RACEFIETS ULTRA 900 AF ZWART/GRIJS/GEEL 

RACEFIETS ULTRA 900 AF 

Ref. 8377261

Onze ingenieurs ontwikkelden de 900 AF voor intensieve ritten en wielrenners. Het is de perfecte fiets om je eerste stapjes in de wielerwereld te zetten.

De fiets ontworpen voor prestaties en lange tochten. Met het UCI-gekeurde frame kunt je deelnemen aan alle wedstrijden. De hoogwaardige uitrusting maakt deze Ultra nog sportiever.

JE FIETS NA ONTVANGST MONTEREN

Handleiding

Remgrepen Shimano 105 R5800
ACHTERDERAILLEUR SHIMANO 105 R5800
REMHOEVEN SHIMANO 105 R5800
VOORDERAILLEUR SHIMANO 105 R5800

JE FIETS ONDERHOUDEN

Omdat een regelmatig onderhoud nodig is om de goede werking en de levensduur van je fiets te verzekeren, zetten we hier wat onderhoudstips op een rij.

Praktische vragen

WAT ALS MIJN ZADELPEN LAWAAI MAAKT?

Je zadelpen maakt soms lawaai als je aan het rijden bent. Dat komt vaak omdat je zadelpen niet voldoende ingevet is. Neem de zadelpen van je fiets, smeer er een beetje carbonvet op en zet je zadel in een comfortabele positie.

WELKE DRUK HEBBEN MIJN BANDEN NODIG?

Op een koersfiets moet je nog meer letten op de druk in je banden. De grip van je banden wordt vooral tijdens de bochten erg op de proef gesteld.

Om het risico op lekke banden en valpartijen te beperken, pomp je je banden op tussen 6 bar en 8 bar. Als algemene regel geldt dat je je lichaamsgewicht door tien moet delen. Als je 70 kg weegt, pomp je je band dus op tot 7 bar.

HOE MOET IK MIJN ZADELPEN AANSPANNEN?

Het is noodzakelijk om je zadel correct aan te spannen om zo goed mogelijk op je zadel te zitten. Heb je je zadel te weinig aangespannen? Dan kan het tijdens je fietstocht weleens naar beneden zakken. Span je het daarentegen te hard aan, dan kan je je zadelpen stuk maken en je fiets beschadigen. 

Je gebruikt best een dynamometrische sleutel om je zadelpen aan te spannen. De aanbevolen spanning ligt tussen 4 en 6 newtonmeter.

NAAR BOVEN