T900C

Ref: 8542703

T900C

2019

Ontworpen om thuis te hardlopen, aan je conditie te werken en je hart en spieren te trainen. De loopband T900C is geschikt om regelmatig te trainen bij hoge intensiteit. Hij is de ideale partner bij het indoor trainen voor nog betere prestaties.   DE VOORDELEN:

VEELZIJDIG: Zet goede prestaties neer dankzij de maximumsnelheid van 18 km/u en de helling tot 10%. GEBRUIKSCOMFORT: Loopvlak van 50 cm breed en 143 cm lang, bijzonder geschikt voor grote passen. COACHING: 32 vooringestelde aanpasbare programma's die compatibel zijn met de E-Connected app van Domyos.

Montage en eerste gebruik

Je hebt een product van het merk DOMYOS gekozen en we willen je bedanken voor je vertrouwen. Om je te helpen bij de ingebruikname van je toestel, hebben wij een tutorial opgesteld. Klik op de video hieronder voor een stap-voor-stapbegeleiding van de montage.

Ingebruikname en gebruik van mijn product

Je hebt gekozen voor een DOMYOS-product, en wij willen je graag bedanken voor je vertrouwen. Om je te helpen bij het eerste gebruik vind je hier enkele tips voor de ingebruikname en het gebruik van je toestel.

Hoe neem ik mijn product in gebruik?

1. Steek de stekker in het stopcontact.

2. Zet de schakelaar naast het snoer op "I".

3. Ga op de voetsteunen van de loopband staan.

4. Plaats de clip van de veiligheidssleutel op je kleding.

5. Steek de veiligheidssleutel in de daarvoor voorziene opening van de console.

6. Het scherm gaat aan en er verschijnt een "GO".

7. De loopband is nu klaar voor gebruik!

Wat is het healthy-programma?

Deze loopband komt met 32 vooringestelde trainingsprogramma's met verschillende snelheden en hellingen, om te beantwoorden aan verschillende doelstellingen.

De 8 Gezondheid en welzijn "Healthy"-programma's zijn erop gericht om je in beweging te houden, je lichaam strakker te maken en je ademhalingscapaciteit te verbeteren.

Als je in conditie wilt blijven, of aan het revalideren bent, raden we aan om elke dag minstens 10 minuten te sporten. Dit type lichaamsbeweging traint je spieren en gewrichten op een zachte manier, en kan ook worden gebruikt als opwarming voor een intensievere training.

Als je strakkere benen wilt krijgen, kies je best een grotere helling en verhoog je de duur van je training.

T900C
Wat is het calorieverbrandingsprogramma?

Deze loopband komt met 32 vooringestelde trainingsprogramma's met verschillende snelheden en hellingen, om te beantwoorden aan verschillende doelstellingen.

De 8 "Calorieverbranding"-programma's helpen je vet verliezen, tijdens en na de inspanning.

Met dit type training kan je op een doeltreffende manier calorieën verbranden. Het heeft geen enkele zin om jezelf voorbij te lopen: het is de frequentie (minstens 3 keer per week) en de duur van je sessies (35 tot 60 minuten) die ervoor zorgen dat je de beste resultaten behaalt. Train aan gemiddelde snelheid (matige inspanning waarvan je niet buiten adem raakt).

Als je gewicht wilt verliezen is het belangrijk om, naast regelmatig te sporten, ook een evenwichtig voedingspatroon te volgen.

T900C
Wat is het uithoudingsprogramma?

Deze loopband komt met 32 vooringestelde trainingsprogramma's met verschillende snelheden en hellingen, om te beantwoorden aan verschillende doelstellingen.

De 8 "UITHOUDING"-programma's zijn ontworpen om je aerobe vermogen te vergroten en je basisuithouding te verbeteren. Deze training verstevigt je hartspier en verbetert je ademhaling. Train minstens 3 keer per week aan een stevig tempo (snelle ademhaling). In de loop van de tijd kan je deze inspanning langer en aan een hoger ritme volhouden.De training aan een hoger ritme (anaerobe training en rode zone training) is voorbehouden aan atleten en vereist een aangepaste voorbereiding.

T900C
Wat is het trainingsprogramma?

Deze loopband komt met 32 vooringestelde trainingsprogramma's met verschillende snelheden en hellingen, om te beantwoorden aan verschillende doelstellingen.

De 8 "TRAINING"-programma's zijn ontworpen om je aeroob vermogen, je vermogen om langer krachtiger te bewegen, te verhogen.

T900C
Gebruikstips

1. Als je net begint met hardlopen, begin dan enkele dagen aan een lage snelheid, zonder jezelf te forceren, en neem waar nodig rust. Voer langzaam maar zeker de frequentie of de duur van je sessies op. Denk eraan om tijdens de training de ruimte waarin de loopband staat goed te verluchten.

2. Afkoeling: Wandel na elke training enkele minuten aan een lage snelheid om je lichaam geleidelijk terug in rust te brengen. Deze afkoeling, of cooling-down, brengt je hart, longen, bloedsomloop en spieren terug in hun normale staat. Zo kan je de neveneffecten voorkomen, zoals opgehoopt melkzuur, dat een van de belangrijkste oorzaken is van spierpijn en -kramp.

3. Vergeet niet te stretchen. Wij raden aan om na elke sessie te stretchen, om je spieren te ontspannen en je recuperatie te bevorderen.

Hoe weet ik de afstand en uren die ik op mijn loopband heb afgelegd?

Je kunt opzoeken hoe ver en hoe lang je sinds de allereerste gebruiksinname op je loopband hebt gelopen. Doe hiervoor het volgende:

T900C

Ik heb een probleem

Is je toestel goed opgezet, maar kom je toch nog enkele problemen tegen bij het gebruik? Raadpleeg hier onze FAQ.

Ik krijg een e1 error

De elektronische kaart of de console ontvangt de informatie niet.

1. Controleer de kabelaansluitingen van de console op gebogen stekkerpinnen of afgesneden snoer.

Controleer de aansluitingen van stap 7 in de instructies.

T900C E1 Error
Mijn console geeft niet de juiste snelheid weer

Controleer voor je iets doet of je loopband correct is aangesloten op het lichtnet.

1. Druk op de "STOP"-knop,

2. Houd de "STOP"-knop ingedrukt, en steek de "VEILIGHEIDSSLEUTEL" in,

3. Rechtsonder op je display verschijnt de gebruikte maateenheid: UNIT MI of UNIT Km,

4. Druk op "+" om de eenheid te veranderen,

5. Druk op "STOP" om je veranderingen te bevestigen,

6. Je kunt nu je loopband weer gebruiken.

T900C
Mijn loopband gaat niet aan

1. Controleer of het netsnoer is aangesloten op een werkend stopcontact (controleer dit dooreen lamp of ander elektrisch toestel op het stopcontact aan te sluiten).

2. Controleer of het andere einde van het snoer goed is aangesloten op je loopband.

3. Controleer of de hoofdschakelaar naast het netsnoer op "I" staat.

4. Controleer of de veiligheidssleutel goed in de console zit.

T900C
Mijn loopband maakt geluid

1. Schoenen:

=> Het geluid dat je hoort, kan afkomstig zijn van de wrijving van je schoenen op de loopband. Bekijk onderstaande video om te controleren of het geluid niet afkomstig is van je schoenen

2. De schroeven zitten los:

=> Draai alle schroeven vast.

3. De loopband staat niet in het midden:

=> Ga naar "Centreren van de loopband" onder ONDERHOUD.

4. De loopband is niet gesmeerd:

=> Ga naar "Smeren van de loopband" onder ONDERHOUD.

Hoe zet ik het geluidssignaal van mijn console aan of uit?

Als je op een knop van de console drukt, klinkt er een geluidssignaal om aan te geven dat je actie juist is geregistreerd. Je kunt dit geluid uitzetten:

1. Ga naar het startscherm "GO" van je display, door meerdere keren op de "STOP"-knop te drukken.2. Druk op de "+"-knop om het geluidssignaal aan te zetten / Druk op de "-"knop om het geluidssignaal uit te zetten.3. Wacht 5 seconden om terug te keren naar het "GO"-scherm.

T900C
Als ik op mijn loopband ga staan, gaat hij langzamer

De loopband hangt los

=> Ga naar "spanning van de loopband" onder ONDERHOUD.

De loopband gaat uit tijdens het gebruik

1. Als je gebruik maakt van een verlengsnoer, haal je loopband daar dan uit en steek hem direct in een wandcontact.

2. Het kan zijn dat er een probleem is met een netsnoer. Raadpleeg in dat geval de FAQ hieronder: "MIJN LOOPBAND GAAT NIET AAN"

Problemen met de meting van de hartslag met de handpulses

Maak je handen licht vochtig en plaats beide handen op de sensoren.

T900C
De tekst "go service" verschijnt op mijn scherm

Elke 200 km geeft het "GO"-startscherm de knipperende melding "service". Deze boodschap herinnert je eraan dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Om deze knipperende boodschap te verwijderen:

Ga naar het "GO"-startscherm van je console door verschillende keren op de "STOP"-knop te drukken.

Houd vervolgens de "STOP"-knop en de "^"-knop enkele seconden samen ingedrukt

T900C
Overzicht van de onderdelen
Explosietekening T900C
T900C

Slaag je er niet in om het probleem op te lossen of vind je het antwoord niet?

NEEM DAN CONTACT OP MET EEN VAN ONZE SPECIALISTEN.

Onderhoud van mijn product

Hij zorgt voor jou, dus waarom niet iets terugdoen? Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Ontdek hier al onze onderhoudstips.

Centreren van de loopband

Pak de inbussleutel (BTR) van 6 mm die met de loopband werd meegeleverd:

1. Laat de loopband aan lage snelheid draaien (4 km/u).2. Gebruik de inbussleutel op de schroef aan de kant waar de loopband schuin loopt.3. Draai de schroef een kwartslag met de klok mee, en wacht 30 seconden. Herhaal dit tot de band zijn juiste positie weer heeft aangenomen.

Spanning van de loopband

De loopband is een slijtageonderdeel dat na verloop van tijd zijn spanning verliest. Span de band opnieuw aan zodra die verschuift (slipgevoel, snelheid met horten en stoten).

1&2. Draai de 2 stelschroeven een halve slag met de klok mee. (Herhaal waar nodig, maar let erop dat je de loopband niet te strak trekt).

3. De band heeft de juiste spanning als je de randen 3 tot 5 cm kunt optillen aan elke kant.

Smeren van de loopband

Het is belangrijk om je loopband regelmatig te smeren (elke 200 gebruiksuren) om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat.  1 & 2. Twee keer sprayen aan elke kant onder de loopband is voldoende.  3. Laat de loopband na het smeren 5 minuten onbelast draaien aan 5 km/u.

Preventieve onderhoudstips

1. Kijk de motor en de aandrijfriem elke 600 uur gebruik of 3600 km na*2. Vervang de loopband elke 500 uur gebruik of 3000 km*3. Vervang de loopplank elke 700 uur gebruik of 4200 km*4. Vervang de rollen elke 600 uur gebruik of 3600 km*

*Raadpleeg voor het totaal aantal gebruiksuren en de totaal afgelegde afstand de FAQ " HOE WEET IK DE AFSTAND EN UREN DIE IK OP MIJN LOOPBAND HEB AFGELEGD?" in de rubriek INGEBRUIKNAME EN GEBRUIK VAN MIJN PRODUCT

Tips voor regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Om storende geluiden van je loopband te verminderen, is het belangrijk om:

Een keer per maand alle schroeven en bouten aan te draaien.

De loopband na elke 200 uur gebruik te smeren.

Een geschikte grondmat (type Domyos Training Mat) onder je loopband te leggen.

SCHOONMAKEN NA ELK GEBRUIK:

Zet de loopband uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Doe een klein beetje milde allesreiniger op een volledig katoenen doekje. Breng het nooit direct aan op je loopband en gebruik geen ammoniak- of zuurhoudende schoonmaakmiddelen.

Veeg de console en display af.

Verwijder stof en eventuele vlekken van de leuningen, de randen, de voetsteunen, het frame en de motorkap. Veeg ook het platform langs de loopband af. Reinig niet onder de loopband.

De tekst "go service" verschijnt op mijn scherm
T900C

Onderhoud en reparatie door een technicus

Ontdek de diensten* voor onderhoud en reparatie van je loop- of wandelband.

*Onze prijzen dekken enkel de werkuren en zijn exclusief onderdelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel. Als de winkel het werk niet ter plaatse kan uitvoeren, worden de producten opgestuurd naar het dichtstbijzijnde regionale Atelier, dit kan een meerprijs met zich meebrengen. Neem contact op met jouw Decathlon-winkel voor een offerte.

Vervanging van de hartslagsensoren

Voor betrouwbare meting van je hartslag tijdens het gebruik van je loop- of wandelband.

25
Vervanging van de vijzel voor opening/sluiting

Om je loop- of wandelband eenvoudig en veilig te openen en sluiten.

23
Vervanging van de controlekaart

Om je loop- of wandelband optimaal te gebruiken.

27
Vervanging van de band

Om weer comfortabel te lopen of wandelen door vervanging van de band.

45
Vervanging van de elektrische bedrading

Om je loop- of wandelband te besturen via het bedieningspaneel.

36
Vervanging van de rol

Om weer comfortabel te lopen of wandelen door vervanging van de rol.

28
Regeling van de spanning

Om vlot en zonder haperingen te lopen of wandelen door de spanning te regelen.

19
Vervanging van de filter

Om je loop- of wandelband te gebruiken.

28
Afnemen/terugplaatsen beschermkast

Om je loop- of wandelband gemakkelijk te kunnen repareren of onderhouden.

8
Vervanging van de teller

Om je activiteit op de loop- of wandelband bij te houden.

15
Vervangen van de motor

Om je loop- of wandelband te gebruiken.

35
Vervanging van de hellingsmotor

Om de hellingsmotor te vervangen zodat je de helling kunt regelen met een motor en aangepaste programma's kunt gebruiken.

26
Vervangen van de sensor

Om je loop- of wandelband weer comfortabel te gebruiken door vervanging van de receptor.

29
De aandrijfriem vervangen

Om je loop- of wandelband optimaal te gebruiken.

28
Vervanging van de plank

Om te genieten van een loop- of wandelervaring zoals je die buiten zou hebben.

43
Forfait revisie

Deze dienst omvat:

- Controle + regeling + vastdraaien van schroeven en bouten

- Smering van de rolband

- Reiniging van de loopmat

35
T900C

Ik bestel reserveonderdelen voor dit product

HEB JE RESERVEONDERDELEN NODIG VOOR JE LOOPBAND T900A?

Handleiding

• T900C

Heb je de handleiding van je product nodig? Klik hier om ze te downloaden.

T900C

Samenstelling / tips

SAMENSTELLING

Frame // Chassis (voor wielen): 100,0% Staal

Kap : 75,0% Polystyreen,  25,0% Polyvinylchloride - ftalaatvrij

Plank: 100,0% Hout

OPBERGTIPS

Stofvrij en droog opbergen.

GEBRUIKSBEPERKING

Maximale gewicht gebruiker 130 kg. Deze loopband is gemaakt voor gebruik tot 5u per week.

SMART LOOPBAND

Je kunt de loopband via bluetooth linken aan de E-Connected app van Domyos, verkrijgbaar op tablet en smartphone.~Met de USB-aansluiting kan je je tablet of smartphone opladen en met de audio-aansluiting kan je muziek afspelen door de 2x2W-boxen.

NUTTIGE INFORMATIE

1. Het stroomverbruik van de loopband kan variëren van 500 tot 650 watt, voor een gebruiker van 90 kg aan 13 km/u.~2. Het geluidsdrukniveau gemeten op 1 m van de oppervlakte van het toestel en op een hoogte van 1,60 m boven de vloer bedraagt 70 dBa (aan maximumsnelheid van 16 km/u, zonder hardloper).~3. Het geluidsniveau bij onbelaste werking ligt lager dan bij belaste werking.~4. Het loopvlak meet 50 cm x 143 cm.

T900C

Onze beloftes

Domyos geeft bij normaal gebruik een garantie van 5 jaar op het frame en 2 jaar op onderdelen en werkuren, te rekenen vanaf de aankoopdatum (waarvan de kassabon als bewijs geldt).