TC 490

REF: 8114073

TC 490

2009

Start van verkoop: 2009

Ontworpen voor incidentele tot reguliere thuiscardiotraining (tot 45 minuten gebruik in totaal per dag). De comfortloopband voor regelmatig gebruik!  

VOORDELEN:~STEVIGHEID: Ontworpen voor gebruikers met een gewicht tot 130 kg.~LOOPCOMFORT: Oppervlakte: 45 x 130 cm. SNELHEID: 1-16 km/u. 1,75 PK. Helling Elec: 1-10 %.~METING VAN DE ACTIVITEIT: calorieën, hartslag (handpuls), snelheid, afstand, tijd, helling.~COACHING: 6 programma's met variërende snelheid en helling. Geschikt voor MP3-coaching.~OPBERGGEMAK: Afmetingen in gevouwen toestand: L83xB.82xH147 cm. Veilig opvouwen. Verplaatsingswielen.  

Ik heb een probleem

Is je toestel goed opgezet, maar kom je toch nog enkele problemen tegen bij het gebruik? Raadpleeg hier onze FAQ.

Als ik op mijn mat krijg, zal de snelheid langzaam

De loopband is ontspannen: => Selecteer het tabblad "spanning van de loopband" in de sectie ONDERHOUD.

Mijn console gaat niet aan

Onjuiste aansluiting van de loopband: => Controleer de aansluiting van het stopcontact, zorg dan dat de hoofdschakelaar van de loopband op "1" staat, => Controleer vervolgens of de veiligheidssleutel aan is, => Controleer en druk op de stroomonderbreker als deze is geactiveerd.

De motor in mijn mat langt langzaam of staat onregelmatig zonder dat de console uitzet

Te veel spanning van de loopband: => Controleer de spanning van de loopband om een ​​speling van ongeveer 3 centimeter tussen de plank en de loopband te hebben, de meting van deze afstand moet in het midden van de het bord. => Als dit niet het geval is, gebruik dan de twee zeskantige schroeven aan de achterkant van de riem aan weerszijden van de wals en maak vervolgens de loopband los.

De kantel van de mat werkt niet of is geblokkeerd

Als de loopband geen tijd heeft gehad om de helling te kalibreren: => Schakel de loopband uit, zet hem weer aan en steek de veiligheidssleutel erin => Laat de kalibratiecyclus lopen. De band stijgt dan naar zijn maximale capaciteit en daalt vervolgens naar het nulpunt. De operatie kan enkele minuten duren. Om de bandkalibratie te forceren: 1. druk gelijktijdig op stop en speed +, 2. steek de veiligheidssleutel in terwijl u de knoppen ingedrukt houdt, 3. druk eenmaal op stop en de informatie op het scherm verschijnt, 4. Druk op incline + en de kalibratie zal beginnen.

Mijn loopband maakt geluid

De schroeven zitten los: => Draai alle schroeven van de staander vast. De loopband is niet gecentreerd: => Selecteer het tabblad "Centreren van de loopband" in de sectie ONDERHOUD. De loopband is niet gesmeerd: => Selecteer het tabblad "Smering van de loopband" in de sectie ONDERHOUD.

Mijn console geeft niet de juiste meeteenheden voor afstand aan
TC 490
De mat start niet + motorgeluid en twee knippert op de console

De band bevindt zich in de kalibratiemodus: => wacht 2-3 minuten, u zult merken dat de band op en neer gaat. Na kalibratie wordt de console ingeschakeld.

TC 490

Slaag je er niet in om het probleem op te lossen of vind je het antwoord niet? 

NEEM DAN CONTACT OP MET EEN VAN ONZE SPECIALISTEN.

Onderhoud van mijn product

Hij zorgt voor jou, dus waarom niet iets terugdoen? Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Ontdek hier al onze onderhoudstips.

Centreren van de loopband

Neem de inbussleutel (BTR) die bij de wandelband werd meegeleverd:  1. Start de wandelband op lage snelheid (4 km/u).        2. Plaats de sleutel in de schroef aan de kant waar de band afwijkt.        3. Draai in stappen van een kwartdraai in wijzerzin (wacht 30 seconden tussen elke kwartdraai) tot de positie van de band weer correct is.  

Spanning van de loopband

De band is een slijtagedeel dat losser gaat zitten na verloop van tijd. Span de band aan zodra hij losser is (slipperig gevoel, onregelmatige snelheid).   1&2. Draai de 2 stelschroeven een halve draai in wijzerzin (herhaal deze bewerking indien nodig, maar span de band niet te strak aan).   3. De band is correct aangespannen als je de boorden aan weerszijden 2 tot 3 cm kunt opheffen.

Smeren van de loopband

Het is belangrijk om je loopband regelmatig te smeren (elke 200 gebruiksuren) om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat.  1 & 2. Twee keer sprayen aan elke kant onder de loopband is voldoende.  3. Laat de loopband na het smeren 5 minuten onbelast draaien aan 5 km/u.

Onderhoudstips 

Regelmatig onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat je toestel optimaal blijft functioneren en langer meegaat. Om storende geluiden van je loopband te verminderen, is het belangrijk om:                        Een keer per maand alle schroeven en bouten aan te draaien.                        De loopband na elke 200 uur gebruik te smeren.                        Een geschikte grondmat (type Domyos Training Mat) onder je loopband te leggen.   SCHOONMAKEN NA ELK GEBRUIK:                       Zet de loopband uit en haal de stekker uit het stopcontact.                       Doe een klein beetje milde allesreiniger op een volledig katoenen doekje. Breng het nooit direct aan op je loopband en gebruik geen ammoniak- of zuurhoudende schoonmaakmiddelen.                       Veeg de console en display af.                       Verwijder stof en eventuele vlekken van de leuningen, de randen, de voetsteunen, het frame en de motorkap. Veeg ook het platform langs de loopband af. Reinig niet onder de loopband.

TC 490

Ik bestel de beschikbare reserveonderdelen voor dit product

HEB JE ONDERDELEN NODIG VOOR JE LOOPBAND?

Onderhoud en herstelling van je loopband door een technicus

Ontdek de diensten* voor onderhoud en reparatie van je loop- of wandelband. 

*Onze prijzen dekken enkel de werkuren en zijn exclusief onderdelen. De prijzen kunnen verschillen per winkel. Als de winkel het werk niet ter plaatse kan uitvoeren, worden de producten opgestuurd naar het dichtstbijzijnde regionale Atelier, dit kan een meerprijs met zich meebrengen. Neem contact op met jouw Decathlon-winkel voor een offerte.

Vervanging van de hartslagsensoren

Voor betrouwbare meting van je hartslag tijdens het gebruik van je loop- of wandelband.

25
Vervanging van de vijzel voor opening/sluiting

Om je loop- of wandelband eenvoudig en veilig te openen en sluiten.

23
Vervanging van de controlekaart

Om je loop- of wandelband optimaal te gebruiken.

27
Vervanging van de band

Om weer comfortabel te lopen of wandelen door vervanging van de band.

45
Vervanging van de elektrische bedrading

Om je loop- of wandelband te besturen via het bedieningspaneel.

36
Vervanging van de rol

Om weer comfortabel te lopen of te wandelen door vervanging van de rol.

28
Regeling van de spanning

Om vlot en zonder haperingen te lopen of wandelen door de spanning te regelen.

19
Vervanging van de filter

Om je loop- of wandelband te gebruiken.

28
Afnemen/terugplaatsen beschermkast

Om je loop- of wandelband gemakkelijk te kunnen repareren of onderhouden.

8
Vervanging van de teller

Om je activiteit op de loop- of wandelband bij te houden.

15
Vervangen van de motor

Om je loop- of wandelband te gebruiken.

35
Vervanging van de hellingsmotor

Om de hellingsmotor te vervangen zodat je de helling kunt regelen met een motor en aangepaste programma's kunt gebruiken.

26
Vervangen van de sensor

Om je loop- of wandelband weer comfortabel te gebruiken door vervanging van de receptor.

29
Vervanging van de aandrijfriem

Om je loop- of wandelband optimaal te gebruiken.

28
Vervanging van de plank

Om te genieten van een loop- of wandelervaring zoals je die buiten zou hebben.

43
Forfait revisie

Deze dienst omvat:  - Controle + regeling + vastdraaien van schroeven en bouten - Smering van de rolband - Reiniging van de loopmat

35

Notice

  • TC 490

    Besoin de la notice du produit? Cliquez sur télécharger.

TC 490

Onze beloftes

Domyos geeft bij normale gebruiksomstandigheden 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar op de andere onderdelen en de werkuren, geteld vanaf de datum van aankoop. Hierbij dient uw kassaticket of registratie op uw klantenkaart als bewijs.