elke 600 uur gebruik of na 3600 km*

*Raadpleeg voor het totale aantal gebruiksuren en de totale afgelegde afstand de FAQ "BEPALEN WELKE AFSTAND EN HOEVEEL UREN JE AL HEBT GELOPEN OP DE LOOPBAND" in de rubriek INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK VAN HET TOESTEL

RUN100E versie A

Onderhoud en reparatie van je loopband door een technicus

Ontdek de diensten* voor onderhoud en reparatie van je loopband.

*Onze prijzen dekken enkel de werkuren en zijn exclusief onderdelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel.
Als de winkel het werk niet ter plaatse kan uitvoeren, worden de producten opgestuurd naar het dichtstbijzijnde regionale atelier, dit kan een meerprijs met zich meebrengen. Neem contact op met je Decathlon-winkel voor een offerte.

Onderdelen voor dit toestel bestellen

HEB JE ONDERDELEN NODIG VOOR JE LOOPBAND?

Handleiding

• RUN100E versie A

Handleiding initial run

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik hier om ze te downloaden.

RUN100E versie A

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).